Πέραν του Σαλονικιώτικου σαλαμακίου, δέον να καταγραφούν και δύο πιο διαδεδομένες χρήσεις του λήμματος σκονάκι:

  • Μικρό σημείωμα από το οποίο ο εξεταζόμενος αντλεί την έμπνευσή του,
  • Δόση σκόνης, δηλαδή «πρέζα» πρέζας.

Εκ των σκόνη < κόνις.

  1. ... «Ααααα.. Ααααα... Ψουυυυυ!» . Τώρα που έχουμε χειμώνα για τα αλά, κρύα. ιώσεις, κρυώματα, αλλεργίες. «Πάρε zewasoft», όπως λέει η διαφήμιση για τα χαρτομάντιλα. Κι αυτή είναι η λέξη κλειδί! Ένα χαρτομάντιλο με χημεία, παρακαλώ. Προσέξτε μονάχα, μήπως τυχαία το χρησιμοποιήσετε!
    (από το www.skonaki.com)

  2. ... δεν είναι η “υπερβολική” δόση που σκοτώνει. Είναι η “καθαρή δόση” που σκοτώνει. Κι η μεγάλη παραγωγή πρέζας στον πλανήτη οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερης καθαρότητας σκονάκια. Η καθαρή πρέζα είναι αυτή που σκοτώνει, όχι η “κομμένη”. Κι η παραγωγή πρέζας στον πλανήτη ολοένα και μεγαλώνει. Κι οι τιμές ολοένα και πέφτουν. Κι η καθαρότητα της ηρωίνης ολοένα και αυξάνεται. Κι όλα αυτά σκοτώνουν.
    (από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
johnblack

εγώ μια βολά την έιμι την προτιμάω στο άφτερ

#2
Vrastaman

Εάν πάντως δεν πει yes, yes, yes στο rehab δεν βλέπω να μάς περισσέψει βιολογική υποδομή για άλλο δίσκο!

#3
GATZMAN

Ετς γιου βέτς

#4
Vrastaman

#5
GATZMAN

χα χα χα

#6
dryhammer

Πάρα πολύ παλιά οι φαρμακοποιοί - οι σπετσέρηδες- έφτιαχναν τη συνταγή δλδ παρακεύαζαν το αναγραφόμενο στη ρετσέτα φάρμακο, δεν έπαιρναν από το ράφι το έτοιμο σκεύασμα. Πολλές συνταγές ήταν σε μορφή σκόνης όπου σε γουδί μικρό, πορσελάνινο ανακάτευαν το δραστικό συστατικό με το έκδοχο και μετα τύλιγαν τις δόσεις σε μικρά χαρτάκια διπλωμένα τα «σκονάκια» πού συχνά οι γυναίκες τα κουβαλούσαν κρυμμένα στον κόρφο τους για να μήν πέσουν, ανοίξουν, αλλά και για να τα χρησιμοποιήσουν εκτος οικίας κατα περίπτωση. Από κεί σκονάκι = η δόση της πρέζας αλλά και το μικρό διπλωμένο χαρτάκι κρυμμένο κάπου στο σώμα.

#7
dryhammer

Σόρι, δεν είδα τον ορισμό για σκονάκι, αμέσως παρακάτω, πού τά λέει όλ' αυτά (περιληπτικότερα)

#8
dryhammer

... σκονάκια ...

#9
σφυρίζων

Την μάτιασε την Amy ο jb

#10
dryhammer

Ήτανε πιό τσατιλομούνα η μακαρίσσα after (τσατιλομούνα νεολογισμός, δεν λέγεται).

#11
vikar

Ότι νά 'ναι:

Σκαρφαλώνοντας στους τοίχους του σχολείου, οι γονείς αυτοί κρεμασμένοι κυριολεκτικά από τα παράθυρα δίνουν τα σκονάκια στα βλαστάρια τους, ενώ οι αστυνομικοί από κάτω τους παρακολουθούν χωρίς να μπορούν να επέμβουν.

#12
soulto