Ο πούστης εκ του κώλος και φύρω. Το φύρω σημαίνει την ιδιάζουσα μείξη, που γίνεται με την ζύμη, το ζυμάρι κατά την ζύμωση, εξ ου και φύραμα.

Οπότε τι θέλει να πει ο σλανγκο-ποιητής; Ότι ο κωλοφύρης είναι ένας πουστρίγκος τόσο χαριτωμένος, όσο ο ζυμαρούλης της Pillsbury; Ή μήπως ότι τον ρόλο της ζύμης κατά την ζύμωση τον παίζει ο μπαργαλάτσος;

Μπορούμε να φανταστούμε μια ζύμωση με συμφυρμό πολλών υλικών, σπέρμα, αίμα, σκατό, πλαστικό καπότας (τύφλα νά 'χει η Ιρονίκ!, παρεμπίπταμπλυ ο Γκουτιέρεζ έλεγε ότι «το σεξ είναι ένα κράμα από σπέρμα, κολπικά υγρά, αίμα και σκατά»), στην οποία το ψήσιμο γίνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προκαλεί η πράξη του φιστικώματος, μετά το πέρας της οποίας ο κωλοφύρης είναι ένας ολοκληρωμένος πούστης, όπως οι άλλοι συμφυρμοί μετατρέπονται σε άρτια ψωμιά, τσουρέκια, κουλούρια κ.ο.κ.

Ασίστ: Kondr.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
kondr

Νομίζω ότι τώρα κατάλαβα την προέλευση. Στα Μέγαρα που το λέμε αυτό είναι ανεπτυγμένη η πτηνοτροφία. Τροφή της κότας είναι το φύραμα. Οι κόκορες με τις κότες κατα τη γονιμοποίηση πλησιάζουν κώλο-κώλο. Το ανάλογο σε άνθρωπο είναι το κωλοτρίψιμο...

#2
poniroskylo

Δεν εννοούμε, μάλλον, αυτόν τον Γκουτιέρεζ, ούτε αυτόν εδώ αλλά ίσως αυτόν. Ε, ας βάζουμε και κάνα λίνκ για τους αμύητους στον βρώμικο ρεαλισμό (αλλά γνώστες της θεολογίας της απελευθέρωσης και της Πριμέρα Ντιβιθιόν).

#3
Khan

Αλάνθαστη όσφρηση της βρώμας! Λες να βλάφτηκε η μνήμη του θεολόγου;

#4
Khan

Ωχ, ζει μάλιστα, τον βλέπω να αποσκορακίζεται, που λέει κι ο Γρηγόριος...

#5
Galadriel

Επίσης εναλλακτική εκδοχή του λήμματος είναι η ακόμα πιο απίστευτα χυδαία [στα αυτιά μου τουλάστιχον] «γκωλοφύρας» (με προφορά που περικλείει ανείπωτο χλευασμό και περιφρόνηση).

#6
iron

«βρώμικος ρεαλισμός», μμμμμμμμ, μ 'ήρεσεν αυτό!

#7
Khan

Μπροστά στα εις -ίλα λήμματά σου, Ιρονίκ μου, ο Γκουτιέρες νομίζω είναι κολώνια!...

#8
iron

αχ νά 'σαι καλά, και ανησύχησα ότι με έχουν ξεπεράσει... πάντως αν έχει μεταφραστεί σε κανα αγγλικό, λέω να τον διαβάσω, για να συνέλθω από το Άρωμα με το οποίο δεν τα πήγα καθόλου καλά... (και με πλάκα και χωρίς πλάκα)

#9
Khan

Υπάρχει στα ελληνικά η «Βρώμικη Τριλογία της Αβάνα», αλλά είναι χαρντ-κόουρ. Και επιπλέον, όντως βρώμικο. Οι μεζέδες είναι, ας πούμε, για ψωμοτύρι.

#10
xalikoutis

Το κωλοφύρης είναι φοβερή λέξη... από τη μια είναι εμετικό σα λέξη (μήπως είναι αυτός που ο κώλος του έχει φυράνει από τα πολλά και εξουθενωτικά γαμήσια, κατά το φυρομυαλιάζω;) - απ' την άλλη έχει κάτι το επικό, γιατί όσο να' ναι ηχητικά φέρνει στο νου τον Προσφύρη ή Πρόσφυρο, τον «άντρα του πολέμου».... ή το Γιλγάμησα;