Έτσι αποκαλείται η κοσμοθεωρία των ταλιμπανιζόντων φονταμενταλιστών αγριοχρίστιανων.

Εσύ πόσο ορθόλοξος/η είσαι; Ας πάρουμε ένα μικρό τεστ:

  • Θεωρείς ότι η διάδοση της Ουνίας σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ από τους μπαμπέσηδες παπιστές συνιστά μείζονα απειλή για τον Ελληνισμό.
  • Πιστεύεις ότι η επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης πρέπει να αποτελέσει την κυριότερη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής έναντι της Τουρκίας.
  • Τα έχεις πάρει κατά καιρούς με κάποιον επικεφαλής της Εκκλησίας ως παρεκκλίνοντα του πραγματικού πνεύματος της Ορθοδοξίας: π.χ. ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως παρά-είναι οικουμενιστής, ο μακαρίτης Χριστόδουλος ήταν εκσυγχρονιστής, κ.ο.κ.
  • Πιστεύεις ότι ο η Ρωμανική Αυτοκρατορία μεταβαπτίστηκε σε Βυζάντιο εκ του πονηρού.
  • Θεωρείς ότι όσες γυναίκες δεν φέρουν ευπρεπή ενδυμασία (φορέματά κλειστά ως το λαιμό, μακριά μανίκια, φούστα με λάστιχον και τουλάστιχον ως τη μέση της γάμπας, κάλτσες με ραφή χειμώνα-καλοκαίρι και μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω και σφιχτά δεμένα σε κότσο) έχουν στόχο να σκανδαλίζουν το χριστεπώνυμο πλήθος προσελκύοντας τους άντρες «εις τον σατανικόν αυτών έρωτα».
  • Πιστεύεις ότι το καρναβάλι της Πάτρας είναι παγανιστική εκδήλωση κρυπτοσατανιστών.
  • Θεωρείς ότι ο ιερείς δεν πρέπει να βαπτίζουν παιδιά με αρχαία ονόματα που δεν έχουν αντίστοιχο χριστιανικό άγιο, όσιο ή μάρτυρα.

- Εάν απάντησες καταφατικά σε τουλάστιχον δυο από τα παραπάνω, ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

- Εάν απάντησες καταφατικά σε 3-5, τότε η ορθολοξία είναι κομμάτι της καθημερινής σου ζωής.

- Εάν απάντησες καταφατικά σε 6 και πάνω, τότε όλα τα μύρα και τα θυμιατά πάνω σου (εκεί σε σένα)!

- ΟΡΘΟΛΟΞΙΑ 'Η ΘΑΝΑΤΟΣ (από εδώ)

- Ναι!!! Για άλλη μια φορά η αθάνατη ορθολοξία έκανε το θαύμα της και την εμφάνισή της έξω από τα δικαστήρια για να χειροκροτήσει τον Πάτερ-βιαστή.
“Πιστέυουμε τον Παπά μας”
“Είναι οικογενειάρχης”
έλεγαν οι Έλληνες-Ταλιμπάν.
Να θυμίσω κάτι από την καταγγελία της 11χρονης.
“Η μητέρα μου έκανε ότι καθάριζε την εκκλησία και ο ιερέας μου έβγαζε τα ρούχα και με βίαζε”
(από εδώ)

- Το πολύ το «Κυρ Ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς
(λαϊκό απόφθεγμα - αντίσωμα κατά της ορθολοξίας)

(από Khan, 14/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Έβγαλα 4/7, όσο και στο τιραμισουρεαλιστικό τεστ του Χαλικούτη. Δεν πιστεύω στα 3 τελευταία. α) Θέλω να βγάλω το παιδί μου Άλκη, αλλά μου την έσπασε ο αλλίβε στο αντίστοιχο λήμμα. β) Το απόλυτο ορθόλοξο φετίχ είναι οι αδελφές μας ορθόδοξες Σλάβες, που φοράνε μαντήλα στο κεφάλι, και από κάτω μίνι. Έχω ζήσει στιγμές απόλυτης κατάνυξης σε σλαβικές εκκλησίες.

#2
Vrastaman

Έχω βρεθεί και εγώ σε τέτοια εκκλησία, κάνουν και θεαματικές μετάνοιες!

ΥΓ Εγώ με το ζόρι 1/7 (το περί Ανατολικλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας vs Βυζαντίου)

#3
Khan

Μ' αυτήν την διατύπωση κι εγώ 1/7 έχω. Αν η διατύπωση ήταν λίγο πιο λάιτ, λ.χ. χωρίς το «μείζων» και το «Ελληνισμό» και το «κυριότερη» θα έβγαζα 4. Για τον μακαριστό πιστεύω ότι παρέκκλινε με την έννοια ότι είχε καταντήσει παπίσκος ή κομματάρχης.

#4
Khan

...Όπως είχε πει κι ένας φίλος θεολόγος, «θάνατος ρε πστ μου, θάνατος!».

