Κομαντατούρ (βρε καλώς την): το σόι της γυναίκας μου, όλες της οι φίλες (και οι μανάδες τους), συν όλες οι συναδέλφισσές της.

Φόβος και τρόμος κάθε παντρεμένου. Υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις να κοιτάξεις μια περαστικιά, και η κομαντατούρ να αποφανθεί ότι τη γαμείς (που τέτοια τύχη), και να καταδικαστείς σε τρίμηνη κρεβατομουρμούρα (αν δεν είστε παντρεμένοι, δεν μπορείτε να διανοηθείτε για το τι ποινή μιλάμε).

Κομαντατούρ (Kommandantur) εις την γερμανική σημαίνει διοικητήριο, φρουραρχείο, κυβερνείο. Ήταν ουσιαστικά το κυβερνείο που εγκαθιστούσαν οι Γερμανοί σε όλες τις κατακτημένες περιοχές. Eκεί κατέφευγαν όλοι οι ρουφιάνοι κατά την διάρκεια της κατοχής, με πληροφορίες, για να αποκτήσουν την εύνοια του κατακτητή. Στη κομαντατούρ μαζεύονταν και αρχειοθετούνταν όλες οι ρουφιανιές.

Φράση που εκστομίζει ο Αυλωνίτης σε έμπιστο συνομιλούντα, επί της εμφανίσεως της Βασιλειάδου στο πλάνο.

-Τι έγινε ρε Λάκη προχθές; Συνέχισες το καμάκι με τη ξανθιά στο μπαράκι.
-Τρελός είσαι; Φεύγοντας δεν είδες ότι πλάκωσε η κομαντατούρ η κουνιάδα μου! Για ήρωες ψάχνεις;

(από electron, 03/09/09)(από Vrastaman, 03/09/09)Η ναζιστική Kommandantur στην Αθήνα. (από Khan, 03/09/09)(από GATZMAN, 04/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

Στο μηδι απεικονίζεται το κτίριο της κομαντατούρ. οπως καταλάβατε, μέσα ο κομανταντ (πεθερά) σταχυολογεί τις μεγάλες ρουφιανιές. Οι μικρότερες, εμπίπτουν στην δικαιοδοσία της υποκομανταντ (αδελφή της γυναίκας μου).

#2
Galadriel

Άμα σε ανακαλύψει η λυσισλάνγκη σου τί γράφεις για το σόι της, αύριο σεξ μπούμπη χαχαχαχ

#3
electron

Το πρωτο πρόσωπο χρησιμοποιείται χάριν αστεϊσμού. Τον ορισμό τον είχα γράψει φόρμαλυ, αλλά θυμήθηκα τον τελευταίο καβγά, και το προσωποποίησα. Πάντως για τους αγαπητούς συσλανγκαδελφούς, μπορούν να αντικαταστήσουν το ¨μου« με το »των τουλάχιστον 5 χρόνια παντρεμένων«. Η εκφραση χρησιμοποιείται αρκετά και στο παρόν.

#4
electron

@ Mes, αν μάθω οτι της σφύριξες τίποτα, θα σε φωνάζω φροϋλάϊν Μες, και γαμώ την ατυχία μου έχει και πολλά διαλυτικά.

#5
Stravon

Ενίοτε και ο προϊστάμενος

#6
electron

συνώνυμο του κτιρίου της κομαντατούρ, είναι και μία σφηκοφωλιά, αν αλλάξετε τα πολιτικά ιδεώδη με μικροοικογενειακά συμφέροντα