Αν με τον λατινικό νομικό όρο de facto εννοούμε μια κατάσταση που αναγνωρίζεται ως γεγονός από τα ίδια τα πράγματα χωρίς απαραιτήτως να υπάρχει επίσημο νομικό πλαίσιο, η σλανγκ προσαρμογή του όρου ως de fuckto σχέση δηλώνει μια σχέση μεταξύ δύο ατόμων που αναγνωρίζεται από όλους ως τέτοια, αν και δεν έχει ομολογηθεί επισήμως από τα ίδια τα εμπλεκόμενα μέλη. Κομβικό σημείο-σταθμός για να χαρακτηριστεί η γνωριμία δύο ατόμων ως de fuckto σχέση είναι να έχει σφαχτεί το κοκκόρι, κοινώς να έχει πέσει ο πέουλας μεταξύ τωνε.

Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ότι η de fuckto σχέση είναι το αντίθετο του Πλατωνικού έρωτα.

- Καλά, ο Παντέλο με τη Λίλιαν όλο μαζί φεύγουν, αν και έρχονται με διαφορετικές παρέες. Τελικά τά 'χουν ή δεν τά 'χουν;
- Ε, καλά τώρα. Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Μπορεί να μη τα έχουν βρει επίσημα, αλλά ο πέκος πέφτει κανονικά.
- Κατάλαβα. De fuckto σχέση.

De fuckto σχέση gone bad (στο πιο λεσβιακό). Το \'χω ξανανεβάσει το συγκεκριμένο αλλά κολλάει κι εδώ. Επιπλέον, τα σπάει, τι να λέμε... (από Jonas, 16/06/09)

βλ. και ντε φάκτο

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Εκ του αγγλ. fuck = φακ.

#2
Jonas

Ετς.

#3
Hank

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που στο de jure μέρος σου σπάνε τα αρχίδια, πώς θα γίνει, και τι θα γίνει, και μη και όχι, αλλά ο πέοντας πέφτει κανονικά. Ο όρος περιγράφει πολύ υπαρκτό φαινόμενο.

#4
Jonas

Fuck buddies, με λίγα λόγια

#5
Hank

Θα τολμούσα να πω όχι. Οι fuck buddies έχουν φτιάξει ένα de jure στην σχέση τους, ξέρουν ότι θα είναι μόνο σεξ, όχι έρωτας-οικογένεια κτλ, ενώ στις de fuckto σχέσεις δεν υπάρχει κανένα de jure, είναι «άλλο μου λεν τα λόγια σου, και άλλο τα φιλιά σου».

#6
Jonas

Εγώ βλέπω. Με κατατόπισες γέροντα και σε ευχαριστώ.

#7
GATZMAN

Ωραίος ο αλιβος. Σωστό όμως και το Χανκοσχόλιο. Και ένα κλίκ πιο πέρα από το συλλογισμό του Χανκ είναι το multi de facto, στην παρτούζα

#8
allivegp

Μήπως multi de fuckto;

#9
Vrastaman

De Γιούρια σχέση: Η σχέση που στηρίζεται στο χρήμα, είτε πρόκειται για γάμο ευκαιρίας ή για αγοραίο έρωτα.

#10
allivegp

Έγραψε!

#11
allivegp

Να παντρευτεί κανείς από de fuckto ή από de γιούρια σχέση; Ιδού το μέγα δίλημμα!

#12
GATZMAN

Ωραίοι

Αρχικά το γιούρια με πήγαινε σε γιούρα, εξόριστους και τα ρέστα...

#13
Hank

Όπως και στις διεθνείς σχέσεις, η de fuckto σχέση αναπόδραστα μετατρέπετεται σε de juria σχέση... Ου γαρ έρχεται μόνος ο πήδος.

Άλλη μια ομοιότητα με την διεθνή πολιτική: Όλος ο αγώνας των κρατών και των αυτονομιστών είναι να δημιουργήσουν ντε φάκτο καταστάσεις, λ.χ. στο Κόσοβο, την Οσετία κτλ. Παρομοίως, με το σεξ ή με μια εγκυμοσύνη ας πούμε δημιουργείς de fuckto καταστάσεις, που είναι μη αναστρέψιμες. Όλος ο αγώνας είναι να το φτάσεις ως εκεί...

#14
allivegp

Πετυχημένο!