Όταν εκφέρουμε τον όρο, μιλάμε για γωνιακό μαγαζί, μαγαζί από το οποίο οι διερχόμενοι πελάτες μπορούν να περάσουν μπροστά από τις δυο (ή και περισσότερες) πλευρές του. Αποσπάται έτσι καλύτερα η προσοχή τους (από τις βιτρίνες του καταστήματος), από το να υπήρχε θέα μόνο από τη μια πλευρά του. Η κατάλληλη αξιοποίηση της κατάστασης παρέχει δυνατότητα επαύξησης του τζίρου του καταστήματος.

Η δυνατότητα επαύξησης των εισρεομένων χρημάτων μέσα από αξιοποίηση κάποιων καταστάσεων, μέσων, κλπ, αποτελεί την ιδιότητα κλειδί του συγκεκριμένου ορισμού. Διακρίνουμε δυο περιπτώσεις:

1) Αναφερόμαστε σε εταιρείες, ιδρύματα, οργανισμούς που, αξιοποιώντας θεμιτά & αθέμιτα μέσα, αλλά και κάποιες συγκυριακές καταστάσεις, μπορούν να επαυξήσουν τον τζίρο τους (βλ. παρ. 1, 2).

2) Σε εταιρείες, οργανισμούς, ιδρύματα, στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί από κάποιους εργαζόμενους, ψάρεμα πελατών για τον εαυτό τους (βλ. παρ. 3).

  1. Αυτό που θέλω να πετύχω άμεσα στην ΑΕΚ και πιστεύω ότι ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται, εκτός από την τεράστια ιστορία της ομάδας, να είναι και ένα μαγαζί-γωνία! Σε οργάνωση, λειτουργία και φερεγγυότητα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Ότι καλύτερο κινείται αυτή τη στιγμή στην αγορά από πλευράς παικτών συζητάει με την ΑΕΚ. Κάτι που μέχρι πριν από δυο-τρεις μήνες φάνταζε εξωπραγματικό».
    Δες

  2. «Θαύμα παιδί μου θαύμα» ανακράζουμε. Η πονεμένη ΔΕΗ έγινε ξαφνικά… μαγαζί γωνία!...
    ...Λειτουργώντας σε απόλυτη σύμπνοια (καθότι εδώ δεν έχουν αντικρουόμενο συμφέρον) οι συντεχνίες (ΓΕΝΟΠ, κτλ) και η διοίκηση της ΔΕΗ (υπό την… πίεση υποτίθεται και των πρώτων) ζήτησαν ως μονοπώλιο τεράστιες αυξήσεις με το πρόσχημα των υψηλών τιμών καυσίμων, τις πήραν, αλλά τώρα που οι τιμές των καυσίμων καταρρέουν… παραμένουν αμετάβλητες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν… τότε.
    Και βεβαίως δημιουργούν απίστευτα μονοπωλιακά κέρδη (με κύριο αποδέκτη το… κράτος) στην πλάτη της ελληνικής βιομηχανίας! Δες

  3. - Το ΙΚΑ είναι μαγαζί γωνία. Πας για επίσκεψη σε ένα γιατρό, σου κάνει έναντέμο των ικανοτήτων του σε λιγοστό χρόνο και σου λέει για τα περαιτέρω να περάσεις απ΄το γραφείο, γιατί περιμένουν πολλοί, γιατί εκεί θα έχεις και καλά, πιο εμπεριστατωμένη θεραπεία (με εξειδικευμένα όργανα, κλπ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

All time classic (υπάρχει ακόμα πολύ χρυσάφι στο ορυχείο της σλανγκ) και ορισμός τζαμάουα!

#2
GATZMAN

!!!

#3
ο αυτοκτονημενος

γκαζι μου εισε δυναμη ιδιετερως για να ανοιξω ενα μαγαζακι θα βοηθ ;;;;

#4
GATZMAN

Αμα είναι για το μαγκαζάκι του τρόμου....χαχαχα

#5
ο αυτοκτονημενος

με τρομαζειςςςςςςςςς

#6
GATZMAN

Αλλη θα τρομάξει αν δει τόσα ς παρκαρισμένα. Η Μαρία η όμορφη, που είχε αναλάβει από το ΔΠ, αυτό το προτεινόμενο λήμμα μου.

#7
Βασίλης-7

Σπέκια ρε φίλε.
Τον ορισμό θα τον ζήλευε κα η Μπριτάνικα.

#8
GATZMAN