Τυπάκι που όταν τον βλέπεις, νομίζεις ότι δεν υπάρχει πουθενά. Γνωστός και ως σφίγγος (παράφραση του στρίγγος -αντρας που μοιάζει με στρινγκάκι).

Έσκασε και ο δαραβίγγας...

(από electron, 08/12/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
poniroskylo

Ρε παιδιά, ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό; Εννοεί τον πολύ αδύνατο; Έχει καμμία σχέση με τον τσιγγούνη; Αυτά τα σφίγγος και στρίγγος, ξέρουμε τι είναι; Επίσης, ξέρουμε την προέλευση; Εγώ ξέρω/έχω ακουστά διάφορους με το όνομα Δαραβίγκας, πάντα με -γκ-, αλλά κανείς δεν κολλάει εκ πρώτης όψεως.

  • Δαραβίγκας - γραφείο κηδειών στη Θεσσαλονίκη
  • Δαραβίγκας - ένας θρυλικός τύπος της Αθήνας που αγόραζε ολόκληρες βιβλιοθήκες από σπίτια και πουλούσε παλιά βιβλία
  • Δαραβίγκας - ένας απίθανος που δήλωνε πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα
  • Δαραβίγκας - γνωστός τηλεοπτικός μαϊντανός.

Αυτοί οι δυο τελευταίοι μπορεί νάναι και το ίδιο άτομο, δε θυμάμαι.

#2
acg

Εχω την εντυπωση οτι το «στριγγος» ειναι εκ του «πουστριγγος» και δεν εχει (αμεση) σχεση με το στριγκακι. Επισης, σ' οτι αφορα τον 1ο Δαραβιγκα που ανεφερε το poniroskylo, στη Θεσσαλονικη κυκλοφορουσε και το γνωστο ποιηματακι «δε θα πεθανουμε ποτε (μα ποτε), κουφαλα Δαραβιγκα» στο ρυθμο του εθνικοπατριωτικου ασματος «δεν θα την παρουνε ποτε (μα ποτε) την γη των Μακεδονων». Και να 'χαν μονο αυτο κοινο;)

#3
Επισκέπτης

Νομίζω οτι 'Δαραβίγκα' θα εννοεί τον γνωστο τηλεοπτικο μαιντανο ρε σεις. Δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα εννοεί «ένα θρυλικό τύπο της Αθήνας που αγόραζε ολόκληρες βιβλιοθήκες από σπίτια και πουλούσε παλιά βιβλία»
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι, μη γαμιόμαστε.
Ε, τι λέτε ;

#4
Galadriel

Το ρητό είναι «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη», έκατσε τώρα να είναι διάσημος νεκροθάφτης ο Δαραβίγκας και του βγήκε προφανώς από κει του καημένου δεν του φτάνει που θάβει πεθαμένους για να ζήσει. Για το στρίγγος δεν έχω άποψη. Επίσης δεν έχω άποψη για το αν γαμιόμαστε, γιατί δεν το έχω καταλάβει, αν όντως συμβαίνει κάποιος έχει πρόβλημα :-P

#5
jesus

(αυτός ο τζησους δεν είμαι εγώ)

#6
Galadriel

:o :ο :ο Και τί κάνει τότε με τα ρούχα σου; Λέω και 'γω...

#7
Επισκέπτης

kalhspera se olous sas fatses!!! kainoyrgios edo...
ton Daraviga pantos den ton Gnorizo...Geia esas pantos xarhka poly!!!

#8
patsis

Εε... Γεια χαρά και σε σένα παιχταρά μου!

#9
electron

καταχράστηκα στιγμιαία κάποια κιλομπαϊτ, για να μπορείς να λες ότι ξέρεις τον περί ου ο λόγος

#10
Επισκέπτης

Θυμάμε το 1975 στο γυμνάσιο Α αρρένων (ΓΑΑ ,γαμάμε άνευ αδείας) που αποβλήθηκαν 5 συμμαθητές μας, επειδή περνούσαν κάθε μέρα έξω από το γραφείο κηδειών του Δαραβίγκα ,επί της Βασιλίσης Ολγας,τραγουδώντας.
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα Δαραβίγκα!