Ελληνική απόδοση του modelizer, του τυπικά μεσήλικα άνδρα ο οποίος συναναστρέφεται αποκλειστικά με μοντέλα τα οποία και εναλλάσσει/ανταλλάσσει με έτερους μοντελοπνίχτες.

Κάποιος γίνεται μοντελοπνίχτης αφενός επειδή μπορεί δεδομένης της οικονομικής του επιφάνειας και αφεδύο, όπως ισχυρίζονται οι γιαλόμες, επειδή είναι ανασφαλές και κομπλεξικό χαμαντράκι που πασχίζει να υποκαταστήσει το ελλειμματικό του ύψος και μάκρος.

Ο νεολογισμός εισήχθη στην καθομιλουμένη από τον διακεκριμένο ποινικολόγο Αλέξη Κούγια ο οποίος πρόσφατα αναδείχτηκε με την ψήφο σας ο Μεγαλύτερος Έλληνας Μαλάκας όλων των εποχών.

Τελευταία χρησιμοποιείται και μεταφορικά, με την έννοια του ρηξικέλευθου πρωτοπόρου που προσπερνά τα πεπατημένα πρότυπα/μοντέλα σε πεδία όπως την πολιτική και τον αθλητισμό.

Εκ του μοντέλα και του κουνελοπνίχτη.

  1. «Επειδή ξέρω πως είσαι μοντελοπνίχτης, εγώ θέλω οικογένεια. Κανόνισε την πορεία σου» (Βατίδου προς Κούγια, βλ. μύδι)

  2. Στο τέλος, οι μοντέλες γίνονται το Βατερλό του μοντελοπνίχτη. Του τρώνε την περιουσία και τον ρεζιλεύουν σε όλη την κοινωνία. Η μοντέλα πνίγει το μοντελοπνίχτη και γίνεται μοντελοπνιχτοπνίχτρα. (Πιτσιρίκος)

  3. Στα αναπάντητα από τους πολιτικούς μας ερωτήματα (...) άρχισε να απαντά η ελληνική κοινωνία. Η αντίδραση της κοινής γνώμης (...) στρέφεται, πλέον, εναντίον εκείνων που δημιούργησαν, υποθάλπουν ή ανέχονται αυτά τα «μοντέλα» πολιτικής συμπεριφοράς και εκλογικής επικρατήσεως. Κάπως έτσι ανέκυψε η πρόβλεψη ή –αν προτιμάτε– η ελπίδα του υπογράφοντος, πως ωρίμασαν οι συνθήκες για την εμφάνιση ενός πολιτικού «μοντελοπνίχτη» στη δημόσια και κοινωνική ζωή του τόπου… (Καθημερινή)

Κουνελοπνίχτης (από Vrastaman, 31/05/09)Αξίως ο νο1 μαλάκας, το αντίστοιχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου! (από Hank, 31/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
ο αυτοκτονημενος

χα χα χα χα ρε πστμ τι χιουμορ ειναι αυτο (φοτο)

#2
Galadriel

«Επιτέλους, πόσους ποινικολόγους θα θρηνήσουμε μέχρι να κάνει κάτι η πολιτεία για τα μοντέλα;»

#3
Hank

«Το πνίγει το μοντέλο» είναι υπονοούμενο σε αυτό το στυλ;

Όπως έλεγε ο μοντελοπνίχτης στο Σεχ & Σίτυ: «Sometimes I wonder why I'm doing this. And then I think: »Hey! I'm fucking a model!«.

#4
GATZMAN

Κάλυψες μεγάλο βιβλιογράφικό κενό! Κάργασπέκκκ

#5
soulto

Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από μήνες αλλά για την ώρα όλος ο κόσμος μιλάει πιο πολύ για την Μελάνια Τραμπ, την νέα αμερικάνα first lady, παρά για τον Ντόλαντ, τον μοντελοπνήχτη.

Πηγή

#6
Cyborgcop

Εύγε για το νέο λήμμα! Επίσης πρέπει να αναφέρουμε έναν διεθνή εκπρόσωπο αυτής της τακτικής που έχει μεγάλο ιστορικό καταρρίψεων μοντέλων, τον Leonardo Di Caprio που δεν έχει αφήσει ντεφιλέ για ντεφιλέ όρθιο ο αθεόφοβος!