Είναι ο άντρας της σύγχρονης εποχής που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη ανησυχία του για την εξωτερική του εμφάνιση, την αγάπη του για shopping, αποτρίχωση, κομμωτήρια, κρέμες νυκτός και φλώρικα ρούχα. Εννοείται πως επειδή όλα αυτά θέλουν λεφτά, ο ιδανικός πουστοσέξουαλ επιβάλλεται να είναι πολύ ματσό, αν και καθόλου μάτσο.

Ο παγκόσμιος νεολογισμός για τον τύπο αυτό ανδρός είναι μετροσέξουαλ, αλλά ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...

  1. - Ρε συ, αυτός ο Κωνσταντίνος την κουνάει την παντόφλα λες; Σαν πουστάκι είναι να πούμε...
    - Άσε, τις γκόμενες που έχει αυτός εμείς δεν τις βλέπουμε ούτε στον ύπνο μας!
    - Αφού είναι ηλίθιες ρε! Άντε με τον πουστοσέξουαλ...

  2. (προς περιγραφή του φαινομένου, από εδώ)

«Αυτό είναι ;μετροσέξουαλ;

Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω σχέση με ένα παλικάρι 22 χρονών που επί 7 μήνες ήμασταν στην ίδια παρέα. Πριν λίγες μέρες που πήγαμε διακοπές ένα τριήμερο πρώτη φορά οι δύο μας. Βγήκα λοιπόν εγώ το πρωί να ψωνίσω κάτι που ήθελα και μόλις γύρισα τον βρήκα στο σπίτι ότι είχε βγεί από το μπάνιο στο κρεβάτι με πετσέτα, αγγούρια στα μάτια, ενυδατικά πανάκια σε στήθος και κοιλιά που μόλις είχε κάνει αποτριχώση με κερί καθώς και τις μασχάλες και μάσκα προσώπου.

Το προηγούμενο βράδυ πριν από αυτό είχαμε πάει για φαγητό σε ένα εστιατόριο και μου έκανε παρατήρηση να βάλω μια πετσέτα που είχε εκεί στα πόδια μου γιατί έτσι πρέπει(;;) και επίσης μου είπε να κρατάω στη σωστή μεριά το μαχαίρι και το πιρούνι. Έχω ξενερώσει απίστευτα...μα είμαι παράλογη ή υπερβολική στο ότι ξενέρωσα; Θέλω να χωρίσουμε και δεν ξέρω τι να του πω...Ειδικά οι γυναίκες πως θα αντιδρούσατε αν βλέπατε το αγόρι σας στην παραπάνω ''κατάσταση''; Δεν είναι θυληπρέπεια αυτό;»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
johnblack

Το να ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για την εξωτερική σου εμφάνιση δεν αποκλείει άνευ ετέρου το να είσαι macho. O μετροσεξουαλισμός δεν είναι ασυμβίβαστος με την ανδροπρέπεια, αποκλείει όμως εντελώς τη γυφτιά στις ποικίλες εκφάνσεις της όπως και την καγκουριά. Παράδειγμα: οι bodybuilders, πολλοί άλλοι αθλητές, κυρίως ατομικών αθλημάτων, φωτομοντέλα κλπ που τρώνε με το σταγονόμετρο, δεν πίνουν, δεν καπνίζουν δεν ξενυχτάνε, γενικά ζουν μια «ασκητική» και για τους απέξω «φλώρικη» ζωή. Μια χαρά γαμιάδες μπορεί να είναι όλοι αυτοί.

Θα συμφωνήσω βέβαια μαζί σου, στο ότι ο μετροσεξουαλισμός αποτελεί έκφραση των μεσαίων και βάλε κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Και θα σου υπενθυμίσω, έτσι για να υπάρχει και μια ελάχιστη ιστορική οπτική του πράγματος, την περίφημη Χρυσή Νεολαία (gilded youth - jeunesse dorée, εποχή Διευθυντηρίου, Γαλλική Επανάσταση), η οποία, παρά τα παρφουμαρίσματα, τις περούκες και τα πανάκριβα ρούχα που φορούσε, όπου έβλεπε γιακωβίνο του γαμούσε τα κουτάλια...

#2
Khan

Πάντως, αν δεχθούμε ότι ο πουστοσέξουαλ από μάτσο γίνεται ματσό, μπορεί να καθιερωθεί και η έκφραση τον κατεβάζει τον τόνο.

#3
knasos

Το ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ταίριασε γάντι, σπεκ.