Ξενοπηδάω - ξενοπηδιέμαι: Πολύ κλασικό, αναφέρεται σε αυτόν που είναι μπερμπάντης, που τσιλημπουρδίζει, που φοράει στον σύντροφό του περικοκλάδες, γενικά που πηδοβολιέται αριστερά και δεξιά.

Δευτερευόντως, μπορεί να αναφερθεί και σε αυτόν που πηδιέται εκ πεποιθήσεως με αλλοδαπούς-ές, όπως λ.χ. τουρίστριες, τουρίστριες, κατοίκους Σουηδικής Αραβίας και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Καλά ξενοπηδιέται κι ο Νώντας με Σουηδές και Νορβηγές το καλοκαίρι, αλλά κι αυτό το Λίλιαν που ξενοπηδιέται με κατοίκους του κόκκινου πλανήτη;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Lil' alien, η μέλλουσα κόρη του Λίλιαν

#2
vikar

Πολύ κλασικό όντως φίλε Ντέρτι, και τα σέβη μου για το αιθητήριό σου.

Μόνο που έχω μιά μικρή ένσταση στον ορισμό: το ξενοπηδάω τό 'χω ακούσει μόνο να πάει πακέτο με το κερατώνω, δηλαδή, ξενοπηδάς όταν έχεις ήδη γκόμενα ή γκόμενο αλλα πάς και με άλλες ή με άλλους (όχι αντίστοιχα απαραίτητα...).

#3
Ο ΑΛΛΟΣ

Μα το είπε (περικοκλάδες).

#4
Galadriel

Αχχχ Βίκα βίκα, η μία § είναι για το κέρατο και η δεύτερη λογοπαίγνιο με τις ξένες. ΥΓ μουάτς βίκα, μού λειψες.

#5
vikar

Ναί, δέν το διατύπωσα καλά επάνω. Όντως το είπε ο Λέρας, αλλα το υποβάθμισε κατιτίς: αυτός που ξενοπηδιέται δέν είναι καθόλου ανάγκη να είναι μπερμπάντης, όπως και ένας μπερμπάντης δέν είναι καθόλου ανάγκη να έχει σταθερή σχέση. Οι δύο έννοιες είναι ανεξάρτητες. Και με την ευκαιρία να πώ οτι με τη έννοια της δεύτερης παραγράφου (πηδιέμαι με αλλοδαπούς) δέν τό 'χω ακούσει ποτέ να λέγεται, και άν το άκουγα θα το θεωρούσα όντως λογοπαίγνιο της στιγμής.

Μές κι' εμένα μού 'λειψες. Αλλα κι' εγώ γι' αυτό τό 'κανα τόσες μέρες, για να σε κάνω να μου στείλεις φιλάκια επιτέλους... :-Ρ

(Κάτσε να δούμε πλάκα πλάκα πότε θά 'χω πάλι χρόνο... Μας έφεξε λίγο σήμερα, μή νομίζεις.)

#6
Hank

Για κάτι τέτοιους Βικάριους λέει το Ευαγγέλιο: «τυφλοί, οδηγοί τυφλών»...

#7
vikar

Τσκ τώρα... :-Ρ

#8
Vrastaman

Βίκα το πρωί, Βίκυ με την δύση του ηλίου..

#9
GATZMAN

@Hank
2.000 χρόνια μετά από το γράψιμο του ευαγγελίου, ήρθε το απόλυτο γιατρικό στην όποια είδους τύφλα, μέσω σλόγκαν γνωστής διαφήμισης : Λούσου με ούλτρεξ και θα δεις.

#10
Επισκέπτης

Το αντιθετο της δευτερευοντως αναφορας του¨«ξενοπηδαω»ειναι « ελεεινοπηδαω»η τι;

#11
Hank

Ετς! Βλ. Ελλεεινίδα.