Τζι έιτς είναι η Αυξητική Ορμόνη (Growth Hormone) στη συνθηματική γλώσσα των μπίλντερς, αλλά και των άλλων αθλητών, των λεγόμενων «ευγενών» αθλημάτων.

Η τζι έιτς δεν συγκαταλέγεται στα steroids, είναι μια κατηγορία μόνη της. Αυξάνει όχι μόνο τη μυική μάζα αλλά και τα οστά, ενώ μετριέται σε μονάδες. Ιδιαίτερα αγαπητή στους κολυμβητές, καθώς μεγαλώνει τα άκρα (μεγαλακρία) και τα κάνει σαν βατραχοπέδιλα, μονίμως ενσωματωμένα. Λέγεται π.χ. ότι αυτός που πήρε σβάρνα τα παγκόσμια ρεκόρ κολύμβησης στην τελευταία ολυμπιάδα (δε θυμάμαι τώρα πως τον λένε) πρέπει να χτυπάει ίσαμε 12 μονάδες αυξητική ημερησίως.

G.H. is magic. Ογκώνει, γραμμώνει, ξανανιώνει, 3 σε 1 κι όλα αυτά συγχρόνως, χωρίς να χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία «παίρνω όγκο σαβουριάζοντας και μετά κάνω γράμμωση αυξάνοντας τις πρωτεΐνες και κόβοντας τα υπόλοιπα». Δεν έχει παρενέργειες όπως τα steroids (που αν δεν ξέρεις να τα κουμαντάρεις, παίζει να σου πέσει και το πουλί και να χρειάζεσαι γερανό για να το σηκώσεις).

Η τζι έιτς είναι φρούτο της δεκαετίας του ’80. Σήμερα παρασκευάζεται χημικά, στην αρχή όμως την έπαιρναν από νεκρά έμβρυα (πιο δραστική αλλά και πιο επικίνδυνη λέγεται). Τέτοια έπαιρνε κι ο Αντρέας ο Παπαντρέας κάποτες και γαμούσε κι έδερνε. Ήδη στο Αμέρικα είναι κοινή πρακτική για όσα γερόντια επιθυμούν να παραμείνουν κοτσονάτα.

Γενικά παίδες έχετε υπόψη πως ο άνθρωπος όπως τον ξέραμε αλλάζει. Τα όρια ανάμεσα στο «φυσικό» και το «τεχνητό» γίνονται όλο και πιο ρευστά (τα γράφω αυτά και σαν ένα είδος hommage στον γίγαντα Jean Baudrillard).

- Φίλε παίζει να έχω κάνει και 40 κύκλους φαρμάκι συνολικά, τζι έιτς όμως δεν έχω βάλει. Παίζει κι ένα ιστορικό ζάχαρου στην οικογένεια και το ψιλοφοβάμαι.
- Στ’αρχίδια σου, έτσι κι αλλιώς γράμματα είσαι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
paparogiannos

Σωματοτροπίνη. Γαμάει λίγο τη συκωταρία και σου κολλάει και ζάχαρο.

#2
johnblack

Aυτήν είχε πάρει και η θεά Φλο Τζο το 88 στη Σεούλ και μετά από λίγα χρόνια έγινε πουλάκι. Αιωνία της η μνήμη

#3
Hank

Πεντάστερο στον ορισμό γιατί ευχαριστήθηκα πολύ την διαπραγμάτευση, και την αναφορά στον Michael Phelps, έτσι νομίζω λεγόταν, και τον Μπωντριγιάρ, τρίστερο στο λήμμα, γιατί δεν κατάλαβα που έγκειται η σλανγκ χρήση. Παρεμπίπταμπλυ, είμαι οπαδός της θεωρίας (συνομωσίας; ή όχι;) ότι ο Μίλοραντ Τσάβιτς τερμάτισε πρώτος και του το κλέψανε. Βλ. και βίντεο.

