Εννοείται λεπτό. Προτροπή αναμονής ή παύσης. Συνώνυμα: μια στιγμή, κάτσε. Όπως κάθε τέτοια έκφραση, συμπληρώνεται για έμφαση και από το λίγο.

  1. Α: Eνα ακομα μεγαλο jam απο το HC στο οποιο παιξανε 6-7 κιθαριστες απο ολο τον κοσμο.. Εγω εκανα την παραγωγη και ενωσα τα κομματια.. Παιζω στα σημεια 0-0:15 και 3:00-3:30..
    Β: ωραίος... και ότι δεν έχω ακούσει θα ήθελα πολύ να ακούσω... ευχαριστούμε [...] για την προσφορά σου (κοινωνική) :p. Αλήθεια, άλλα δείγματα του μύρωνα όσον αφορά την κιθάρα έχουμε;; αυτό μέχρι να τον δούμε και ζωντανά... ή να ρωτήσω τον ίδιο;
    Γ: Σόρρυ, σόρρυ μισό λίγο... Οι κιθάρες στο 13,5 είναι γραμμένες από σένα όταν ήσουνα 13,5 χρονών; .........εεεεεε......... μας δουλεύεις; ;;; :o :o :o :o :o ;;;

(από φόρουμ)

  1. Είμαι μια κοπέλα μικρή. Μικρή και χαριτωμένη. Έχω λαμπερά καφέ μάτια και ξανθά μαλλιά. Έχω τεράστιο σουξέ στους άνδρες και αυτό οφείλεται όχι μόνο στην εξωτερική μου εμφάνιση αλλά κυρίως στη μαγειρική μου.

Μαγειρεύω. Μαγειρεύω σαν σκλάβα σε φυτεία κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική που πρέπει να ταΐσει τριάντα πεινασμένους λαθρέμπορους τη φορά. Και μιλάμε για τρία τουλάχιστον φαγητά τη φορά.

Μισό λίγο να δω το φαγητό στο φούρνο... Εντάξει, δεν είναι έτοιμο ακόμη. Τι σου έλεγα;

(από ιστολόγιο)

Ραούλ ρε vikar! (από MXΣ, 29/02/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Στοοοος!

#2
Hank

Θεμελιώδες! Απ' ό,τι έχω παρατηρήσει είναι από τους ελληνισμούς που κάνουν πιο πολύ εντύπωση στους ξένους, όταν αρχίζουν να μιλάνε ελληνικά και να συναναστρέφονται με Έλληνες. Μπράβο για την καταχώριση!

#3
salina

«Μισό για στρατηγό» Το χρησιμοποιούσαν οι διαβιβαστές ως δικαιολογία για να κόψουν συνομιλίες (τω παλαίω εκείνο τω καιρώ, προ κινητών, που δίναμε τηλεφωνικό ραντεβού, δεν έβγαινε γραμμή, ο άλλος νόμιζε ότι τον ξέχασες/ κεράτωσες/ σου βάζουν χέρι οι φίλοι του/ κλπ ωραία).
Το αστείο ήταν ότι πολλές φορές διέκοπταν και τον διοικητή, υποτίθεται για να τον συνδέσουν με ανώτερο, και άκουγαν τις παναγίτσες τους.

Η μάνα μου το χρησιμοποιεί σαν γείωση ή σαν ένδειξη ότι κατάλαβε την γείωση, πχ
- θα έρθεις να μου βάλεις το πλυντήριο;
- μισό
- …για στρατηγό

#4
patsis

Σωστός ο vikar!

#5
vikar

Ρε γαμάτος λέμε!

#6
Galadriel

Μπράβο βρε βίκαρ, μπράβο!