Nτεφορμέ-ντεφορμάρισμα: Όρος κατ' αρχήν ποδοσφαιρικός (που πέρασε και σε όλα τα αθλήματα), που αναφέρεται σε ομάδα ή σε συγκεκριμένο παίκτη ή παίκτρια. Ο όρος προέρχεται από τη γαλλική λέξη «déformé(e)», που σημαίνει παραμορφωμένος, εκτός σχήματος, παραποιημένος, εκτός φόρμας (και με την αθλητική έννοια).

Ας ξεκινήσουμε από το σύνολο. Μία ομάδα είναι ντεφορμέ, όταν πάει σκατά (σε απόδοση), σε σχέση με την εικόνα που είχε στα φόρτε της (στο φορμάρισμα της). Όπως και στη ζωή, έτσι και στα αθλήματα, η ζωή κάνει κύκλους κατά το ο,τι ανεβαίνει κατεβαίνει, ο,τι γυρίζει σταματά. Για να μην κουράζω με άπειρες λεπτομέρειες, φανταστείτε θεωρητικά ότι μια ομάδα έχει τις άλφα δυνατότητες (βάση ρόστερ, προπονητικού τιμ, διοίκησης). Όταν η απόδοση συμβαδίζει με το τέλειο, τότε μιλάμε για φορμάρισμα, δλδ η ομάδα αποδίδει κοντά στο 100%. Όταν αυτό το ποσοστό πέσει κάτω του 50% (για κάποιο εύλογο διάστημα), τότε μιλάμε για ντεφορμάρισμα, δλδ η ομάδα είναι ντεφορμέ. Αυτό πάντα συμβαίνει, και οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Ψυχολογική ή σωματική κούραση, γρίνες, ατυχίες λάθη προπονητικά, και ενίοτε ο αμφίδρομος (δλδ ψιλοπουστράκος) Ερμής. Σε επίπεδο μεμονωμένου παίκτη, επίσης υπάρχει ντεφρομάζ. Εκεί που κάποιος βγάζει μάτια, ξαφνικά τζίφος.

Στα ατομικά αθλήματα ισχύει το ίδιο. Απλά εδώ έχουμε λιγότερους παράγοντες για ντεφορμάρισμα, αφού μιλάμε για έναν αθλητή και άντε το πολύ δύο τρεις προπονητές.

Στη σλανγκ τώρα (ώρα δεν ήταν;) χρησιμοποιούμε τον όρο, όταν δεν έχουμε διάθεση, ή όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, που υπό φυσιολογικές συνθήκες (ή στις μεγάλες φόρμες μας) θα γουστάραμε πολύ.

-Τον τελευταίο μήνα όλο μπακούρης μας εμφανίζεσαι. Γεράσαμε Μουσιού Καζανόβα, και τα πιπίνια μας αγνοούν;
-Σσσσς ρε! Δεν είναι ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Διανύω περίοδο ντεφορμαρίσματος. Θα επανέλθω με πιπίνι κατηγορίας champions' league, και θα προσκυνάτε πάλι, και θα πετάτε δίευρα κάτω σαν το Ζούγα. Λιγούρηδες της κακιάς ώρας.

-Μαράκι μου, να περάσω να σε πάρω να πάμε για ψώνια; Είδα κάτι μοντελάκια στης Μrs Raxevski (ανάθεμα το για όνομα αυτό το μαγαζί), μούρλια.
-Άσε φιλενάδα. Είμαι ντεφορμέ. -Γιατί φιλενάδα;
-Γνώρισα ένα παιδί, άλλο να σου λέω... Έπαθα σοκ. Αλλά μου φάνηκε λίγο αλλόκοτος, λίγο παντρεμένος και πιστός στη γυναίκα του. Φλερτάραμε, με άναψε αλλά δεν.
-Και πως λέγεται ρε φιλενάδα ο θεός που σε έριξε στο καναβάτσο;
-Electron!!!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Άριστη τεκμηρίωση, μόνο που κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το πώς μπαίνουν τα λίνκς.

