Αυτός που κάνει βόλτες, ο νυχτοπερπατητής, το αντίθετο του σπιτόγατου. Πήρε σλανγκιστί το όνομά του από τον François-Marie Arouet τουπίκλην Βολταίρο.

Trivia: Σημειωτέον ότι ο Βολταίρος είναι ο δεύτερος Διαφωτιστής που σλανγκίζεται μετά τον Baron de Rembesqieu. Επίσης, στο slang.gr γνωρίζουμε τον Φρανσουά-Μαρί Μπυρουέ, γνωστό για τις μπυρουέτες του, όπως και τον François-Marie Arouet τουπίκλην Slangaire, οπαδό της πεφωτισμένης μοδιστρείας και της σλανγκικής ανεκτικότητας, που έμεινε στην Ιστορία για τα ρητά του: «Διαφωνώ ότι το λήμμα σου είναι σλανγκ, αλλά θα υπερασπιστώ με την ζωή μου το δικαίωμά σου να το αναρτήσεις», και «αν δεν υπήρχε ο σλανγκισμός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε». Στο τελευταίο ο Mikhail Slangounin απάντησε: «ακόμη κι αν υπήρχε ο σλανγκισμός, θα έπρεπε να τον διαγράψουμε». Η υπερβολική κραιπάλη λεξιπλασιών στην οποία οδήγησε αυτή η ανεκτικότητα οδήγησε πολλούς σεσινεπασλανγκινίστας να θελήσουν μια Παλινόρθωση με το σύνθημα: «Για όλα φταίει ο Σλανγκαίρ, για όλα φταίει ο Σλανγκώ». (Κατά το «c'est la faute à Voltaire, c'est la faute à Rousseau»).

Ασίστ: Bubis.

Λίλιαν: Πολύ βολταίρος ο Νώντας! Ξεκινάμε από μπαράκια, συνεχίζουμε με βόλτες στην παραλjιακή, και τελειώνουμε στα μπουζούκια. Κάθε βράδυ!
Λάουρα: Ο δικός μου ο Αρίστος πολύ σπιτόγατος. Κάθε βράδυ μέσα για Ντι-Βι-Ντι, και τις Τετάρτες Τζάμπιονζ Ζληνγκ. Αλήθεια πότε γύρισες απ' τον κόκκινο πλανήτη;
Λίλιαν: Πριν μια βδομάδα το διαστημόπλοιό μου μπήκε στην γήινη ατμόσφαιρα στο ύψος του Ειρηνικού Ωκεανού. Αλλά έχω αφήσει την κορούλα μου, πίσω στον Άρη, να την μεγαλώσει ο μπαμπάς!...

Join us again with the Slang & the Restless!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
allivegp

Τουπίκλην, ένα 10στερο χαλαρά !

#2
Khan

Στω σύντροφε!

#3
Khan

Σημείωση: Το τουπίκλην, παιδιά, από το το επίκλην, σημαίνει ο αποκαλούμενος. Είναι αρχαϊσμός, δεν είναι σλανγκισμός.

#4
johnblack

Πω ρε φίλε, το θυμάμαι από την αφιερωτική επιγραφή στο βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου του Κασνίτζη στην Καστοριά, όπου αναφέρεται ο δωρητής Νικηφόρος, «μάγιστρος και τουπίκλην Κοσνίτζης», που ήρθε από την Κων/πολη «εις τον κλαυθμώνος τόπον» !

#5
johnblack

Kαι βέβαια μη ξεχνάμε την ινδιάνικη μπάντα των Cabaret Voltaire, που τα έσπαγε στα 80ς και πήρε το όνομα της από το ομώνυμο ντανταϊστικό κλαμπ της Ζυρίχης.

#6
iron

...το οποίο επισκέφτηκα τον χειμώνα που πέρασε και έχει γίνει τουριστικό περίπτερο, τεσπα.