#5
Khan

Υ.Γ.: Για να ξεχωρίσει ο πραγματικός «όλα τα θυμιατά πάνω σου», θα προσέθετα τις πιο τιραμισουρεαλιστικές ορθολοξίες:

- Πιστεύεις ότι η σύγχρονη Ρουμανία σφετερίστηκε εκ του πονηρού το όνομα Ρωμανία που κανονικά ανήκει μόνο σε εμάς ;
- Θεωρείς ότι η σωστή ονομασία των Γάλλων είναι (Γαλλο)φράγκοι, των Γερμανών Τευτονοφράγκοι, και των Ιταλών Λογγιβαρδοφράγκοι;
- Θα ονόμαζες το παιδί σου Ρωμανό;
- Συμφωνείς με τον Samuel Huntington ότι είμαστε σε ειδική ορθόδοξη πολιτισμική σφαίρα επιρροής, που είναι πιο κοντά στην μουσουλμανική παρά στην (δυτικο-)ευρωπαϊκή;
- Πιστεύεις ότι τα Σκόπια θα έπρεπε να ονομαστούν Μακεδονία, αλλά με ταυτόχρονη αυτοπροσάρτησή τους στην Ελλάδα;
- Έχεις στο δωμάτιό σου αφίσσες του Μάρκου Ευγενικού και του Κοσμά Φλαμιάτου, και θα ήθελες να τους μοιάσεις όταν θα μεγαλώσεις;

Τα παραπάνω κριτήρια χαρακτηρίζουν τον πραγματικό «όλα τα θυμιατά πάνω σου» συγκεκριμένης ρωμανιδικής ιδεολογίας κοπής του '60, και είναι (ακόμη) υπαρκτός τύπος.

#6
xalikoutis

εγω κλασικά πιστεύω ότι η διάδοση της Ουνίας σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ από τους μπαμπέσηδες παπιστές, που μεταβαπτίστηκε σε Βυζάντιο, προσελκύοντας τους άντρες «εις τον σατανικόν αυτών έρωτα», πρέπει να αποτελέσει την κυριότερη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής έναντι της Πάτρας.

#7
Khan

Πρέπει να συντάξεις και περσονάλιτυ τέστια για το χεστικό. Έχεις και σ΄ αυτό έφεση. Νομίζω;

#8
Desperado

Μου θυμίζει μια ανεπανάληπτη γιγαντοαφίσα, κατεβαίνοντας την Κατεχάκη προς Μεσογείων, στο φανάρι του Παπάγου. Εκεί λοιπόν, οι στρατογκαυλέοι διοικητές του Δήμου, δίπλα στην υπερυψωμένη σκοπιά του ΚΕΣΝ, έγραφαν με μεγάλα μπλε γράμματα σε άσπρο φόντο (τι άλλο;!): «Δήμος Παπάγου, Η Δόξα και το Κάλλος.»
(έδω πέφτει το εθνοσωτήριο εμβατήριο και ακολουθούν οι Βαλκυρίες...)

Βέβαια κάποιοι Παπαγιώτες ένα βράδυ βάλαν κάτι αυτοκόλητα και το έκαναν «Η Λόξα και ο Κάλος» εξού και η θυμησιά με το λήμμα...

#9
Επισκέπτης

Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι παγανιστικό, είναι καθαρά εμπορικό. Άλλα παραδοσιακά καρναβάλια της Ελλάδας είναι σαφώς παγανιστικά. Και καλά κάνουν. Αυτοί που τα τελούν είναι συχνά πιστότατοι Χριστιανοί. Έχουμε παραλάβει τεράστια κληρονομιά από τα κορυφαία πνεύματα της αρχαίας Ελλάδας, αλλά κάτι έχει αφήσει και ο απλός λαός της (εκτός φυσικά από τη γλώσσα). Αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίφαση με την ορθόδοξη παράδοση, αλλά όχι και σε αντίθεση μαζί της.

#10
allivegp

Μέτρησα μία (1) θετική απάντηση, στο 5, που εκφράζει μάλλον ευχή και «ευσεβή» πόθο... @ Σόρυ Khan, μη πτοείσαι, ένα κωλολήμμα ήταν και πέρασε. Go ahead και όλα τα μύρα πάνω σου.

#11
Khan

Ευχαριστώ, εν Σλανγκ αδελφέ, για την συμπαράσταση. Παρεμπίπταμπλυ, μου θύμισες την τυπικά χριστοδουλική ατάκα «αλλά δεν πτοούμαι». Αξίζει λημματογράφηση; Μάλλον όχι...

#12
Αλάριχος Τεκέλογλου

(σκέψη που κάναν πολλοί αλλά δεν τολμάνε να εκφράσουν): Ίσως ένας κρύος με μια σαν κι αυτές του 5, δε θα με χάλαγε καθόλου... Έχουν και καιρό να γαμηθούν...