Άσε μας ήσυχους μπούλη, κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις, γιατί είσαι μωρό ακόμα και πρέπει να δυναμώσεις.

Το αυγό τρώγεται και ωμό (τουλάχιστον πριν της πτηνογρίπης, αν πιστεύουμε σε τέτοια) από μια τρυπούλα που ανοίγουμε στο πλάι του με καρφίτσα, καθώς και χτυπητό στο ποτήρι με ζάχαρη ή / και κακάο. Παλιά συνταγή για να δυναμώσουμε. Το κάνουν ακόμα και τώρα τα μπιλντέρια, ε μαυρόγιαννε;

Κλασική σκηνή παιδικών χρόνων με τις μαμάδες να κυνηγούν τα μούλικα στο σχολείο, στο σπίτι, στην παραλία, παντού, με το βραστό αυγουλλλάκι. Κλασική εικόνα των παιδικών μου χρόνων, συμμαθητές (προσοχή: νέβερ συμμαθήτριες...) στο δημοτικό που δεν είχαν καλοπλύνει -ή και καθόλου- τα μούτρα τους και έσκαγαν μύτη στην τάξη ή στο σχολικό με ξεραμένα αυγά στην άκρη των χειλιών... (να, τό 'πα πάλι το αηδιαστικό μου εϊσιτζίδη, εντάξει;)

(Παραδόξως όμως η υποφαινομένη γουστάρει τρελά τα αυγά, όπως.)

- Εγώ πάντως σου λέω πως δεν είναι και πολύ σώφρον να κανονίσετε να πα να τον πλακώσετε στο ξύλο.
- Καλά, εσύ ρούφα τ' αυγό σου τώρα και άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Απαντάται και σαν «Ρούφα το κοκό σου». Πάντως, ήταν ανεπίτρεπτο το ότι έλειπε.

#2
iron

είπα να βάλω και το αυγουλίλα, αλλά τρώω τώρα -εξάλλου πάει μακριά το γράμμα πια.

#3
iron

αλλί αλλί και τρισαλλί, λείπουν πολλά κλασικά, αλλά και πολλά καινούργια, το τελευταίο είναι το παράπονό μου, πρέπει να ξεχυθούμε στα σχολεία αλλά θα μας κλείσουν μέσα.

#4
allivegp

Υπάρχουν τα πορδομασχαλίλα και κωλίλα.

#5
iron

ρε συ! κόπηκες μόλις στις εξετάσεις! ΔΕΝ έχεις δει το κωλίλα, σωβρακολογείςςςς;! με προσβάλλλεις!

#6
GATZMAN

Καλή σκέψη αυτή για τα σχολεία που λες. Η έστω μια βόλτα σε φόρουμ που συχνάζουν μαθητές. Στα πλαίσια πάλι γλωσσολογικών και παιδαγωγικών ερευνών συλλέγεται από όσο ξέρω τέτοιο υλικό.

#7
iron

ναι, αλλά είναι ανήλικα, δεν μπορούμε.

Αν κάποιος όμως από σας έχει παιδιά δεκαπεντάρικα ας τα βάλει να του πούνε τίποτα μκαι να μας τα μεταφέρει.

#8
allivegp

ληματοσκάουτερς, ας πούμε;

#9
johnblack

Χαίρετε. Σχετικά με τα ωμά αυγά: χεχε, μάλλον βλέπεις πολλές ταινίες με Σταλόνε - Σβαρτς - Ντολφ Λούντγκρεν. Εγώ όσους μπίλντερς ξέρω τα βράζουν τα αυγά.

#10
johnblack

Κι αυτό που γουστάρεις τρελά τα αυγά όπως να' ναι, μπορεί και να παραξηγηθεί :ρ :ρ

Σα να λέμε το βράζει το αυγό του...

Α, κι η πτηνογρίπη δεν υφίσταται, είναι εφεύρα των πολυεθνικώνε για να πουλάν εμβόλια. Αατά.

