Όταν σχεδιάζεις να καβαλήσεις κάποια η κάποιον και τα πράγματα πάνε στραβά και τελικά δεν γίνεται φάση και ο παρτενέρ φεύγει τοιουτοτρόπως, μένεις με την πούτσα στο χέρι.

Επίσης λέγεται για μια δουλειά που την ετοιμάζεις και στο τέλος δεν γίνεται.

Και τέλος, λέγεται για μερικούς που προσπαθούν να ανέβουν την επετηρίδα αλλά αντί να ανέβουν κατεβαίνουν και από τα νευράκια τους που έμειναν με την πούτσα στο χέρι κρεμάνε ταμπέλες σε άλλους που προσπαθούν να τους ξεστραβώσουν από της χοντρομαλακίες που γράφουν και λένε.

Kουράτζο αδελφές και αδέλφια, μπούτσα είναι και όχι μαχαίρι να σε κόψει...

  1. ...Και εκεί που πάω να της τον χώσω και της το χαϊδεύω γέμισε το χέρι μου με υγρά, κάνω έτσι και τι να δω, τα κομμούνια είχαν έρθει και έμεινα με τον μπούτσο στο χέρι.

  2. Τελειωμένη η δουλειά φίλε μου, το δάνειο το είχα στο χέρι, ε ρε και κοιτάζει τον Θηρεσία από το μόνιτορ του ο τραπεζικάκος και με βλέπει και φρίττει... Έτσι, φίλε, έμεινα με τον μπούτσο στο χέρι.

  3. ...Και να με διορθώνει το βλήμα, ο μαλάκας, εμένα που εγώ είμαι ... και δεν ξέρει ποιος είμαι εγώ! Τώρα, θα τον ταχτοποιήσω εγώ τον καραγκιόζη! Να, κάτι τέτοια με κάνουν να μένω πίσω στη σειρά και να μένω με τον πούτσο στο χέρι...

(από Khan, 22/01/14)

Δες και με την ψωλή στο χέρι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία