Η μασιά είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται στο τζάκι για να τακτοποιούνται τα ξύλα ώστε να μην καπνίζει. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, μία από αυτές είναι με σχήμα μυστριού.

Φέρε τη μασιά να φτιάξω τα ξύλα διότι στραβωθήκαμε από τον καπνό.

Μασιά μαλλιών (από panman_gr, 10/08/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

εδώ θα σε γειώσω εγώ, αυτή η λέξη είναι ευρέως διαδεδομένη και δόκιμη, δεν θεωρείται σλανγκ, είναι απλώς όνομα αντικειμένου. αλλά ας πούνε και οι άλλοι.

#2
imaginas

Δεν το ξέρω.Εγώ μόνο στην περιοχή καταγωγής μου την έχω ακούσει.Καλά αν ξεφύγει κάτι δεν είναι ηθελημένο.Δεν είμαι δα και ο Μπαμπινιώτης!

#3
imaginas

Στο google που έψαξα,ένα εργαλείο για μαλλιά βρήκα με αυτό το όνομα!!!

#4
panman_gr

Το ισιωτικό των μαλλιών και το εργαλείο του τζακιού αρχικά ήταν το ίδιο αντικείμενο. Φανταστείτε ένα υπερμεγέθες τσιμπιδάκι φρυδιών το οποίο έμπαινε στο τζάκι για να ζεσταθεί (και παράλληλα να ταχτοποιήσει τα κάρβουνα) και μετά ίσιωνε τα μαλλιά.
Οι κυρίες του σλανγκρ ας με συμπληρώσουν, αλλά και το σύγχρονο ισιωτικό μαλλιών έτσι πρέπει να λειτουργεί: Υπερμεγέθες πυρωμένο τσιμπιδάκι. Σωστόστ;

#5
iron

αυτά, η κυρία Μες πιθανόν. Εγώ δεν ξέρω πολλά... Έι, Ιμάγκινα, δεν σου την είπα, αφού το ξέρεις!

#6
Galadriel

Μπα ούτε η κυρία Μες, η κυρία Μες δεν έχει έννοια να τα ισιώσει, έχει έννοια να τα φουντώσει, εξ ου και το κρεπάρω, ο καθείς με τον πόνο του... ουφ.

#7
panman_gr

.png δεν παίζει στα μήδια ε;

#8
iron

είμαστε καλά; δεν καίγονται τα μαλλιά με αυτή τη μαλακία;

#9
Galadriel

Ε τί λέμε τώρα κύριε διευθυντά; Ασφαλώς και καίγονται. Δεν καίγονται με το πιστολάκι; Δεν καίγονται με τις βαφές; Δεν καίγονται με τις περμανάντ;

#10
panman_gr

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;

#11
iron

έλα μου ντε...