Πρόκειται για ελληνική απόδοση του phishing, της ηλεκτρονικής απάτης που προσπαθεί να παρασύρει τα θύματα της στο να αποκαλύπτουν προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. όνομα, διεύθυνση, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, ΡΙΝ και δεν συμμαζεύεται).

Ο πσαράδες χρησιμοποιούν μπαμπέσικες τακτικές όπως την αποστολή πλαστών εμαιλ δήθεν από γνωστή τράπεζα, εταιρεία, δημόσιο οργανισμό, ή γνωστή ιστιοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σε άλλες περιπτώσεις, αποστέλλονται πιμί από λιμπιντιάρικα γυναικεία νικ που υπόσχονται να στείλουν φωτογραφία εάν τους στείλεις την ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Όσοι κυβερνοπέφτουλες ανταποκριθούν μοιραίως θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

- Ρε φίλε καλημέρα. Κάποιο άτομο, μάλλον γυναίκα πρέπει να ναι, χρήστρια του slang, cindyforallλέγεται, μου έστειλε μήνυμα λέγοντας πως της άρεσε το προφίλ μου (μια φωτογραφία από Καστελόριζο υπάρχει εκεί) και ζητάει mail, και θέλει λεει να μάθει κάποια στοιχεία για μένα. Λεει πως αν τα στείλω, τότε θα μου στείλει φωτογραφία. Έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και σε σένα; Κάτι μου λεει πως το χει στείλει σε πολλούς. Εγώ πάντως δεν νομίζω πως θα στείλω τίποτα. Κάτι δε μου αρέσει.

- Και σε μένα και σε άλλους. Μάλλον κάνει πσάρεμα για πιστωτικές κάρτες και έτσι. Μακριά φίλε μου!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Αντε να φτιαχτηκε με τη φωτο απο το Καστελλοριζο το γκατααβαινω. Με το δικο μου νεο αβαταρ τωρα πώς της καθησε; Να 'χα τον αρρωνοποτατο και μαγκιορη ΗAL9000 ακομα να πω, πασταδγιαλα...

#2
Vrastaman

Ιζ δις γκέιορ γουάτ;

#3
jesus

για ορ γουάτ δεν το βλέπω πάντως...

#4
ο αυτοκτονημενος

σας θερμοπαρακαλω η μηπος ψυχροπαρακαλω (λογο ζεστης)
γιατη σινιορε βραστα λες πσα και οχι ψα
ρωταο διοτη δεν το εχω ξαναδη για να το μαθω
if you pls ;;;;;;

#5
Vrastaman

Αποδίδεται έτσι το αγγλικό phishing (αντί του κανονικού fishing) για τις περιπτώσεις αυτές.

Θα μπορούσε να είναι και πτσάρεμα καθώς σκοπός τους είναι να σου βάλουν χέρι.

#6
Desperado

Εύγε για το «πσ» Vrasta. Λογικότατον και πολύ πετυχημένο (εξου και οι αστερίες!).

ACG: Μιας και ανέφερες τον αγαπημένο μου υπολογιστή όλων των εποχών, σε παραπέμπω στην κάτωθι εξαιρετική εταιρία απ' όπου παρήγγειλα και έλαβα προσφάτως το εν λόγω item (δια τους γνώστες).
Ρίξε μια ματιά στο site, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλά καλούδια... HAL

#7
GATZMAN

Ετσι έτσι!

#8
Vrastaman

Τ-shirtάκι είναι αυτό!

#10
allivegp

Οι πσαράδες είναι πσταράδες.