Στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού - Αθηναϊκού το 1992, η κακή εμφάνιση του Θρύλου σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2-2 αποτέλεσμα, εξαγρίωσε μερίδα από φανατικούς οπαδούς των γηπεδούχων, που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με βίαιο τρόπο και κατεδίωξαν αντίπαλους παίχτες και διαιτητές. Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον τότε πρόεδρο του ΟΣΦΠ Αργύρη Σαλιαρέλη αν καταδικάζει τις αγριότητες των χούλιγκανς, ο τελευταίος απάντησε:

- Χούλιγκανς; Πού είδατε τους χούλιγκανς; Οι άνθρωποι είναι νέα παιδιά, μορφωμένα, γιατροί, δικηγόροι, επιστήμονες.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο (κ)αυλάκι του χουλιγκανισμού, ο όρος επιστήμονας των γηπέδων χαρακτηρίζει πλέον κατ' ευφημισμό τους βίαιους και ταραξίες οπαδούς (χούλιγκανς) ποδοσφαιρικών ή μπασκετικών ομάδων, ενώ ιδρύθηκε ακόμη και σύλλογος οπαδών του Ολυμπιακού με επωνυμία «Επιστήμονες», για να μη ξεχνάμε την ιερή παρακαταθήκη του ιστορικού εκείνου αγώνα.

- Δες το πανώ του Βάζελου που κρεμάσανε ανάποδα οι Επιστήμονες! Το πήρανε λάφυρο από τη συμπλοκή στον Ηλεκτρικό το πρωί.
- Δεν ήμουν εκεί, εγώ διάβαζα εκείνη την ώρα.
- Επιστήμονα μου εσύ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
johnblack

και να θυμηθούμε και τους κορνέδες στου Ρέντη

#2
jesus

για τον σαλιαρέλη έχω ακούσει ότι, επειδή ήταν πολύ τσιγκούνης πρόεδρος, σε μια δόση που έγινε αναγγελία από τα μεγάφωνα για χαμένο πορτοφόλι η 7 φώναξε «αργύρη, καργιόλη, φέρ' το πορτοφόλι».