#4
Hank

Ο Αμερικανός Φελπς είναι πάνω και επισήμως πήρε το χρυσό με διαφορά 0.01. Ο Τσάβιτς είναι κάτω, προηγείτο σ' όλη την τελευταία φάση της κούρσας, οι σπήκερς λέγανε ότι το κέρδισε αυτός, όπως φαίνεται και στο βίντεο, και μόνο από τον αισθητήρα και το ρολόι βγήκε πρώτος ο Φελπς. Ο Φελπς διαφήμιζε και την Ωμέγα, που ήταν, νομίζω, ο μετρητής. Και τον είχαν προμοτάρει πριν και μετά ως Μάρβελ υπερήρωα. Ακούγεται σαν θεωρία συνομωσίας, αλλά δεν μου φαίνεται απίθανο, όποιος είδε ζωντανά τον αγώνα, φαινόταν ότι ο Τσάβιτς νίκησε άνετα.

#5
johnblack

καλέ μου hank είναι όπως και το τέστο που ανέβασα χτες. Δε το λες ακριβώς σλανγκ με την έννοια της γλώσσας που χρησιμοποιούν οι σούπερ παράνομοι και της γης οι κατατρεγμένοι, ωστόσο είναι ένα είδος συνθηματικού για τους μυημένους στην αναβόλα, που τους γλιτώνει απο άχαρες ερωτήσεις καχύποπτων αδαών.

#6
Hank

Ναι, η διαφορά είναι ότι το τέστο είναι αλλαγμένος τύπος του τεστοστερόνη, ενώ το g.h. είναι απλώς τα αρχικά, δεν βλέπω ειρωνική χρήση ή κάτι άλλο. Απλά δεν αναφέρεσαι σε έναν όρο, αλλά στα αρχικά του. Τέσπα, το έχω πει ότι έχεις φέρει νέα πνοή αυθεντικής σλανγκ στο σάιτ, οπότε αυτά είναι ανθυπολεπτομέρειες. Και ο ορισμός πολύ ενδιαφέρων!

#7
Galadriel

Γιαυτό δεν στο ανέβαζε το σάιτ βρε καλό μου, όχι γιατί ήταν σεντόνι, απλά δεν ήταν σλανγκ το λήμμα αχχαχαχαα (πλάκα κάνω το θέμα συνεχίζει να διερευνάται).

#8
jesus

το γράμματα που παίζει στο παράδειγμα;

#9
johnblack

γράμματα είναι ο γραμμωμένος, ο κομμάτιας. Ελεμένταρυ μάι ντήαρ ραββί

#10
jesus

ο χεσμένος σα να λέμε...μάλλον φταίει που βία έχω περάσει απ'έξω από σφιχτάδικο. χώσ'το να υπάρχει, πάντως, θείο.

#11
Επισκέπτης

Wrong, rabbi.. Χεσμένος είναι ο πρησμένος, ο πρήστης, δεν έχει απαραίτητα την πολυπόθητη γράμμωση. Είναι όμως και κάτι τυπάκια στα 75 κιλά ας πούμε, σωστές κορώνες, χωρίς υπερβολικά πρηξίματα, με σωστές αναλογίες. This is γράμματα...
Και για να μη μου στεναχωριέσαι, i tell you that jesus is for me the most rispek ψευτώνυμο here..

#12
Galadriel

Ναι, καλά, άμα τελειώσετε με τις φιλοφρονήσεις, πιάσε και ανέβασε το λήμμα «γράμματα» όπως επίσης και το λήμμα «φαρμάκι» γιαννημπλάκ - νέα πνοή :)

#13
Hank

Συν να γίνει μια διευκρίνιση στο λήμμα «χεσμένος» ή προσθήκη, γιατί είναι λειψό, όπως τό 'χει το ντέρτι! Ωχ, πέσαμε όλοι πάνω σου, θα σε κατσιάσουμε... Αλλά εσύ φταις που κατέχεις τόσο ακριβώς την μποντιμπιλντερική σλανγκ!

#14
Hank

Φτιάξε παιδί μου γράμματα...