Υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες κακαράντζας:

Α. Ζωικής προέλευσης

Πρόκειται για τα σφαιρικά χέσματα κατσικιδίων ή λαγών που πολλοί αγαθιάρηδες βορειοευρωπαίοι παραθεριστές συχνά γεύονται, θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιο καρπό της Ελληνικής γης.

Β. Ανθρώπινης προέλευσης

Πρόκειται για κεφτεδάκι μύξας που πλάθει ο κακαδέμπορας με τον δείκτη και τον αντίχειρά του. Στα πρώιμα στάδια μυξαρίσματος, η κακαράντζα είναι πρασινωπή, κολλώδης και φέρει χαρακτηριστική εσάνς μπίχλας. Μετά από αρκετή επεξεργασία, παγιώνεται και αποκτά την φαιοπράσινη πολυμερή υφή ενός μικρoύ μετεωρίτη. Μερικοί τις τρώνε.

Πολλοί τολμηροί ανασκαφείς δεν αρκούνται στην μυτόγκα τους. Αξιοποιούν υλικά από άλλα απόκρυφα σημεία του σώματος, παράγοντας τετηγμένα σφαιρίδια τύρου, περιοδικού σπληναντέρου, καρκαμάντζας, ταρζανιδίου, κ.α. Οι πραγματικοί connoisseurs ανατρέχουν στην αφαλοκρηπίδα για τον περιζήτητο για τις πλούσιες ουρδικές του ουσίες ομφάλιο βρώμο.

Πιθανώς εκ του κάκαδο < καίω.

- Κάτω υπήρχαν αρκετές φρέσκες κακαράτζες, απόδειξη ότι εδώ την νύκτα βοσκά κάποιος λαγός.
(από εδώ)

- Πολλές φορές το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί μυρίζει άσχημα και τούτο οφείλεται και στην κακαράντζα ή κακαρέντζα, που είναι το αποπάτημα των γιδιών και προβάτων. Οι βοσκοί αρμέγουν τα γιδοπρόβατά τους δυο - τρεις φορές το εικοσιτετράωρο και μια από αυτές πέφτει το πολύ πρωί, πριν φέξει. Έτσι, πάνω στον κουβά που αρμέγουν, πολλές φορές αποπατούν τα ζωντανά τους.
(από εδώ)

- Οι καλά επεξεργασμένες κακαράντζες εκσφενδονίζονται σε ανυποψίαστο στόχο με χαρακτηριστικό τίναγμα των δακτύλων. Μερικές βρωμαντικές ψυχές προτιμούν να τις φυλάνε στην πολύ προσωπική τους συλλογή εκπλήξεων και μεζέδων. 'Αλλοι τις τρώνε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Mr. Cadmus

Αηδιαστικά και ελεεινά υπέροχο.

#2
iron

εμ πώς να μην υπερψηφίσω τέτοιο λήμμα και ορισμό, χαχα!

μπάι δε γουέιιιι, αυτά ήταν που η Πουλουδιά είχε περάσει για βώλους, μέχρι που ο Τρελαντώνης την έκραξε και κατάλαβε τη μαλακία της (για όποιον έχει διαβάσει τον Τρελαντώνη της Π.Σ.Δέλτα)

#3
Vrastaman

Iron, το λήμμα αυτούνο πατάει πρωτίστως σε δικούς σου ώμους και δευτερευόντως στης Π.Σ. Δέλτα :-)

#4
iron

ε ναι, πού να τολμήσει η καημένη η Δέλτα να σκατολογήσει όσο εγώ...

#5
johnblack

βράστα πραγματικά σε ζηλεύω. ό,τι σκατά και να γράψεις, κανείς δεν τολμάει να σου βάλει κάτω από 10*

#6
Vrastaman

EROUOFL JB, για δες κι αυτό :Ρ

#7
Khan

Αυτό το καταλανικό ήταν σε παλιά εποχή, όταν ο νέοπας Βράστα έτρωγε σλανγκαρχιδικά καψώνια από ιησού και κάνινγκ, βλ. εδώ, προτού καθιερώσει την αυθεντία του. :Ρ

Όλα τα λεφτά είναι το ψαρωμένο ύφος του Βράστα στα σχόλια του εν λόγω λήμματος, που δείχνει πόσα καρβέλια πρέπει να φάει κανείς προτού καθιερωθεί ως αυθεντία... (πλάκα κάνω!)

#8
johnblack

Τι σου κάνει ρε διάολε αυτή η auctoritas, μπορείς να πεις ή να κάνεις ο,τι πούτσα θέλεις και να σε κοιτάνε σα χάνοι μ' ανοιχτό το στόμα από θαμασμό. Κι ο Πικάσο τα ίδια έκανε, κι ο Νταλής και πάει λέγοντας...

#9
Vrastaman

@ Χάνυ-Χάνυ: τι μου θύμησες, νεανικές τρέλλες :Ρ

@ JB: Μου θύμησες το τραγούδι Pablo Picasso των Modern Lovers:

[I]...well,
some people try to pick up girls
and get called an asshole
this never happened to Pablo Picasso
he could walk down your street
and girls could not resist to stare
and so Pablo Picasso was never called an asshole...[/I]

Να φανταστείς, είμαι και Παύλος ;-)

#10
BuBis

Jonathan Richman and the...

#11
Vrastaman

...ναι ρε συνομήλικε, και σε βινύλιο!

#12
HODJAS

Ο Νταλής ο Μιλήσιος;

#13
Vrastaman

Χάνυ θνξ για το γαμάτο βιδεάκι - μόλις το αντελήφθην!