Χαρακτηρισμός θαυμασμού ή σκώμματος περί ατόμου χαμογελαστού, πεντακάθαρου, προσηνούς και ευπροσήγορου, φέροντος άψογο ντύσιμο και μαλλί, συνήθως με επίσης άψογη χωρίστρα, το οποίον είναι τόσο στατικά τακτοποιημένο, που νομίζει κανείς ότι μπορεί να του αφαιρέσει τεμάχια (π.χ. μαλλιά, ρούχα κ.α.) και να τα αντικαταστήσει με άλλα της αρεσκείας του, όπως στα γνωστά γερμανικά κουτσούνια.

Δεν ιδρώνει, δεν σκονίζεται, δεν τσαλακώνεται και συνήθως τα καταφέρνει καλά και στα μαθήματα / εργασία και στα σπορ, δηλαδή είναι το παιδί που θέλει να' χει κάθε γονιός και που ζηλεύει κάθε άλλος γονιός, κατηγορώντας το δικό του, που δεν είναι «σαν το Λάκη».

Θυμίζει τον πρωταγωνιστή της ιστορίας «το καλό παιδί» στην παλιά βαβούρα. Δίχως να είναι απαραίτητα φλώρος, εν τούτοις έχει μια εξωπραγματικά γυαλιστερή τελειότητα στην εμφάνιση και την συμπεριφορά.

Οι φαρμακόγλωσσες πιστεύουν ότι κάτι κακό κρύβει, όπως λέγανε και για τον Αβραμόπουλο…

- Πώς είσ' έτσι ρε πλέιμομπιλ ; Τι μου στολίστηκες σαν επιτάφιος ;
- Άσε, θα πάω σ' ένα γάμο μετά τη δουλειά κι είπα να μην ξανατρέχω σπίτι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Γαμάτο

#2
iron

το λέμε και για τα πλακάτα απόλυτα χρώματα που έχουν τα πλέιμομπιλ, «χρώματα πλέιμομπιλ» (κόκκινο, κίτρινο, πράκινο, πλε, λιευκό, καφέ)

#3
calvino

πολύ δυνατο!

#4
Khan

Αρχιμήδης! Τελικά και τα πλεϊμομπίλ κλαίνε!

#5
HODJAS

Το ελληνο-γερμανέζικο σχόλιο στο μύδι είναι χαλικέντερο!

#6
Kanela

Το λένε και για σερνικά που βγαίνουν σε pocket edition

#7
Khan

Πολύ μπροστά ο Χότζας! Προσφάτως χαρακτηρίζεται ως χτένισμα πλέιμομπιλ ή μαλλί πλέιμομπιλ το μαλλί του Χριστόδουλου Ξηρού, που όπως λέει ο ορισμός «είναι τόσο στατικά τακτοποιημένο, που νομίζει κανείς ότι μπορεί να του αφαιρέσει τεμάχια», κάπως όπως και το καπελάκι, αλλά διαφορετικό. Οι τουιτεράδες έσπευσαν να μιλήσουν για «πλέιμομπιλ επαναστάτη».

#8
xalikoutis