Κύριος και Κυβερνήτης (ιστιοφόρου πλοίου) αλλά κατά βάση ένας ακόμα επινοημένος τίτλος που αποδίδεται σε Γουίνστον Γουλβς, Μαγκάιβερς, ακριδάτους, και γενικά τρισδιάστατους και ανοξείδωτους καταφέρτζουλες ανθρώπους που στους φακούς των γυαλιών τους προβάλλονται διαρκώς σχετικές με την κατάσταση ενότητες του οδηγού επιβίωσης των SAS. Εάν η διάθεση είναι ειρωνική έχουμε να κάνουμε με Master Debators.

Τη δύναμη του ο τίτλος την αντλεί από το ότι απηχεί την υπακοή που εκφράζεται τόσο με την δουλοπρέπεια μπρος στην ισχύ του «Yes Master» όσο και την πειθήνια εκτέλεση εντολών του «Jawohl! Herr Kommandant».

O αιώνιος αντίπαλος του Master Commander είναι φυσικά ο Cobra Commander.

- Σε είκοσι λεπτά....; Μα πόσο master commander είσαι...
- Δε βρήκα κίνηση ρε συ...

- Δικέ μου μη μου το παίζεις master commander γιατί μου γκίζει, κοιμήθηκε ο Θεός να 'ούμε, γαμώ την κωλοφαρδία σου γαμώ...
- Ε, ξερ'ς τώρα συ, ξέρ'ς τώρα συ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Χαχα. Όταν ήμουνα μικρός στα 80ς και έβλεπα μεταγλωττισμένα τζιαιτζο στην τηλεόραση, άκουγα ένα τελεσίγραφο του Κόμπρα Κομμάντερ, που έλεγε «έθνη όλου του κόσμου σας μιλάει ο αρχηγός Κόμπρα». Η γιαγιά μου με Έμενταλ το ακούει από μέσα και λέει: «Σιωπή θα μιλήσει ο αρχηγός Τόμπρας!» (ο τότε διευθυντής ΟΤΕ, εν μέσω σκανδάλων).

#2
Vrastaman

Θεοφάνης Τόμπρας, που τον θυμήθηκες!

#3
GATZMAN

Γουσταρω ρετρομάνια. Τώρα μου θυμίσατε τον Αττικάρχη Αρκουδέα

#4
Hank

Μόνο σωληνάρια ανεβαίνουν...

#5
Hank

Ήταν κοινώς γνωστό ότι ο Cobra Commander το εξαπέλυε το τελεσίγραφο, και τά σπαγε με τις τσιριμόνιες του και στον Ντέστρο, τον υπ' αριθμόν 2 κακό, που ήταν ο άντρας της υπόθεσης, καθώς σερνότανε χρόνια με την Βαρώνη de Combray (κατά το Combray, φανταστικό τόπο, όπου ανεψύχετο η Βαρώννη ηρωίδα του Marcel Proust, άσχετο!). Τουλάχιστον, μέχρι αποδείξεως ότι δεν τον έσμπρωγνε κάπου κάπου και τον ναζιάρη αρχηγό.

#6
Desperado

Δεν το πιστεύω ότι μου γλύτωσε το λήμμα γμτ! Πλην όμως στην παρέα το λέμε: «Μάστορας και Κομμάντορας» γιατί ακούγεται καλύτερα!

@Gatz: και το γνωστό σύνθημα στις τότε πορείες: «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα!»

#7
GATZMAN

Εχει ανέβει ο Αρκουδέας απ' οτι βλέπω Δεν υπάρχει ιδέα χωρίς τον Αρκουδέα χεχε