Ονομάζεται έτσι ο σκληροπυρηνικός ιδεολόγος, ο άτεγκτος υπερασπιστής και θεματοφύλακας των πιστεύω ενός κινήματος ή μιας συλλογικής προσπάθειας. Μέσω εκκαθαρίσεων έχει απαλλαγεί από τους αμφισβητίες και σ΄αυτόν προσβλέπουν τα νέα μέλη με δέος και θαυμασμό σαν πατρική φυσιογνωμία για ιδεολογική καθοδήγηση. Ωστόσο, πίσω από το παντοδύναμο προσωπείο, κρύβεται συνήθως μια προσωπικότητα ανασφαλής και φοβική, ενώ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ο ίδιος ο σταλίνας απαρνείται τα πιστεύω του, προς μεγάλη κατάπληξη όλων των πιστών του.

- Ρε μαλ, δεν θα το πιστέψεις: Ποιον είδα στην Πύλη Αξιού με CLK κάμπριο, σινιέ κοστούμι και ύφος γιάπι; Ο Μπάμπης ο Κομσομόλ, που διάβαζε την Πράβδα στα ρώσικα!
- Όχι σε συ! Είναι δυνατόν; Ο σταλίνας;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

το να αλλάζεις απόψεις στη ζωή σου συγχωρείται, να μην πω ότι επιβάλλεται κιόλας καμιά φορά. Αυτό που δεν συγχωρείται είναι ότι κάτι τέτοια μουνάκια, όχι μόνο δεν παραδέχονται ότι άλλαξαν κι έκαναν στροφή 180 μοιρών προς αυτά που κατηγορούσαν κάποτε υψώνοντας την φωνή και το φρύδι, αλλά συνεχίζουν να την πέφτουν σε όσους τα κάνουν, λες και οι ίδιοι έμειναν πιστοί στα παλιά ιδανικά τους, σταδγιάλα, μπιλάξ.

#2
BuBis

Έλα μωρέ, μην σταλινιάζεσαι iron, αυτά έχει η ζωή δυστυχώς...

#3
iron

μωρέ ξενερώνω κι αυτό είναι χειρότερο από το να σταλινιάζομαι...

#4
Vrastaman

Πέστα ρε Αίρον πέστα!

#5
BuBis

και μετά γίνεται Μαρξ εντ Σπένσερ...

#6
GATZMAN

Προλεφτάριος...του κεράτά

#7
BuBis

Πάντως ένας τέτοιος τύπος αριστερός δεν είναι!

#8
Vrastaman

Με τον ίδιο τρόπο που ο φονταμενταλιστής θα πασχίσει τελικά για πέοντα έτσι και η σταλίνα να αναζητήσει την χλίδα. Η ανθρώπινη φύση υπερισχύει κάθε επινοημένου ιδεολογήματος.

#9
Hank

Μόνο καλές ανθρώπινες σχέσεις, έρωτας, αγάπη, μπορούν να υπερισχύσουν του φυσικού εγωισμού και του κυνισμού.

#10
iron

αχά,

#11
Khan

Σημειωτέον ότι λέγεται πολύ στο θηλυκό σταλίνα με έκδηλο πλέον τον υπαινιγμό ότι πρόκειται για ομοφοβικό εξουσιαστή που κάνει υπεραναπλήρωση της δικής του ομοφυλοφιλίας, μια σοβιετική εκδοχή ναζιάρη ένα πράμα, ενώ ο Λ. Καλοβυρνάς έχει πλάσει και την λεξιπλασία πουστάλιν με αυτήν την σημασία (όχι, δεν πρόκειται να την ανεβάσω).