Ρυπαρή δημόσια πισίνα ή παραλία. Εκ του γνωστού ιερού ποταμού των Ινδών, όπου μαζί με τους λουομένους επιπλέουν κατανυκτικώς, πτώματα ζώων, τοξικά λύματα, κουράδες κτλ υπό τα γαλήνια βλέμματα των πιστών.

Οι πάλαι ποτέ πανέμορφες ελληνικές παραλίες, όλο και γαγγοφέρνουν η μια μετά την άλλη απ' τη μπίχλα, το σκουπίδι και το απόβλητο, επαληθεύοντας τις θεωρίες των ιστορικών, περί ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως των Ελλήνων, τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Συνώνυμα: χαβούζα, βούρκος, σκατόλακκος κτλ.

- Πάμε για μπάνιο στον Άλιμο ;
- Πού ρε, στον Γάγγη; Ξέχασέ το φίλε! Τώρα τελείωσα τη θεραπεία για μυκητίαση που κόλλησα πέρυσι ...

(από patsis, 06/08/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

από πέρσι τώρα τελείωσε η θεραπεία;;;

#2
Επισκέπτης

Δε θάχε καλό γκομενολόγο ο τζές...ήθελε να του τα μασάει...

#3
Επισκέπτης

Μάλλον δεν εχει αλλον πελατη

#4
johnblack

Συγγνώμη κιόλα βρε χότζα μου, αλλά ετούτο τώρα είναι διαδεδομένη σλανγκ ή είναι κάποιο περιορισμένης εμβέλειας αστειάκι που ανταλλάσσει μεταξύ της κάποια ψιλοκουλτουρέ παρέα; Διότι οι κατεξοχήν παραγωγοί και καταναλωτές της σλανγκ, κάγκουρες, μαστοράντζα, ζάκια κλπ κλπ, δεν ξέρουν καν που πέφτει ο Γάγγης, αν είναι στην Ασία ή αν είναι στην Ευρώπη ή στην Άνω Κωλοραχούλα.. Πόσο μάλλον οτι είναι και μολυσμένος...

#5
HODJAS

Ορθώς κάνεις το σχόλιο, αλλά σε διαβεβαιώ οτι δεν το έβγαλα απο το κεφάλι μου, αλλιώς θα έλεγα «νεολογισμός» νέτα-σκέτα. Το άκουσα απο τύπο κάθε άλλο παρά κουλτουρέ, συγκεκριμένα για την πισίνα του βάζελου, όταν τον ρώτησαν αν αξίζει κανείς να γραφτεί ...
Πόσο διαδεδομένο είναι, δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά έκρινα οτι μάλλον άξιζε να αναρτηθεί.
Η αλήθεια είναι οτι σε δοκιμή χρήσης του λήμματος, διεπίστωσα οτι ο άλλος θέλει καμπόσο για να το πιάσει.
Σε ασπάζομαι.

#6
johnblack

To είπε ίσως γιατί βρίσκεται στον Τάφο του Ινδού!

#7
HODJAS

Στόσσσσστ ! Μάλλον έτσι θα' ναι :)

#8
poniroskylo

@ johnblack

  1. Ωραιότατη σλανγκ παράγουν και τα πεντάχρονα - ειδικά, το πεντάχρονο του vrastaman. Και οι γιαγιάδες - ειδικά, η γιαγιά της mes.
  2. Όλες αυτές οι κατηγορίες που αναφέρεις (κάγκουρες, μαστοράντζα κοκ) τηλεόραση έχουν, σινεμά πάνε και μια χαρά ξέρουν τι είναι και πού πέφτει ο Γάγγης.
#9
johnblack

@ πονιρόσκυλο

  1. Πάσο. Καταλαβαίνεις βέβαια, πως αυτή η λογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μετονομασία του σάιτ από σλανγκ.τζι.αρ σε τα-πάντα-όλα.τζι.αρ.

  2. Ίσως και να ξέρουν που είναι. Και ίσως να ξέρουν πως είναι και μολυσμένος. Δύσκολα όμως θα έκαναν όλο αυτό το συνειρμό (Γάγγης = βρωμερή παραλία). ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ (μες το κεφάλι τους) και πάλι θα δίσταζαν - θαρρώ - να το πουν αυτό και παραέξω. Διότι σε μεγάλο βαθμό είναι εγκλωβισμένοι στα στερεότυπα που έχουν πλασθεί για την εικόνα τους. Τα οποία έχουν αποδεχθεί και εξελίσσουν, καθώς έτσι δομούν τις ταυτότητές τους. Εκεί μέσα - στα στερεότυπα - αισθάνονται σιγουριά, θαλπωρή. Μας δείχνουν (οι κάγκουρες, τα μαστόρια κλπ) σε μεγάλο βαθμό αυτό που θέλουμε εμείς να μας δείξουν. Με το να κάνει ένα τέτοιο κουλτουρέ αστειάκι π.χ. ένας γκάγκουρας, αυτομάτως εκπίπτει κατά τι της καγκουροσύνης του, χάνει ένα ποσοστό απ' αυτήν. Αποδομεί την εικόνα του, κι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο έχουν πολλοί τ' αρχίδια.