Το γνωστό μεγάλο πρόβλημα της φιλοσοφίας που απασχόλησε και τον διάλογο Πρωταγόρας του Πλάτωνος είναι: Γίνεται ο πούστης ή γεννιέται; Υπέρ του δευτέρου συνηγορεί η έκφραση άμα είναι ξεκωλιάρης ο άνθρωπος. Υπέρ του πρώτου, η περίπτωση του Πέρι στο the Slang & the Restless, ο οποίος από κει που πηδούσε το Λίλιαν, την απόλυτη ονείρωξη, για τα μάτια του Βάγγελα βρέθηκε να τον παίρνει μέχρι κι από γερομπινέδες στην μαρτυρική μεγαλόνησο.

Για χάρη συμβιβασμού, έστω ότι υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες πούστηδων, αυτοί που γίνονται κι αυτοί που γεννιούνται. Ο πούστης από κούνια είναι αυτός που γεννιέται. Αυτός που από μικρό παιδί δεν τον κούναγε η παιδική κούνια, αλλά αυτός κούναγε την κούνια, όντας ο ίδιος και η πρώτη κουνίστρα, κουδουνίστρα, λαϊστέρα. Αυτός που ήταν πιπίλας απ' όταν τού 'βαλαν για πρώτη φορά πιπίλα, κι η πρώτη λέξη που είπε ήταν στα γαλλικά: σουσέλ.

Λίλιαν: Μού 'ρθε ο Πέρι και μου κλαιγόταν ότι θυμόταν τώρα την αλλοτινή ευτυχία μας κι ότι αν δεν ήταν ο Βάγγελας που τον παρέσυρε στον στραβό δρόμο, καμία από τις τραγωδίες μας δεν θα είχε συμβεί...
Λάουρα: Τον πιστεύεις καημένη; Ο Πέρι είναι πούστης από κούνια!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Στός. Ανοίγει ορίζοντες η ανάλυση σου.
Μου 'ρθε μια ιδέα που παίρνω απο 'δω και την ανεβάζω τώρα, στο Δ.Π

#2
Hank

Αχ, στην τρίτη σειρά είναι αντίστροφα «γίνεται ο πούστης ή γεννιέται;». Διορθώστε το βρε μόδιστροι!

#3
Vrastaman

Χα!

#4
allivegp

Aπό εδώ πρέπει να την πήρε ο σερ Αλέκος Φέργκιουσον την ατάκα που πέταξε για τον Μπίπο Ιντσάγκι, ότι «Αυτός, γεννήθηκε οφσάιντ».

#5
HODJAS

Κυρ-Αλέκο (δις) με το κόκκινο γελέκο, the Reds are marching on!

#6
allivegp

;-)