Κωλόχερο κυριολεκτικό:

Tο χέρι που μπαίνει στον κώλο (ντρέπομαι, αλλά πώς αλλιώς να το εκφράσω). Μπορεί να σημαίνει και το απλό πιάσιμο κώλου με την καλή την έννοια, αλλά, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο όρος ταυτίζεται με το «κωλοδάχτυλο», δηλαδή το δάχτυλο που μπαίνει στον κώλο (αλήθεια ντρέπομαι, αλλά παστοδιάλο).

Κωλόχερο μεταφορικό :

  • Με την μορφή χειρονομίας: Διαμαρτυρία, έντονη αντίθεση, εδώ ο όρος συμπίπτει με τον αντίστοιχο μεταφορικό του «κωλοδάχτυλου». Άμα το σηκώσεις μπροστά στην μούρη του αλλουνού ή και από απόσταση, εκφράζεις έναν σαφέστατο υπαινιγμό ότι τον έχεις για τον μπέο, πράγμα κάπως προσβλητικό αν το σκεφτεί κανείς.
  • Συνήθης χρήση ως δριμεία παρατήρηση, έντονη κατηγόρια, κατσάδιασμα, ξεχέσιμο, ρομπατσίνα. Σαν να λέμε, «βάζω κωλόχερο» θα πει, επικρίνω σε επίπεδο προσβολής, πατάω χέσιμο σε κάποιον.
  • Αθλητικά: το κωλόφαρδο χέρι που χώνει τρίποντα στο μπάσκετ από την αντίπαλη ρακέτα, που διαλέγει το σωστό αντίπαλο στην κλήρωση του champions league, που γενικώς εκφράζει φάρδος, αλλά και, ενίοτε, ικανότητες.

Σχετικό λήμμα: στον λάκκο με τα κωλοδάχτυλα.

*Asist: Hank από ΔΠ* :)

Κυριολεκτικόν: Τον ανδρισμό δεν τον ορίζει ούτε αυτό που έχει το αρσενικό ανάμεσα στα σκέλια του, ούτε ο πρωκτός του, ούτε το αν θα με αφήσει να του βάλω ένα απλό κι αθώο κωλόχερο. Έχω μία φίλη, που όταν περνώντας ο άντρας της από δίπλα της του βάζει κωλόχερο, εκείνος την στραβοκοιτάζει και της λέει «τι με πέρασες μωρή; Αδερφή;»

Κατσάδιασμα #1: Τελικά το χούι δεν κόβετε, δεν φτάνει που το έκανε πέρυσι και έφαγε κωλόχερο από την Victoria, αλλά το ξαναέκανε και φέτος. Ό λόγος βέβαια γι’ αυτόν τον αλητήριο τον David Beckham. Ο οποίος τάχα μου πήγε να δει τους LA Lakers στον αγώνα με τους Portland Trailblazers, και σε κάθε ευκαιρία δεν έπαιρνε τα μάτια του πάνω από τα κοριτσάκια που κάνουν cheerleading για την ομάδα των Lakers.

Κατσάδιασμα #2: Απλά μου τη σπάει απίστευτα το στυλάκι που έχουν κάποιοι στα discussions της apple, όπου απελπισμένοι άνθρωποι που ξέρουν πολύ λίγα πράγματα από υπολογιστές, ζητούν βοήθεια και αντί για βοήθεια τρώνε κωλόχερο επειδή έκαναν post σε λάθος thread...

Διαμαρτυρία:Τώρα που το σκέφτομαι θα βόλευε πολύ καλύτερα αν μεταμορφωνόμουν σε τεράστιο κωλόχερο, ναι, ένα τεράστιο κωλόχερο που θα περπατάει στη πόλη, ένα τεράστιο κωλόχερο αφιερωμένο στην ασχήμια και τη βρωμιά της, στο μίζερο ουρανό και τους σκοτεινούς κατοίκους της, στο καταθλιπτικό παρόν και στο γκρίζο μέλλον της, στην αδιαφορία και τον σταρχιδισμό της, στη τερατοφιλία και το μαζοχισμό της.

