Κοροϊδεύω, εκμεταλλεύομαι.

– Παραλίγο να γίνω πλούσιος σήμερα στον ιππόδρομο! Μου είπε ένας τύπος εκεί για ένα άλογο που θα κέρδιζε σίγουρα, έπαιξα εγώ όλα μου τα λεφτά και τελικά βγήκε τελευταίο το ψωράλογο! – Πάλι κότσο σε έπιασαν ρε Γρηγόρη; Πόσες φορές σου έχω πει να μην τους ακούς αυτούς;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Είναι σωστό ότι ο κότσος, εν προκειμένω, δεν αναφέρεται στην κλασσική κόμμωση αλλά στο υποκοριστικό του ονόματος Κώστας; Κι αν είναι έτσι, δεν θα έπρεπε να γράφεται «πιάνω κώτσο»; Στον προφορικό λόγο δεν έχει σημασία αλλά, πιστέψτε με, επηρεάζει τις παρέες που κάνει το λήμμα στην αναζήτηση του google.

#2
jesus

ραντανπλάν, η ατάκα στο σχόλιο απλά τά'σπασε!
μανικιούρ-πεντικιούρ-αργκό να το κάνουμε το κατάστημα!

#3
vikar

Κάνοντας κι'εγώ την αναζήτηση, έπεσα πάνω σε θέμα του γνωστού bourdela.com, το οποίο κατα ενενηντα και κάτι τοις εκατό αποτελεί ξεσήκωμα του σλάνγκ. Δέν ξέρω αν αυτό βρήκαν κι'οι αποπάνω.

Χαίρομαι πάντως που το σάιτ έχει απήχηση στους κατάλληλους χώρους ---κι'ας μήν τηρείται και το νέτικετ.

Τσίαρς.

#4
Hank

Εννοείται «πιάνω Κώτσο», μην τρελαθούμε...

#5
vikar

Προσωπικά πάντα με πιάνουν Κώτσο καταλάβαινα, με την έννοια «με βρίσκουν αφελή και με εκμεταλλεύονται» --Κώτσος δηλαδή να παραπέμπει στον αφελή και απλοϊκό χωριάτη.

Ωστόσο, ο Τριανταφυλλίδης τουλάχιστον γράφει κότσο (δείτε εδώ). Δέν ξέρω ο τέως τι λέει.

#6
Khan

Και ο τέως το έχει με όμικρον.

#7
Επισκέπτης

Μάλλον είναι λογοπαίγνιον μεταξύ τον δύο εννοιών, κότσου και Κώτσου... Τα μαλλιά είναι ελεύθερα και ωραία, μέχρι να τα πιάσουν κότσο, να τα τιθασεύσουν, να τα ποδηγετήσουν, να τα διαβουκολεύσουν... (Και όντως φίλε πουτσαρς υπήρχε κι αυτό!)

#8
Khan

στος και συνθετικός