Μέλος της πολιτικο-οικονομικής πανίδας τρωκτικών που μετατρέπουν τους φόρους - που ο κάθε μαλάκας Έλληνας πλερώνει σαν μαλάκας (ο μαλάκας) εμμέσως ή αμέσως - σε βίλες, κωλομαζώματα και μασαμπούκες.

Της ίδιας συνομοταξίας με τους βατοπεδινούς, τους ντιβιντιάρηδες, τους αγονογραμμήτες, τους τοξικομολόγους, τους γερμανούς, τους φουσκαδόρους κ.α.

Το συγκεκριμένο είδος, ο ζημενάκιας, αναλάμβανε την επιστροφή μέρους της πληρωμής για δήθεν αγορές υπηρεσιών και υλικών από την γερμανική εταιρία ηλεκτρονικών Siemens, στους πολιτικούς αβανταδόρους της εν λόγω εταιρίας.

Ο Χρήστος Καραβέλας, γνωστός και με το ψευδώνυμο «ο ζημενάκιας», ήταν ήδη δακτυλοδεικτούμενος στο μικρόκοσμο της Αντιπάρου, όπου αγόρασε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι πολυτελείς κατοικίες. Τελικά, το στέλεχος της γερμανικής εταιρίας χρησιμοποίησε τα εναπομείναντα ρέστα του για την Ουρουγουάη. Τα μεγάλα ποσά τα επένδυε σε real estate στις Κυκλάδες και… την Αράχωβα.
zougla.gr

ζημενάκηδες και μητσοτάκηδες (από baznr, 05/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Αλλά γιατί δεν φυλακίζουν και την κόρη- γυναίκα κανενός πολιτικού, όπως έγινε με του Καραβέλα.

#2
Vrastaman

Στάχτη στα μάτια μας, Khan. Ο Καρβέλας άλλωστε ήταν στέλεχος της Miesens που κατά κάποιο τρόπο πλούτισε. Το θέμα είναι να δούμε διώξεις όσων πολιτικών χρηματίστηκαν από την Miesens, και όχι όσων στελεχών αμείφτηκαν από ίδια εταιρία προφανώς επειδή ήταν καλοί στο να ... αμείβουν πολιτικούς. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

#3
GATZMAN

Ας μην το κρύψωμεν άλλωστε!

#4
Hank

Υπάρχει και η Siemens Travel , που σε ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Live your miz in Greece!