Αθλητικό: Τί κωλόχερο είχε ρε παιδιά!!!Απ’ όπου κι αν σηκωνόταν,μέσα ήταν!!Αλλά θα μου πεις,όταν αφήνεις Σέρβο να σουτάρει ελεύθερος,τότε το “πλεκτό” θα κουνηθεί!!!!

Mes: θα μας κάψει ο θεός μ αυτα που λετε! (από BuBis, 27/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Σόρρυ πάλι το σβησα πριν δω τον ασίσταντ. Χάνκ; Εσύ; Ουφ, παιδάκια όποιος έκανε την παραγγελιά ας αφήσει ένα σχολιάκι να αποκαταστήσω. Θεγκζ. Μουάτς.

#2
Hank

Εγώ ήμουν, αλλά δεν έγινε και τίποτις. Άλλο θέμα: Είναι κορέκτ το κωλόχερο σε άντρα από γκόμενα στα πλαίσια ερωτικών παιχνιδιών; Μούμπλε μούμπλε...

#3
Galadriel

Εδώ μιλάτε για πρωκτικά και σοδομισμούς και άλλα απίστευτα που θα τα διαβάσει ο Θεός και θα σας κάψει όλους ζωντανούς, θα σας εξαχνώσει από την στερεά στην αέρια φάση με την μία και τώρα ρωτάμε για το κωλόχερο κι αν είναι αποδεκτό.

#4
GATZMAN

Σπέκια val
Για την απάντηση σου στο Χανκοσχόλιο
Ετς. Δυιλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο...χε χε χε

#5
iron

μια φορά κι έναν καιρό, τότε που γινόντουσαντενε τα έργα μετρό στη Μεσογείων και έπηζε το σύμπαν, με έκλεισε με άσχημη και επιδεικτική σφήνα ένα λεωφορείο τύπου πυρκάλ, του έκανα και γω σφήνα και του βγαλα ένα κωλόχερο να από το παράθυρο και άρχισε ένα άγριο κυνηγητό μες το πήξιμο, ο λεωφοριεατζής να ανάβει τα φώτα, να κορνάρει, να με κυνηγά, να τρέχω (όσο γινόταν) με παλαβές σφήνες μες στην κίνηση, να με φτάνει, να ξαναφεύγω (ευτυχώς δεν μπήκα σε παπάγους χολαργούς κλπ θα με είχε σφάξει), φτάσαμε έτσι από την Κατεχάκη (όπου είχε αρχίσει το πράμα) μέχρι την Αγ. Παρασκευή!!! ώσπου με πετυχαίνει στην αρ. λωρίδα, έρχεται από δεξιά, με κλείνει προς νησίδα, ανοίγει την πόρτα του να μην μπορώ να χωθώ να τον προσπεράσω και τότε σταματάω το αυτοκίνητο, ακινητοποιώ τη λωρίδα μου, σταματάει κι αυτός, ακινητοποιεί την δικιά του, έχει γίνει το έλα να δεις (ήταν Τε 3:00 πμ που άδειαζε το κέντρο) και κατεβαίνει να έρθει να με πλακώσει, κλείνω τα παράθυρα και με το που φτάνει και μου χώνει μια στο αμάξι, ευτυχώς βγαίνει ο από δεξιά μου που είχε ζήσει μέρος της όλης φάσης, έξαλλος και τον πλακώνει και ξαναμπαίνει ο μαλακαρχίδης στο λεωφορείο (είχε και επιβάτες) και φεύγει και φεύγω και έτσι φτάσαμε εδώ αισίως, 13 χρόνια μετά, στο σλανγκρ σώα και αβλαβής.

#6
Vrastaman

«Κάτω τα κωλόχερά σου από το Slangomounomobile , κωλοχερά!» το λέω εγώ αναδρομικά!

Μεσούλα, wb στο ενεργ(ητικ)ό σλανγκίζειν!

#7
Hank

Ιρονίκ!!!1 Εξάπτεις κι άλλες φαντασιώσεις! Τόσο τσαμπουκαλού Ρεγκίνα έχουμε;

Ως προς το άλλο θέμα, μπορούμε να πούμε:Άντρας είναι αυτός που έφαγε κωλόχερο και δεν του άρεσε...

