Ρήμα αμετάβατο αλλά και μεταβατικό (χιτλεριάζω κάποιον) που προέρχεται από το όνομα και τις «χάρες»του γνωστού αιμοσταγούς διχτάτορα.

Σημαίνει ότι τα παίρνω τόσο πολύ στο κρανίο με κάτι, με κάποιον ή με μένα που είμαι έτοιμος να τα κάνω όλα πουτάνα, λαμπόγυαλο να σαν μία εισβολή στην Πολωνία ή ένα ολοκαύτωμα.

Οι χρήστες αυτού του ρήματος δεν είναι κατ’ ανάγκη χρυσά αυγά, αλλά υπάρχει και η αριστερή της version : σταλινιάζομαι, σταλινιάζω.

  1. - Που ρε πούστη μου! Χιτλεριάζομαι μόνο και μόνο στην ιδέα ότι όχι μόνο πρέπει να πληρώσω διόδια αύριο για την καρμανιόλα Κορίνθου – Πάτρας, πρέπει να περιμένω σαν τον μαλάκα κανα μισάωρο στον ήλιο χωρίς αρκουδίσιον και να με δίνουν φυλλάδια οι χλεχλέδεςτων κομμάτων…

  2. Μαύρε απ’ την Σαχάρα Με την μακριά παπάρα Μην με χιτλεριάζεις Γιατί θα φας σφαλιάρα

(στίχοι από gay-nazi rock group.

To ίδιο με διασκευή του τελευταίου στίχου σε «γιατί θα σου στήσω και κωλάρα» εικάζεται ότι υπάρχει και στο άσμα Αφρικανός της Αυτής-που-μήνυσε-τον-Λαζόπουλο-θα-με-κλάσεις-τα-@@-είπε-ο-Λάκης).

Στο 2.30 περίπου. (από Hank, 23/05/09)ρε μπας και; (από BuBis, 25/05/09)αφιερωμένο στο xalikoutis! (από MXΣ, 27/11/12)Ημισκούμπρια και Κελαηδόνης - Νωρίς. Κάπου αναφέρει ότι "αν αργήσω θα Χιτλεριάζει ο εργοδότης ο Ναζί" (από spapakons, 29/12/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
BuBis

Καλά αυτό λέγεται κακοήθεια! Κάντε μια βόλτα στο νετ & don't shoot the messanger! Εκτος αν παρεξηγήθηκε κάποιος ναζιάρης ! Σορρυ τότε!

#2
Hank

Μη μασάς είναι τζιτζί το λήμμα! Υιοθετείται και αυτό!

#3
Vrastaman

[I]Hi πατερούλη άργησα λιγάκι γιατί τραβάω ζόρια μ' ένα φίνο γκομενάκι
δε με γουστάρει ο γέρος της που τη γυροφέρνω
κι όλο χιτλεριάζει τηλέφωνο σαν παίρνω
όταν γυρίζει της ρίχνει μπινελίκι
και για κάνα μήνα κόβει το χαρτζιλίκι[/I]

(Ο Κύρης του Σπιτιού, ΗΜΙΖ)

#4
Vrastaman

(ΥΓ Εξαιρετικό λήμμα!)

#5
BuBis

@vrasta απο τα ΗΜΙΖ ήταν και η αρχική έμπνευση!

#6
Vrastaman

Και μου να με ακούσεις να το λέω ντουέτο με την κόρη μου:
- Εγώ είμαι ο κύρης
- Είσαι κακομοίρης!
- Είμαι τ' αφεντικό
- Είσαι ξωτικό!
κλπ

#7
iron

σταλινιάζομαι! χαχα καλόοοο!

#8
jesus

πολποτιάζομαι ίσως;

#9
BuBis

δροσιστικό χεσούς...