#11
patsis

Ironick συγχώρεσέ με (ξανά) για την κατάχρηση του χώρου, θέλω επί τη ευκαιρία να κάνω ένα tribute στον ίλαρχό μου, έναν από τους δύο, μετά βίας τρεις, αξιωματικούς μ’ αρχίδια που είχα στην θητεία μου:

Ήτανε μποντιμπελντεράς και κάθε μέρα έτρωγε τα ασπράδια από 20-30 αυγά. Στα σκηνάκια να φανταστείς είχε κάνει συνεννόηση με τον μάγειρα για να μπορεί να συνεχίσει την διατροφή. Όταν θέλησε να πάει μετάθεση στο Κόσσοβο (γούστο του, άλλο θέμα αυτό) παραλίγο να τον κόψουν λόγω βάρους, οπότε έβαλε τους γιατρούς και έγραψαν «Δείκτης σωματικού βάρους εκτός προβλεπόμενων ορίων λόγω αυξημένης μυικής μάζας». Αν ήθελαν, ας έκαναν και διαφορετικά.

Το παράδειγμά μου εδώ είναι πραγματικό και αφορά αυτόν, άσε που άφησα απ’ έξω και μερικές εξίσου εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Έτσι τον φανταζόμουνα το στρατό πριν μπω, όχι το απίστευτο μπουρδέλο που αποδείχτηκε.

Ευχαριστώ, κλείνει η παρένθεση.

Υ.Γ. Είναι ωραίο όταν βλέπεις τους αθλητές να έχουν κερδίσει από την εκγύμνασή τους και σαν προσωπικότητες, π.χ. σε θάρρος και ναι, ναι, ηπιότητα (επειδή έχουν ξεπεράσει το φόβο). Το αρχαιοελληνικό ιδεώδες, έτσι;

#12
johnblack

Πες τα ρε αγόρι επιτέλους. Φαντάζομαι οτι και το σχόλιο μου προς τον Χανκ εδώ το έχεις δει.

#13
patsis

Ναι, το έχω δει. Μάλλον μιλάμε και οι δύο για άτομα που τους ενδιαφέρει βαθύτερα η άθληση και όχι μόνο για να αποκτήσουν σώμα για παραλία. Όπως και οι επιστήμονες, αν τους αρέσει η κατάρτιση για να ολοκληρωθούν οι ίδιοι και να προσφέρουν και όχι για να γίνουν οι εξυπνάκηδες της παρέας και της κοινωνίας.

#14
johnblack

Σύμφωνοι. Όταν βλέπω πάντως τη λέξη «βάθος», «ουσία» κλπ κάτι με πιάνει. Θέλω να πω, μην υποτιμάς και την άλλη διάσταση, δλδ την Επιφάνεια, το Φαίνεσθαι, τη μόστρα. Αν το καλοσκεφτείς πρόκειται για πράγματα αδιαχώριστα, με τις όποιες διαχωριστικές γραμμές να τίθενται μάλλον αυθαίρετα ως υπερκείμενες ιδεολογικές κατασκευές.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δε λέμε άλλωστε; Θέλω να έχω ένα γυμνασμένο σώμα ως στάση ζωής και για να είμαι υγιής κλπ, δε με χαλάει όμως και να ελκύω με αυτό άτομα του αντίθετου φύλου, υπακούω άλλωστε στα ένστικτα της αναπαραγωγής.

Οι δε επιστήμονες, οπως και δήποτε προσφέρουν, αυτό όμως δεν εμποδίζει πολλούς να είναι αλαζόνες, να την έχουν δει ιστορία κλπ. Είναι πράγματα που πάνε πακέτο, είναι αν θες ένα αναγκαίο τίμημα. Όπως γράφω και δυο τρία λήμματα παρακάτω, ο γιατρός θα σε βοηθήσει και θα σε ξελασπώσει με το αζημίωτο, όχι για την ψυχή της μάνας του.

#15
vikar

Μας θύμισε ο Γκάτζμαν τον «Κλέαρχο, τη Μαρίνα και τον Κοντό» του Τσιφόρου (1960), πού 'ναι γεμάτο ατάκες (φυσικά). Η ατάκα του λήμματος ως τάπα απ' τη Βασιλειάδου στον Αυλωνίτη, σκηνή απ' το 9:47 ώς το 10:09.

#16
GATZMAN

Και εδώ (ταινία:η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα)

#17
GATZMAN

Εκεί ο συνταγματάρχης αποκαλείται και μπούλης (βλ. και πρώτη σειρά ορισμού).