Κλασσική μπουζουκοέκφραση με τεράστιο σουξέ τας δεκαετίας '80 και '90. Τότε που Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη πρωϊ, είχε πιο πολλή συμφόρηση στους δρόμους από ότι το πρωϊ. Τραγουδήθηκε από Νίκο Πάνο, και έγινε ευρέως γνωστό από ΛεΠά.

Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι. Εισέρχεται Βαρδινογιώργος σε κέντρο διασκέδασης, χώνει 5χίλιαρο σε μετρ, και μεταφέρεται πάραυτα σε τάβλα εφαπτόμενη της πίστας. Γυρνώντας να παραγγείλει, κοζάρει μωρό στην τρίτη σειρά. Αφού ανάβει τσιγάρο, γνέψει σπέρα σε τραγουδιάρα, τραβήξει τζούρα από το τσίβας του, καλεί τη λουλουδού κοντά. Δίνει με τρόπο το στίγμα του μωρού και διατάζει να στολιστεί πάραυτα με γαρύφαλλα, γιατί με την λιτή ένδυση, μπορεί να πάθει κρυολόγημα. Η φράση επαναλαμβάνεται αν το μωρό δείξει ότι συνεργάζεται. Τώρα αναλόγως αν το μωρό συνοδεύεται ή όχι, εξαρτώνται και τα παρατράγουδα που μπορεί να ακολουθήσουν. Επίσης η ίδια φράση χρησιμοποιείται από Βαρδινογιώργο προς τη λουλουδού, όταν κάποια τραγουδιάρα του γυαλίσει, ή πει κάποια παραγγελιά.

Οι καλές εποχές των πολιτιστικών κέντρων πέρασαν, αλλά άφησαν τα σλανγκ απομεινάρια τους. Σήμερα η έκφραση χρησιμοποιείται πιο πολύ (γιατί εξακολουθεί να παίζει και στα μπουζούκια) όταν θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποια ή κάποιον φίλο για τα καλά του λόγια, ή για το ότι συμφωνεί με εμάς.

Εξοδος, με αρκετά μέλη της κομαντατούρ, και άλλους φίλους.

-Γιατί δεν αφήνουμε τα παιδιά στη μάνα μου, να πάμε ένα διήμερο στο Παρίσι, να σε κάνω βασίλισσα;
-(Μαρία) Γιατί δεν θέλω να αφήσω τα παιδιά.
-(Νίτσα) Ελα μωρέ Μαρία. Μακάρι να μου το 'λεγε κι εμένα ο άντρας μου, που δεν ξεκουνάει. Πολύ ρομαντικό. Μπράβο ρε Νικο!!!
-Τα λουλούδια στην κυρία από μένα...
-(Μαρια) Κάτσε ρε Νίτσα, γιατί δεν τα ξέρεις όλα. Πέραν του ότι δεν θέλω να αφήσω τα παιδιά στην πεθερά μου, όλως τυχαίως, τις μέρες που θέλει ο Νίκος να πάμε στο Παρίσι, είναι και ο τελικός του Champions' League.
-Λεπτομέρειες.....
-(Νίτσα) Δεν μας τα 'πες όλα Νικολάκη. Αλλάζει το θέμα. Τα παίρνω πίσω τα καλά λόγια.
-Που 'σαι παιδιιιιιιιιιιιιιι. Ακυρο περί λουλουδιών.

(από electron, 11/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Χαχα, σπεκ και για παράδειγμα!

#2
Galadriel

Πάρτα μωρέ ελέκτρον να σου βρίσκονται τα αστέρια σου κι ας είναι λήμμα με «από» μέσα που το χεις ΚΙ αυτό ατόνιστο τκμμ :-P

#3
electron

τα λουλούδια στην κυρία Mes, από μένα