Η λέξη πουσάρω προέρχεται εκ της αγγλικής λέξης push = σπρώχνω.

Η χρήση του όρου αναφέρεται, σε κάποιον που ωθεί τον εαυτό του πέραν των ορίων του, μέσω συγκεκριμένης δραστηριότητας επαύξησης των επιδόσεών του, π.χ. εκγύμνασης. (Δες παράδειγμα 1)

Θα μπορούσαμε επίσης να μιλάμε και για ώθηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών κάποιου μηχανήματος (π.χ. συχνότητα επεξεργαστή Η/Υ) πέρα από τα όρια του, μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας, π.χ. διαδικασία υπερχρονισμού επεξεργαστή Η/Υ (overclocking process). (Δες παραδείγματα 2, 3)

Η διαδικασία επαύξησης των επιδόσεων, στην οποία αναφερθήκαμε στις παραπάνω περιπτώσεις, λέγεται πουσάρισμα, εκ του πουσάρω. (Δες παράδειγμα 3)

Μιλάμε για μία διαδικασία που ενέχει ρίσκο και εγκυμονεί κινδύνους.
Όταν ξεπεραστούν τα όρια λειτουργίας (π.χ. όρια που προβλέπονται από τον κατασκευαστή ενός μηχανήματος) ή όρια των δυνατοτήτων κάποιου, μπορεί να συμβούν δυσλειτουργίες ή και καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα.

Γι' αυτό, λοιπόν, η διαδικασία πουσαρίσματος ενέχει ρίσκο. Το ασφαλές της διαδικασίας εξαρτάται από τη γνώση των παραμέτρων που την επηρεάζουν και από την ευθυκρισία και την εμπειρία αυτού που ασχολείται με αυτήν, σχετικά με το βαθμό παρέμβασής του στο χειρισμό ανάλογων καταστάσεων στο παρελθόν.

  1. Βασικά, στον στρατό δεν πας για να μπεις νωρίτερα στην ζωή αλλά για να μην μπεις νωρίτερα. Ο στρατός είναι κολλέγιο με αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Στον στρατό εγώ πήγα για να να πουσάρω λίγο το σώμα (ΣΕΑΠ), να 'σπρώξω' Ολλανδέζες και Δανέζες στην Κω
    Δες

  2. Ναι, εγώ γουστάρω το πισί μου να αποδίδει τα μέγιστα και θα πουσάρω τον επεξεργαστή του μέχρι να βγάλει σπίθες.
    Δες

  3. Το overclocking, ή αλλιώς πουσάρισμα, είναι μία διαδικασία με την οποία ωθούμε τον επεξεργαστή να λειτουργήσει σε μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που είναι κατασκευασμένος. Σήμερα, όμως, αυτή η τεχνική δεν γίνεται αποκλειστικά και μόνο στον επεξεργαστή. Μπορούμε να πουσάρουμε ακόμα και τις κάρτες γραφικών, σε μικρότερο βαθμό βέβαια, με τα διάφορα προγράμματα που κυκλοφορούν.
    Δες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Με αρεσε γιατρε μου - περιμενω μονο πώς / ποτε / απο ποιον θα συνδεθει με φραπεδες και μπαργαλατσους:)

#2
Vrastaman

Μερικοί Ελληνοαμερικανοί πουσκαρτάδες πωλούσαν φραπέδες στο Central Park της ΝΥ. Επωάζεται λήμμα.

#3
BuBis

Επίσης κάποιοι άλλοι πωλούσαν και hot dog

#4
GATZMAN

Να 'σαι καλά. Αναμένω και εγώ με ενδιαφέρον. Ηδη βλέπω μια γέφυρα σύνδεσης.

#5
ο αυτοκτονημενος

συνταγη σεχουαλικου πουσαρισματος για το σαβατοκυριακο

παιρνετε 3 cialis ........... καπακι

#6
GATZMAN

χε χε χε

#7
GATZMAN

Ελεγα acg πως θα κανε κανεις κανένα λογοπαίγνιο με το pussy, αλλά....

#8
poniroskylo

Η λέξη έχει εισαχθεί στα Ελληνικά τουλάχιστον από την δεκαετία του '70 και αναφερόταν αρχικά αποκλειστικά στο πουσάρισμα του κινητήρα του αυτοκινήτου. Νομίζω δε και ότι στα αυτοκίνητα σημαίνει κάτι μάλλον συγκεκριμένο, ότι η μηχανή του πουσαρισμένου αμαξιού είχε «πειραχτεί» με κάποιον ειδικό τρόπο. Ίσως κάποιος σχετικός με τα αυτοκίνητα να μας το εξηγήσει.

#9
jesus

εγώ τη θυμάμαι να χρησιμοποιείται αδιακρίτως για τα πειραγμένα αυτοκίνητα, αλλά γι αυτά στα οποία το πείραγμα δεν ήταν εργοστασιακό, ελεγχόμενο, αλλά ντι-άι-γουάι, μπάκγιαρντ κ αμφιλεγόμενο γιατί πήγαινε περισσότερο προς τα όρια της κατασκευής κ δεν ήταν με τη μεριά της ασφάλειας κ της μακροβιότητας.

αυτά από την καβλοτίμονη περίοδό μου περί το 2000 κ τις πηγές που διάβαζα για τα παλαιότερα.