Μυθολογικό-υπερφυσικό ον που υπάρχει ανέκαθεν. Κατέχει την απόλυτη γνώση σε οποιονδήποτε τομέα και δίνει απλόχερα τα φώτα του σε όποιον τα χρειαστεί και τον επικαλεστεί. Κάνει όλες τις δουλειές που υπάρχουν, έχει πάει παντού, έχει άκρες επίσης παντού, έχει ζήσει τα πάντα (και τα κοάλα) και γνωρίζει προσωπικά όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Κανείς δεν τον έχει δει, παρόλα αυτά δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει γιατί πάνω σε αυτόν στηρίζονται τα θεμέλια του κόσμου όλου. Μαλάκες που το παίζουν κοινωνικοί ότι και καλά έχουν πολλούς γνωστούς, τύποι που ξεμένουν από επιχειρήματα και τύποι που δεν έχουν επιχειρήματα, που στην Ελλάδα είναι το 98,3% του πληθυσμού, του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη και, αφού πιστεύουν ότι υπάρχει, υπάρχει.

Είναι χαζό φυσικά να σκεφτεί κανείς ότι έχει ρίζες από την Μεγαλόνησο όπως είναι εξίσου χαζό να σκεφτεί ότι είναι διαφορετικά άτομα. Η αλήθεια είναι ότι στατιστικά αποδεικνύεται πως τον έχουμε επικαλεστεί όλοι (ναι, ναι κι εσύ!), αλλά οι σοφοί πάντα αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Τέλος να πούμε ότι αντικαθιστά το πέρα για πέρα ποζεράτο «ένας φίλος, ενός φίλου, ενός φίλου μου».

- Πώς πάει ρε Τάκη; Πώς πέρασες προχτές;
- Μια χαρά μωρέ.
- Εγώ που λες, ξεκίνησα από ταβερνούλα, έχω γνωστό γνωστού που είναι μάγειρας και έκανε καλό φαΐ. Μετά καφεδάκι χαλαρά, έχω γνωστό γνωστού μπάρμαν και μας τα κέρασε. Μετά χαλαρό ποτάκι, έχω γνωστό γνωστού σερβιτόρο και μας έκανε καλή τιμή. Τελικά καταλήξαμε κλαμπάκι, έχω γνωστό γνωστού πορτιέρη και μας βόλεψε.
- Δε μου λες, τον Σάκη τον Δημητρίου τον ξέρεις; Γνωστός μου είναι.
- Ε πως δεν τον ξέρω ρε, κι εμένα γνωστός μου είναι.
- Ε τότε εγώ έχω γνωστό γνωστού μαλάκα και μου ζαλίζει τα αυτά.

Ο Γνωστός Γνωστού κατά τον Γαΐτη (από Jonas, 21/04/09)Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πιο εξωτικά μέρη: (από ThomasTheBarbarian, 18/08/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Jonas

Στος!

#2
jesus

κ η μεγαλειώδης ατάκα από απαράδεκτους στο ζήτω το έθνος που λέει χονδρικά «η ξαδέρφη της μάνας μου έχει μια κουνιάδα που έχει ένα γιο, τον τάκη, που παντρεύτηκε. ε, η γκόμενά του είναι ψυχολόγος».

#3
xalikoutis

σπεκ, λημμαμύδι κόσμημα