Κωδική έκφραση ανδροπαρέας της δεκαετίας του ’80, περιορισμένη γεωγραφικώς στην περιοχή της Γλυφάδας, για να περιγράψει την πίτα-γύρο, της θρυλικής ψησταριάς «Ο Αίνος» στην Ι. Μεταξά.

Λεγόταν γενικότερα αλλά ειδικά όταν στο κοινό υπήρχαν πιθανοί νέοι στόχοι (γκομενάκια), ώστε να μην καρφωθεί η αντροπαρέα που θα πήγαινε για το πατροπαράδοτο και τιμημένο ντερλίκωμα, μετά ζύθου και λοιπών, αμιγώς ανδρικών παραδόσεων (ρεψίματα, κλπ.), το οποίο όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και το καλύτερο όταν θες να ρίξεις το πιπίνι.

Αντιθέτως, χρησιμοποιώντας την κωδική φράση «Πάμε για εσκαλόπ», έδινες έναν αέρα κοσμοπολίτικο, ότι πάμε και καλά σε γκουρμέ εστιατόριο, όπως το Churasco (για όσους θυμούνται).

Η ακόμη πιο τιμημένη μορφή, η οποία σαφώς απαιτούσε κωδικό-καμουφλάζ, ήταν «Εσκαλόπ αλά κρέμ», ήτοι: πίτα γύρο με έξτρα τζατζίκι.

Όπως είναι φυσικό με όλες αυτές τις γκουρμεδιές, το μαγαζί δεν θα μπορούσε να αναφέρεται ως «Αίνος», οπότε απέκτησε την κωδική ονομασία “L’ Enoir” (Λ’ ενουάρ).

- Ρε συ Γιώργο, τι είναι αυτά τα πιπίνια;
- Κάτι καινούργια που γνωρίσαμε χθες στον Ειρηνικό
- Α καλά… Να σου πω, πείνασα λιγάκι, θα πάμε για κανένα εσκαλόπ στο L’ Enoir;
- Κάτσε να κανονίσουμε ραντεβού για αύριο και φύγαμε. Αλά κρεμ εννοείται ε;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Ως Νότιος και ως σαβουροθαμώνας του L’ Enoir δεν μπογώ να σά βάλω λιγότεγο από 10*

#2
Vrastaman

Άκου εσκαλόπ αλά κρέμ μουαχαχαχαχα

#3
GATZMAN

πω πω πω, όταν ακούω για κωδικοποιήσεις τρελαίνομαι. Εμ....χρόνια και μπουλόνια στη Νάσα. Σπέκια. Παντως στο εσκαλόπ α λα κρεμ, το κρεμ-->αφρόγαλα->καπουτσίνο->καφέ---->φραπε (τερματική στάση)

#4
GATZMAN

Vrasta, θα συμφωνήσω κι εγώ ως Νότιος. Αλήθεια όταν λες, νότιος μιλάς μόνο για καταγωγή ή μιλάς και για Νότια Προάστεια;

#5
Vrastaman

Καταγωγή τε και διαμονή (Π. Φάληρο)!

#6
Vrastaman

Ρε πστ που το πας που το φέρνεις στο φραπε καταλήγεις! Shaken baby syndrome!

#7
GATZMAN

Ελα ρε. Και εγώ γέννημα-θρέμμα νότιος και μάλιστα σε δήμο που συνορεύει με τον δικό σου.

#8
Galadriel

Α, ωραία, όλο το σλανγκρ από Π. Φάληρο μπαίνει. Μια χαρούλα, κάντε συνάντες στο Θησείο...

#9
Vrastaman

Η επόμενη θα είναι χύμα στο κύμα

#10
jesus

κ βεβαίως, το εσκαλόπ α λα κρεμ φτιάχνεται όπως οι φράουλες α λα κρεμ, αλλά αντί για φράουλες βάζεις εσκαλόπ.

#11
knasos

Αστεράτη επιστροφή του Desperado!

#12
Vrastaman

Το μυστικό συστατικό του σεφ...

#13
iron

λοιπόν η επόμενη συνάντα θα είναι νότια, ούτε συζήτηση. Να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. και δεμελες ρε ντεσπεράδο, μια και το' πε ο στόμας σου, υπάρχει ακόμα ο Ειρηνικός;!!! ξαναβγήκε μαγαζί με τέτοιο όνομα; να κλάψω δηλαδή από συγκίνηση; μήπως άνοιξε πάλι και το αεροδρόμιο; (πού τσάρος...)

#14
GATZMAN

@iron
Αν γίνει Αύγουστο, το κοιτάμε και για Κρήτη; Κι αυτή, νοτια είναι...

#15
Desperado

Iron, τι με θύμησες τώρα... Αεροδρόμιο, Mercedes στην πλατεία Εσπερίδων (πάνω από το Άννα Ντορ), Bubu's, «το Παγωτό» στη Βουλιαγμένη... πάνε όλα... ένα δάκρυ κύλησε...!

#16
iron

Wild rose, Κουκος! μπουουουουχουχουχουουου...

γκατς και συ Κρήτη φέτο;

#17
GATZMAN

@ironick
Κάθε χρόνο κατά το μήνα των διακοπών χάνομαι από την Αθήνα. Πηγαίνω σε παρα πολλά μέρη (ίδια και διαφορετικά). Η Κρήτη αποτελεί μια από τις σταθερές επιλογές μου, από το 95 και πέρα. Κάθομαι εκεί περισσοτερο, από όσο κάθομαι στους άλλους τόπους. Δεν έχω ρίζα από κει, αλλά έχω φάει φλασία με τόπο και ανθρώπους, οπότε είναι σα να 'χω φύτρα κι απο κει. Κι όταν βρίσκομαι εκεί, πάω παντού (από τα πλέον κλασσικά ως τα πιο απίθανα μέρη).

#18
iron

ωραία λοιπόν, μακάρι να συνδυαστούμε φέτο, συ, Χαλ, νικ και γω για μια συνάντα. αλλά ακόμα δεν ξέρω πότε, μάλλον αρχή Ιουλ. ή τέλος Αυγ.

#19
GATZMAN

Πάντως για μένα, το πιθανότερο είναι, ή τέλη Ιουλίου, ή μετά τα μέσα Αυγούστου.

#20
Galadriel

Γιαααααα μισό λεπτό!!! Δηλαδή μιλάμετε σοβαρά τώρα; Εδώ λέγαμε για Φάληρα κι εσείς, οι αθηνέζοι, κανονίζετε συνάντα, στην Κρήτη και μιλάμε για Αύγουστο, ενώ έχουμε ακόμα Μάιο; Κι εμείς οι παραλιγαθηνέζοι που δεν θα πάμε Κρήτη θα μείνουμε απέξω από την συνάντα; Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανημαρκίας.

Ε ρε έφυγε το μωρό που μας οργάνωνε και τώρα όλα είναι αλλιώς... ****θλίψη, παραίτηση****

#21
GATZMAN

@mes
Πάντως αν πρέπει να διαλέξουμε ένα από τα Φάληρα, εγώ θα πρότεινα το Φαληράκι της Ρόδου, που γίνονται και διάφορα ενδιαφέροντα χάπενινγκ από μεθυσμένες Αγγλίδες.
@knasos
>Αστεράτη επιστροφή του Desperado!
Ετς. Με το καλό να δούμε ξανά τον Κρεπσίνη, τον xaxac και τα άλλα παιδιά.

#22
GATZMAN

Στο λήμμα αυτό το g score είναι g3. Οπότε ανταλλάσσεται με ένα ντουφέκι g3 (βλ. μήδι)