#8
Galadriel

Γιατί Χανκ μου, αυτός που το φαγε και του άρεσε δεν είναι άντρας;

Αυτό το ταμπού με τον κώλο σας πια (εννοείται δεν μιλώ προσωπικά)... Με γυναίκα είσαι στο κρεβάτι, έλεος. Να πάει η φτωχιά προς τα κεί και να πετάγεται ο άλλος στον αέρα «γαργαλιέμαι» σε φάση (γαργαλιέμαι μαϊάς), τί είναι πάλι... Αν ψάξεις στα γυναικοφόρουμς εκατομυριάδες τα γυναικεία παράπονα περί καταπίεσης στη σεξουαλική πράξη για το συγκεκριμένο (γιατί όσο και να 'ναι, σε όποια φάση και να δοκιμάσει ο ένας από τους δύο κάτι και μετά να φάει πόρτα είναι μια μικρή απόρριψη).

Θέλω να πω, παρόλο που ομολογουμένως δεν δικαιούμαι να ομιλώ δεδομένης της έλλειψης επαρκούς στατιστικού δείγματος, δεν κατανοώ γιατί πάνω στο παιγνίδι θα μπορούσε χωρίς αναστολή ο άλλος να την φιλήσει κάπου εκεί κοντά και αυτή να χαίρεται, ενώ ο ίδιος αποκλείει απριόρι την αντίστοιχη (ενδεχομένως καλή -ενδεχομένως κακή εμπειρία) μόνο και μόνο για να μην περαστεί για πούστης.

#9
BuBis

dear mes, αν και θα συμφωνήσω μ αυτά που λες, διαβλέπω όμως μιά διαφορετική σου προσέγγιση σ'αυτή την συζήτηση σε σχέση με τα περί CIF.

Στο σεξ πρέπει όλα να επιτρέπονται εάν υπάρχει consent, και τελικά είναι μία προσωπική υπόθεση και επιλογή που εκτός από τους δύο ή περισσότερους εμπλεκόμενους δεν αφορά κανένα άλλο (εκτός αν γίνεται σε δημόσιο χώρο, βορά για ματατζίδες). Συμφωνώ επίσης ότι αν όλοι δεν είχαν αναστολές θα γουστάραν καλύτερα sex και ζωή γενικά. Αλλά τι μιλάω κι εγώ, που ζω νύχτες δίχως αύριο...

#10
Galadriel

Στο cif απλά ρωτούσα απόψεις. Εδώ είπα την δική μου.

#11
GATZMAN

>Στο cif απλά ρωτούσα απόψεις
Διάβαζε:Στο cif σας φακέλωνα.... χα χα χα

#12
Hank

Τι μου λες βρε Μεσούλα, 400 λέξεις για τον πούστη έχουμε γράψει και να πέσουνε να μας πλακώσουνε; Εδώ εγώ φοβάμαι και στην δυσκοιλιότητα μη νιώσω κάποια ηδονή στην πρωκτική περιοχή και περάσω στον εαυτό μου ότι κατά βάθος μου αρέσει... Πλάκα κάνω!

Όχι εντάξει, με την κατάλληλη γυναίκα στην κατάλληλη φάση μπορεί να είναι ευχαρίστηση και δεν πα να πέσουνε και τα 400 λήμματα πάνω μου! Μην νιώσει απόρριψη κι η παρτενέρ και πάθει μετά καμιά ψυχολογία!

#13
iron

χανκ, ήμουν αρκετά καυλόγκαζο και τσαμπουκαλού, κυρίως υπό το φεγγάρι ενός ζόρικου και καλά γκόμενου κάποτε, και μού 'μεινε το κουσούρι για χρόνια, ώσπου διάβασα που λες για τον μπάρμπα-Μπρίλιο και μου πέρασε, τώρα γελάω (λέμε τώρα. απλώς αποφεύγω το αυτοκίνητο πια για να μη βρεθώ στον κορυδαλλό ή στο δαφνί)

#14
Hank

Δηλαδή υπάρχει σχέση μεταξύ σχέσης και τρόπου οδήγησης; Οι καλές σχέσεις λειτουργούν κατευναστικά στο τιμόνι;

Άψογε, μπράβο για μήδι, νομίζω κάτι τέτοια οδήγησαν στον όρο γιουγκοσλαβία.

#15
Galadriel

Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το κωλοδάχτυλο έγινε λινκ. Ε μα.