Ιντερνετικός όρος. Ειδική περίπτωση λογαριασμού σε ιστοσελίδες. Δημιουργείται από χρήστες-μέλη προκειμένου να ανεβάζουν την κατάταξη του κυρίως λογαριασμού τους οι οποίοι αυτοψηφιζόμενοι και με ανεβασμένη πλέον ιντερνετικο-κοινωνικό θέση αντιμετωπίζουν τους άλλους αφ’ υψηλού στην ιντερνετική ψευδοκοινωνία.

Γνωστός και ως fake account, ψεύτικος λογαριασμός, μούφα λογαριασμός.

Άνθησε στο facebook και συνεχίζεται σε όλες σχεδόν τις σελίδες που βασίζονται στη συμμετοχή χρηστών. Ανεβάζει φαινομενικά την επισκεψιμότητα της σελίδας καθώς οι κλώνοι προσμετρούνται στο συνολικό πλήθος των λογαριασμών. Ενίοτε λειτουργεί και ως αβανταδόρος.

Οι κλώνοι λειτουργούν στις ιστοσελίδες ως ιός, ως καρκίνωμα που πολλαπλασιάζεται γιατί κανένας δεν είναι μαλάκας να πιστεύει σε παράλογα αποτελέσματα. Έτσι δημιουργεί ο καθένας τον δικό του κλώνο, με αποτέλεσμα αντί να λειτουργεί ο ανταγωνισμός μέσα στα πρότυπα που είχε οραματιστεί και ορίσει ο δημιουργός της σελίδας, να γίνεται αφανής ανταγωνισμός για το ποιος έχει τους περισσότερους κλώνους.

Στο τέλος καταλήγει μια σελίδα να γίνεται αναξιόπιστη και να καταλήγει στον κουβά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα παράσιτα της φύσης έτσι και στο ίντερνετ ο κλώνος, αφού καταστρέψει το σώμα που ζει, μεταναστεύει σε άλλα σώματα-σελίδες.

- Μαλάκα, γνώρισα έναν κορίτσαρο, όλα τα λεφτά!
- Πού βρε;
- Στο facebook. - Ποια είναι; Μήπως την έχω φίλη;
- Αγλαΐα Μουστάκα. - Ρε μαλάκα, αυτή είναι κλώνος του Πέτρου, πλάκα σου κάνει!

(το όνομα είναι τυχαίο και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα)

Ντόλυ (από Stravon, 05/09/09)Μπόρα ήταν και πέρασε... (από Vrastaman, 06/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Δε φύλαγα πολλά, καμια πεντακοσιαριά...

#2
Galadriel

Σε ένα πρόγραμμα τσατ που έμπαινα, κλώνος ήταν το νικνέιμ που έμοιαζε απίστευτα με ένα νορμάλ νικ, σο μπορούσε να εκθέσει τον ορίτζιναλ λέγοντας διάφορα σε διάφορους οι οποίοι τον περνούσαν για τον άλλο.

Πχ αντικαθιστούν το κεφαλαίο γιώτα με το μικρό L το αγγλικό, το όμικρον με το 0 μηδέν, την παύλα με την κάτω παύλα. Σαν να λέμε αντί για Mes να βάλει ο άλλος Mεs και να πάει στους στόκους που μπορεί να μην το προσέξουν και να τους κάνει προτάσεις για cybersex (ρόμπα η Mes) (το παράδειγμα πραγματικό αλλά όχι για την Mes). Παίζει να είναι λάθος το παρόν ή πρέπει να ανέβει συμπληρωματικός;

ΥΓ ωραίο λήμμα και καλογραμμένος ορισμός.

#3
Stravon

Thnx Mes!!!

#4
electron

τώρα, αν συζητάς με τον κλώνο σου (υπό μορφή σχολίων) πιάνεται για σχιζοφρένεια, ή είναι ε-φρένεια; το 'χουμε δει κι αυτό!

#5
Stravon

Εξαρτάται από το ποιος το κάνει. Αν το κάνεις για να γίνει πιστευτός ο κλώνος σου (μεριά χρήστη) ή αν το κάνεις για να αποκτήσει υπόσταση ο κλώνος σου και να ενισχυθεί η πυραμίδα (μεριά ιστοτόπου). Στην πρώτη περίπτωση ίσως να έχει σχιζοφρενικά στοιχεία, ίσως και επαναστατικά-αντιδραστικά.
Στη δεύτερη έχει να κάνει με μια σκηνοθετημένη πολυφωνία από μονοφωνική ορχήστρα.

#6
Vrastaman

Τσκ τσκ τσκ...da modafookin' saga continues...
Βλ. και σπαστήρας

#7
Stravon

κατά φωνή και η ορχήστρα

#8
Galadriel

Δηλαδή έχω χρόνια και χρόνια στο νετ, είδα διάφορες παράνοιες κι αυτό δεν το είδα... Πρέπει κάποιος να έχει διαθέσιμο ιδιαίτερα πολύ χρόνο για να μπει σε αυτή την διαδικασία νομίζω. Και τέλος πάντων με τί κίνητρο; Να κάθεται να κάνει διάλογο με τον εαυτό του δημοσίως επειδή...;

#9
Επισκέπτης

Πόσο λίγο έχεις μελετήσει το facebook Mes!
Οι μισοί λογαριασμοί είναι fake.

#10
Galadriel

Κάτι κατάλαβα εδώ, όντως στο φέισμπουκ δεν ειδικεύομαι, αλλά το θέμα είναι για ποιο λόγο να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία; Τί κερδίζει; Γιατί το τί χάνει το ξέρω, χάνει χρόνο από την ζωή του. Σο τί είναι αυτό που αντισταθμίζει αυτή την χασούρα.

Και δεν μιλάω μόνο για τους λογαριασμούς στο φέισμπουκ, όσο γιαυτό που έγραψες παραπάνω για το να συζητάει κάποιος με τον εαυτό του γραπτώς.

#11
Επισκέπτης

Ξεγελάει τους υπόλοιπους. Μπορεί να ψαρεύει μια γκόμενα, να βαθμολογεί τον εαυτό του, να ανεβάζει στατιστικές, να ηρωοποιεί τον κεντρικό του λογαριασμό, να κάνει πλάκες κλπ.
Σε κάποια παιχνίδια στο ΦουΜπου δημιουργεί έναν εικονικό στρατό συμπαικτών. Έχω φίλο που παίζει 20 ώρες σε παιχνίδι του ΦουΜπου με πάνω από 50 λογαρισμούς.

#12
Vrastaman

Σλανγκοφρενείς σπαστήρες μπαγαποντοδότες και διαόλου κάλτσες έχουμε φάει με το κουτάλι στο σλανγκρρ. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

Ελάχιστοι το ξεπέρασαν και εξελίχτηκαν σε ενάρετους σλάνκους, τους περισσότερους τους έφαγε η λήθη...

#13
Galadriel

Και καλούα δηλαδή είναι διασκεδαστικό που ξεγελάει τους υπόλοιπους σε φάση «χα χα κορόιδα σας την έφερα είμαι πολύ έξυπνος;» χαχαχαχαχ ε ρε ζώα...

#14
GATZMAN

Στα πλαίσια του μεταμοντέρνου μοντέλου, τμήματα μιας κατακερματισμένης οντότητας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλές περσόνες. Τζέκιλ καλέι Χάιντ....over