Update του «όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη». Δηλαδή λέγεται για έναν γάμο, που έχει πολλές δυσκολίες, πολλά ζόρια, πολλά ξινίσματα, αναποδιές, που δεν προχωράει, αλλά σέρνεται. Λες κι είναι καλεσμένος ο Μητσοτάκουλας.

Παρεμπίπταμπλυ, φαίνεται εδώ η σχετικότητα της σλανγκ. Κάποτε ήταν σκάνδαλο να είναι γκαστρωμένη μια νύφη στον γάμο, και αφορμή για πολλές δυστυχίες. (Είναι όντως του γαμπρού το παιδί; Θέλανε πράγματι να παντρευτούνε ή αναγκαστήκανε;). Αντιθέτως σήμερα συνηθίζεται να παντρεύεται το ζευγάρι με εκκλησιαστικό γάμο στα βαφτίσια του πρώτου παιδιού τους, για να τους έρθουν πιο φτηνά τα τραπέζια. Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Σήμερα θεωρείται σκάνδαλο ο γάμος των γκέι, και ΛΟΑΤ, οπότε είναι σλανγκ το λήμμα, που πιθανότατα δεν θα θεωρείται αύριο. Η σλανγκ του χτες είναι Μπαμπινιώτης του σήμερα και Δημητράκος του αύριο. Η λεξιπλασία του χτες είναι νεολογισμός του σήμερα και κλασικό του αύριο.

Φίλος του αυτιού της γης: Για πε ρε, για πε ρε! Πώς πήγε ο γάμος του Λίλιαν και του Πέρι;
Αυτί της γης: Τι να σου πρωτοπώ! Πολύ στριμόκωλη κατάσταση! Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη τραβεστί!
Φ.: Ωραία, τώρα που είπες την φράση του τίτλου και ξεμπερδέψαμε, πες και το κουτσομπολιό!
Α.: Να, κάτι που είχε ξεσπαθώσει η θεια-περμαθούλα ότι πρέπει ο Πέρι οπωσδήποτε να παντρευτεί το Λίλιαν, για να μπει στον ίσιο δρόμο. Κάτι το θέμα της διαθήκης, που θα πήγαινε στη νύφη αν ήταν παρθένα... Είχε δημιουργηθεί μια ασφυκτική ατμόσφαιρα. Τελικά, εκεί που ήταν να αρχίσει το μυστήριο με παπά και με κουμπάρα την Λάουρα, έγινε του Cutty Shark!
Φ.: Δηλαδή, δηλαδή;
Α.: Δεν θυμάσαι την διάφημιση του Cutty Shark που τελευταία στιγμή η νύφη αφήνει τον γάμο; Ε, κάτι αντίστοιχο! Πάνω που ο παπάς ρωτούσε τον Πέρι: «Do you, Peri, accept Lilian as your lawfully wedded wife, to joy and to sorrow, till death do you apart;», πάνω που ήταν έτοιμος ο Πέρι να ψελλίσει το «I do», βλέπει μες στο πλήθος τον Βάγγελα! Ε, αυτό ήταν! Τα πετάει όλα, στεφάνια, ποτήρια, κτλ., και φεύγει από την εκκλησία με τον Βάγγελα πιασμένοι αλά μπρατσέτα! Είχε φαίνεται πιεστεί πολύ το παιδί! Αλλά φαντάζεσαι το σκάνδαλο!
Φ.: Και το Λίλιαν;
Α.: Θυμήθηκε το ρητό του slang.gr άμα είναι ξεκωλιάρης ο άνθρωπος και παρηγορήθηκε. Καλύτερα τώρα παρά μετά! Αλλά δεν τελειώσαν εδώ τα βάσανά της!
Φ.: Δηλαδή;
Α.: Έφτασε την άλλη μέρια ο λογαριασμός από Tom Pousti για την υμενορραφή του Λίλιαν!
Φ.: Και;
Α.: Πολλά τα λεφτά Άρη! Βλέπεις, το Λίλιαν είχε κάνει επένδυση στην μπαγαποντοπλαστική, προκειμένου να κάνει απόσβεση από την κληρονομιά του άντρα της κυρα-περμαθούλας που επέμενε στην παρθενιά της νύφης για να δοθεί η κληρονομιά. Δεν περίμενε ότι ο Πέρι θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια!... Και μιλάμε ότι την χρέωσε αστρονομικό ποσό ο Pousti!
Φ.: Και;
Α.: Τι και; Ο τρώσας και ιάσεται! Το ραφέν και ξεσκισθήσεται! Μην έχοντας το Λίλιαν να πληρώσει τα γραμμάτια του Pousti, αποφάσισε να δημοπρατήσει ό,τι πολυτιμότερο έχει, ναι, την παρθενιά της, στο Διαδίκτυο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αμερικάνας φοιτήτριας. Ναι, το Λίλιαν βγάζει την παρθενιά του στο σφυρί. Όσοι Σλάνγκοι προσέλθετε!

-Ποιος θα ξεπαρθενιάσει το Λίλιαν;
Join us again with «the Slang & the Restless».

(από pavleas, 28/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Η εξέλιξη των πραγμάτων! Αρα τι μέλλει γενέσθαι;

#2
Hank

Γανυμήδης!

#3
Vrastaman

!!!