Η φράση αυτή λέγεται σε κάποιον που ροχαλίζει σε κάποιο χώρο (στο σπίτι μας, στις διακοπές, σε ένα λεωφορείο, οπουδήποτε).

Προκύπτει από το γεγονός πως, ο ήχος του ροχαλητού προσεγγίζει... και καλά τον ήχο κατσαρόλας στην οποία γίνεται βρασμός κάποιου φαγητού, π.χ: φασολάδας. Λέγοντας σ' αυτόν που ροχαλίζει: έτοιμη η φασολάδα, εννοούμε πως επειδή και καλά τέλειωσε το βράσιμο της φασολάδας, βγάλε την κατσαρόλα με τη φασολάδα απ' τη φωτιά, υποδηλώνοντας του να σταματήσει να ροχαλίζει.

Αν κοιμόμαστε, ξυπνάμε και ακούμε τη... μουσική υπόκρουση... το εμβατήριο, το... σόλο. Όλα παίζουν αυτόματα, χωρίς παρτιτούρες και ρέστα. Ο παίκτης ακάματος έχει βάλει τον αυτόματο και συνεχίζει απτόητος. Πού να χαλαρώσεις; Το μυαλό στο κοντσέρτο κι ο πούστης ο Μορφέας σε φάση τιγκανά (την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, βλέπεις). Άρα το να θες να κοιμηθείς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, γιατί η τσαταλοποίηση των νεύρων είναι γεγονός.

Αν είσαι ξύπνιος πάλι κι ο παίκτης έχει αρχίζει να παίζει το μονότονο βιολί του... τότε... πάλι τα ίδια. Την έχει δει βλέπεις: Κούγκι βουλωμένο και αποφασισμένο.

Του λέμε τη συγκεκριμένη ατάκα, θέλοντας να τον διακόψουμε για να κοιμηθούμε, για να εκτονωθούμε και να χαλαρώσουμε από το διαρκές γάνωμα του μυαλού μας, αλλά και για να καλαμπουρίσουμε, μαζί με κάποιους συμπαριστάμενους στη φάση

Η σύζυγος γυρίζει απ' τα ψώνια και βλέπει τον σύζυγο να κοιμάται ροχαλίζοντας δυνατά και τα παιδιά να βλέπουν τσόντα από κάποιο DVD του πατέρα τους, που ξετρύπωσαν κάπου. O ήχος απ' την ταινία δυνατός, αλλά ο πατέρας, πέρα βρέχει. Η σύζυγος μονολογεί:
- Τι γίνεται ρε; Είπε να φυλάει τα παιδιά, αλλά όταν η γονική συναίνεση ροχαλίζει...
Στη συνέχεια, του φωνάζει:
- Έτοιμη η φασολάδα. Ξύπνα επιτέλους.

(από nick, 08/04/09)

Του ροχαλητού: βουλωμένο κιούγκι, έτοιμη η φασολάδα, τραβάω ανηφόρα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

#2
iron

αααααααααχ γκατς, παίζεις με τον πόνο όλων των ζευγαριών του κόσμου. άλλο ένα άλυτο θέμα της ανθρωπότητας. Από αυτό αν αρχίζαμε και έστρωνε ο ύπνος μας, θα λύνονταν και τα υπόλοιπα...

το κατηγορία «μουσική» σου το άφησα, μου άρεσε πολύ η ιδέα!

#3
Vrastaman

...στο στρατό, την νύχτα μού πετούσαν αρβύλες στο κεφάλι ...

#4
iron

καλά δεν παίζεστε όταν ροχαλίζετε. Δεν παίζεστε όταν κοιμάστε, γενικώς. Ούτε η στάση 96, ούτη η αλλαγή δωματίου, τίποτα δεν βοηθά. το χειρότερο είναι πως πεθαίνουμε από τη ζήλεια εμείς τα κοριτσάκια γιατί δεν σας ξυπνά ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

όμως και μεις ροχαλίζουμε φού και φού, ααα, όλα κι όλα.

#5
Vrastaman

Λες αυτή να είναι η πραγματική ατία της στάσης 96;

#6
iron

έχω την υποψία πως ΝΑΙ!

#7
GATZMAN

Παλιά σε μια διακοποπαρέα συμμετείχαν κάποια άτομα δυνατά στο άθλημα. Οταν κάποιοι ξύπναγαν, προκειμένου να τα πάρουν στο κεφάλι έκαναν διάφορα κουλά. Τους αντιμετώπιζαν σα μέλη ορχήστρας με όνομα: «the snorters». Και για να τους φυγει η τσαντίλα, έκαναν πως διεύθυναν την ορχήστρα. Δίσκο δεν ηχογράφησαν πάντως.

Πάντως η απόσταση των σωμάτων στη στάση 96 πρέπει να βρίσκεται σε συνάρτηση με την ηχορύπανση.

#8
Vrastaman

...επίσης η στάση 96 προκρίνεται εάν το όφελος από την μειωμένη ηχορύπανση αντισταθμίζεται πλήρως από το κόστος που συνεπάγεται η αυξημένη γειτνίαση σε πορδόπληκτες περιοχές...

#9
ο αυτοκτονημενος

για δοκιμάστε να σφυρίξετε σε έναν που ροχαλίζει και θα το κόψη μαχαίρι δοκιμάσετε

#10
iron

το πρόβλημα είναι ότι, ναι μεν όλο και κάποιο γιατροσόφι θα σταματήσει προσωρινά το ροχαλητό, αλλά μετά, πάνω που έχεις ξεπεράσει τα νευράκια και τον φόβο αϋπνίας κι αρχίζεις να χαλαρώνεις και ο ύπνος πλησιάζει και πάλι, ο άλλος (ή η άλλη, για να μη μου πείτε πράματα), που έχει ασυνειδήτως-πως (γιατί κοιμάται, γκρρρ) καθησυχαστεί πως το λχ σφύριγμα δεν αποτελεούσε σήμα κινδύνου για ολοκληρωτική αφύπνιση, ξαναβυθίζεται στο ΡΕΜ του /της ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ, και νάτο πάλιιιιιιι.

#11
GATZMAN

Παλιά είχα ακούσει από γιατρό (ωριλα), να προτείνει στους πελάτες που ροχάλιζαν να ξαπλώνουν στο πλάι, και να τοποθετούν πίσω τους μπαλάκια του τέννις, ωστε να μη γυρίσουν ανάσκελα κατά τη διάρκεια του υπνου, θέση που ευνοεί το κομπρεσέρ.

#12
ο αυτοκτονημενος

το φικι φικι απο τα αυτια πως νομιζεις οτι βγηκε
ΨΩΛΑΣΠΙΔΕΣ

#13
ο αυτοκτονημενος

ιρον κοίτα το σφύριγμα είναι εκτός χαρτογράφησης ήχων ηρεμίας του εγκέφαλου και ως εκ τούτου αποτελεί ήχο πλήρους alert
το δοκίμασες ;;;;;;

#14
GATZMAN

χε

#15
Jonas

μου λείπει ο Γκατζ και τα λήμματά του ρε γμτ..

#16
Khan

Κι εμένα...