#10
allivegp

Ωστόσο, στο παράδειγμα του βράστα, το λήμμα χρησιμοποιείται σε ενεργητική φωνή, δηλαδή δεν είναι «κι όλο χιτλεριάζεται τηλέφωνο σαν παίρνω». Μήπως επομένως, «χιτλεριάζω» δεν σημαίνει τα παίρνω στο κρανίο, αλλά κάτι σαν «κατασκοπεύω» ή «κρυφακούω», δεδομένου ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα διακρίνονται για τη χρήση τέτοιων μεθόδων;

#11
xalikoutis

το μυστικό υπερόπλο των ναζί μου μέσα... δείτε το url του παρόντος λήμματος... το νούμερο του είναι 11088... 88... Σύμπτωσις θα πείτε... αλλά εώς πότε θα λέμε «σύμπτωσις»... αμ το άλλο;...110.... και για δες, φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από το θάνατο του αδελφού του Χίτλερ (Έντμουντ, 1894 - 1900), γεγονός που άλλαξε το μαθητή Χίτλερ από κόνφιντεντ, εξωστρεφές και καλόβολο σε σκυθρωπό, απομονωμένο και φιλέριδο παιδάκι.... ορίστε... 110 (και μου περισσεύει κι ένα) και 88.... δεν ξέρω τι να πω....

#12
BuBis

φοβερή αποκάλυψη Χαλ! Ως άρχων της στατιστικής και ημίθεος της αριθμολογίας, από τον χρυσό μου θρόνο, όπου ακουμπώ τα με τσίγκινο σωβρακάκι οπίσθια μου, να σου αποκαλύψω και κάτι άλλο (κάθησε σε παρακαλώ, είναι συγκινητικό):

αν προσθέσεις όλα τα νούμερα της url (αριθμούς και όχι ανθρώπους) έχουμε ως άθροισμα το 9, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνειΕ-Ν-Ν-Ε-Α...

#13
BuBis

#14
xalikoutis

και μια πρόχειρη λαογραφική μινατούρα... Προτού τα σκυλιά αρχίσουν να καλύπτουν θολές ψυχικές ανάγκες των ιδιοκτητών τους, στην επαρχία του παλιού καιρού δηλαδή, όταν και είχαν συγκεκριμένες χρήσεις (τσοπανόσκυλα, φύλακες, κυνηγοί), δεν τους έδιναν quasi αθρώπινα ονόματα (όπως Μπούμπης, καλή ώρα, αν και αυτό είναι ωραίο), αλλά ονόματα που είχαν να κάνουν συνήθως με τις ιδιότητές τους, εμφανισιακές (Αράπης, Αρκούδης [αν ήταν μεγαλόσωμο και μαλλιαρό], Καρτσώνης [=καλτσωμένος, αν είχε «αστραγάλους» άλλου χρώματος απ' το χρώμα του κυρίου σώματος] κ.α.), αν ήταν γρήγορο Σαίτα ή Σπίθα κλπ... Αν το σκυλί ήταν άγριο, πέρα από τα Σείτάνης, έπαιζαν τα ονόματα δαιμονοποιημένων ηγετών, λ.χ. Κεμάλης, Στάλης [!!!!], πιο πρόσφατα Καντάφης [!!!]... Χίτλερης δεν πρέπει να έπαιζε, θα ήταν τουματσιά... Τα παραπάνω από Κρήτη...

#15
BuBis

γαβ Χαλ, για την εκτίμηση! Μην ξεχνάτε όμως και all time classic Φλοξ...

#16
Vrastaman

Τι είπες τώρα!

#17
iron

το δε «σταλινιάζομαι» θυμίζει το «σεληνιάζομαι» και επίσης, καθότι οι Ρώσοι λένε για την περίοδο της γυναίκας «ήρθαν οι κόκκινοι» - пришли красные, θα μπορούσε να σημαίνει και « μου ήρθε περίοδος», άρα συμπεριφέρομαι και σαν τον Στάλιν και ως σεληνιασμένη, μουάχαχα, αλλά δε λέει για λήμμα όλο αυτό, γι' αυτό σας το σέρβιρα εδώ μέσα.

#18
HODJAS

Woody Allen: Δεν μπορώ ν' ακούω Βάγκνερ για πολλή ώρα. Με πιάνει μια ακατάσχετη τάση να εισβάλω στην Πολωνία...

#19
Vrastaman

Να και το εμότικον για όσους χιτλεριάζονται:

\:=|

#20
Khan

μάο μάο

#21
spapakons

Χιτλεριάζω όπως χρησιμοποιείται στο τραγούδι των ΗΜΙΖ σημαίνει ότι βρίζω σαν τον Χίτλερ. Ότι δηλαδή τά \χω πάρει και κατεβάζω όλα τα καντήλια που ξέρω.