Αντίστοιχο προς την αγγλιά a pain in the ass. Ήγουν:

  1. Κυριολεκτικά, ο πόνος στον κώλο. Από αιμορροΐδες, κακό γαμήσι, καλοήθη ή κακοήθη όγκο, ή ό,τι.

  2. Κυριολεκτικά, ένας άλλος πόνος σε άλλο μέρος του σώματος, που είναι όμως τόσο ενοχλητικός όσο και η καθαυτό κωλοκαούρα. Βλ. παράδειγμα 1.

  3. Με τρώει ο κώλος μου να κάνω οπωσδήποτε κάτι, το θέλω οπωσδήποτε, ψυχαναγκαστικά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν μπορώ να μην το κάνω. Βλ. παράδειγμα 2 και μήδι 1.

  4. Γενικά με τρώει μια ανησυχία πάρα πολύ ως ο γνήσιος πρωκτικάντζας που είμαι. Μια έγνοια, ένας λογισμός για τον οποίο χάνω τον ύπνο μου, ενώ καθ' εαυτόν είναι ανόητος. Βλ. παράδειγμα 3.

  5. Ένας άλλος άνθρωπος, που όχι μόνο μας σπάει τα νεύρα, αλλά είναι σαν πόνος στον κώλο μας. Είναι πρωκτικάντζα, δεν μας αφήνει ούτε στιγμή να ησυχάσουμε. Είναι μπλέξιμο. Συναφώς, είναι ηρωΐδα του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου. Βλ. τελευταίο παράδειγμα.

  1. Από μπλογκ:

Ο κόσμος τελικά έχει γεμίσει μαλάκες. Για την ακρίβεια όλοι είναι μαλάκες εκτός από μένα. Και τον πιτσαδώρο. Και τον Βέγγο. Είμαι τσατισμένος και κατεβάζω χριστοπαναγίες. Αυτή η μέρα ήταν εντελώς γαμημένη. Όχι ότι η χθεσινή ή η προχθεσινή ή όλες οι άλλες δεν ήταν αλλά να σήμερα χιόνιζε. Έχω και την κωλοκαούρα στο στομάχι και φταρνίζομαι. Ακόμα κι η τσόντα που βλέπω είναι σκατά και λέω να κοιμηθώ. Αύριο μπορεί η μέρα να ‘ναι λίγο λιγότερο σκατά. Κουκουλώνομαι με το πάπλωμα και ξαναφταρνίζομαι.
Είμαι η μύγα που ακουμπάει τα σκατά.
Είμαι η μύγα που περπατά στο ταβάνι.

  1. Είχα μια κωλοκαούρα σήμερα να ορίσω την κωλοκαούρα.

  2. Από φόρουμ:

Για το tt του Μορφέα τι εννοείς; Ότι αν το πάρει θα τον πιάσει κωλοκαούρα για το αν διάλεξε το καλύτερο αμάξι; Ή ότι θα τον κερνάνε τσάι τα γκολφ gti και θα γκρεμιστούν τα όνειρά του για κυριαρχία στη Βούτα.

  1. Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, από το Πρώτο Θέμα.

Οι κρυφόπουστες αυτές ποζάρουν πάνω σε έναν σωρό από χεσμένα βουλευτικά έδρανα και γραφεία, ενδεικτικό σκηνικό του χιούμορ τους, μια και πιστεύουν ότι η κουτοπονηριά της γηραλέας τσιμπουκλούς είναι ταιριαστή με τα δημόσια αξιώματα και καταπίνεται εύκολα από όσους τις παρατηρούν. Ανάμεσα τους διακρίνουμε:

■ Την κυρία Κωλοκαούρα με τις τρεμάμενες σακούλες, που κρέμονται σαν όρχεις με γάγγραινα κάτω από τα ψωλοκομμένα μάτια της. Το μαρσιποφόρο βλέμμα είναι επιβιωσιακή τακτική, μια και οι δερματικές υποδοχές είναι απαραίτητες για να αποθηκεύονται εκεί οι οκάδες διαφθοράς και υποκρισίας που επιτρέπουν στη σιχαμένη αυτή γριά να κοιτάει το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Το συνεχές ψέμα είναι απαραίτητο όσο το οξυγόνο στην εν λόγω (παρ’ ολίγον) «κυρία», προκειμένου να παριστάνει την καθωσπρέπει νοικοκυρά. Αυτόν τον ρόλο παίζει, άλλωστε, τόσο στον ξεφτιλισμένο ετεροφυλόφιλο ψευτογάμο της όσο και κάτω από τον παρακμιακό ομοφυλόφιλο, κατά 35 χρόνια νεότερο, ζιγκολό της. Τον τελευταίο τον ανταμείβει πλουσιοπάροχα για τα ιλουστρασιόν πλυντήρια χρημάτων που εκείνος, κατά φαντασίαν εκδότης, κατασκευάζει για λογαριασμό της αγαπημένης του γριάς κρυφόπουστας χορηγού. Ποντοπόρος στην ξεφτίλα, η κυρία Κωλοκαούρα πρωτοστατεί με την ήσυχη πόζα της στο σκοτεινό αυτό ομαδικό πορτρέτο θηλυπρεπών δοσίλογων.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Θεϊκό λήμμα!
Συγχωρήστε μου τον ενθουσιασμό, αλλά η εν λόγω φράση απαντάται στο θεϊκό άσμα «Heart of Glass» των Blondie που ερμηνεύει η μοναδική θεά υπεργκόμενα Debby Harry:

[I]Once i had a love and it turned out a gas
Soon i found out i had a pain in the ass[/I]

#2
Khan

Ευχαριστώ εν σλανγκ αδελφέ!

#3
allivegp

Trivia: Προσέξτε ότι η Debby Harry (φωτό) φέρνει αρκετά προς γκόμενα Σαντέ.

#4
Galadriel

Γαμάτο!Απίστευτοκαιτοσχόλιοπούδιάολοτοείχεςακούσει!
σορυ
γκάιζspacekey_off
:(

#5
allivegp

Το άσμα χορεύτηκε τρελλά στις disco στα late 70's και early 80's, αλλά ακούγεται ακόμη και σήμερα. Η δε εικονιζομένη Δεβόρα, είναι μια θεά, κούκλα, ο λαλά και ντούρου ντούρου, κ.λπ. κ.λπ.