#2
gaidouragathos

«Λίγο παντρεμένος»; Όπως λέμε «λίγο έγγυος», «λίγο πεθαμένος»; - Μπαααα, «λίγο ντεφορμέ» τον κόβω. Μη [w=xaliemai10778#]χαλιέσαι[/w] κούκλα, [w=tsako5889#]τσάκω[/w] αυτό το νουμεράκι να το συζητήσουμε το θέμα.. είναι [w=kollitos_137#]κολλητός[/w] μου!
(συννεφάκι σκέψης ;-/ Ας πρόσεχε ο νέος . Οι ευκαιρίες είναι φαλακρές)

#3
Galadriel

1.ρόστερ δεν τό 'χουμε. Και δεν ξέρω τί θα πει.
2. Αυτό το ντεφρομάζ παρόλο που δεν τό 'χω, το γαλλικό, μου θυμίζει τυρί και το θεωρώ πολύ πιθανό να είναι ντεφορμάζ. Ναι;

#4
electron

Ρόστερ, είναι αγγλικός όρος που αναφέρεται στο σύνολο των διαθέσιμων παικτών που έχει ένας προπονητής κάποιας ομάδας. Δεν πρέπει να είναι σλανγκ, μάλλον ξενικός όρος.
Το ντεφρομάζ είναι αστεϊσμός, ντεφορμάρισμα είναι το «σωστό».
καλημέρα

#5
Galadriel

#6
Cunning Linguist

Βλέπε και ντεκαβλέ...

#7
jesus

άλλο ντοστογιέβσκι
κι άλλο μις ραξέφσκι.

#8
johnblack

Παρόλο που σου έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου και παρόλο που συνεχίζεις να με γαμάς βαθμολογικά (πιο διακριτικά βέβαια τώρα που είδες οτι οι μηδενισμοί επιστρέφονται στον μηδενίσαντα όπως οι μαλακίες στο μαλάκα, τεσπα κάνε δουλειά σου συνέχισε, δεν μπορεί κατι παραπάνω θα ξέρεις εσύ), έχω να παρατηρήσω πως ο συγκεκριμένος ορισμός αδικήθηκε.

#9
iron

τζόνι, σε ποιον μιλάς;

#10
iron

Johnny be good tonight!

#11
allivegp

Ειρήνη ημίν...

#12
johnblack

Μιλάω μόνος μου, βραδινός λόξιγκας, μη δίνεις σημασία :)

#13
electron

Αν εξαιρέσεις, έναν που βάζω πεντάρια (γιατί βάζει λήμματα που άλλοι μάλλον φοβούνται, χωρίς να νοιάζεται για βαθμολογία), όλους τους άλλους τους βαθμολογώ με τα ίδια κριτήρια.

Τώρα θα σε πω, επειδή σε συμπαθώ κιόλας, ότι έχεις ταλέντο και μονομανίες (καλό είναι αυτό, το 'χουν κι οι μεγάλοι καλλιτέχναι). Βλέπε πόσοι βαθμολογούν, και άσε τι βαθμό βάζουν. Αν πολλοί μπαίνουν στον κόπο να βαθμολογήσουν σημαίνει ότι πας καλά, και από ότι φαίνεται πας καλά. Θα σε βαθμολογήσω με 5, όταν αγγίξεις το τέλειο σε σλανγκ επίπεδο, γιατί από αρθρογραφικής άποψης, μπορώ να πω ότι γράφεις και καλύτερα από πολλούς που γράφουν σε περιοδικά. Είμαι της γνώμης ότι πλατειάζεις αρκετά. Δλδ πολλά από τα στοιχεία που παραθέτεις θα μπορούσαν να μπουν σε σχόλια (π.χ. το σιδεράδικο, που έβαλα 4,4).

Αντε πάλι, εισέπραξες και κομπλιμεντάκια!! Στις καλές μου είμαι.
finito la musica, passato la fiesta!
Δεν ξαναδίνω εξηγήσεις για βαθμούς. Ηταν η τελευταία φορά!!!!

#14
johnblack

Σε πιστεύω!!!!!

Μάλλον ο Stravon / Stravonas / Στράβωνας / Στάβρωνας / Στραβ / Στρ θα ήταν που έβαλε τους ασαίους, τσ τσ τσ τσ....

Αλήθεια τι γίνεται αυτό το παιδί, έχουμε κανά νέο του;;;;;;;;

#15
electron

κάτσε να κάνω λογκ άουτ σαν ηλεψτρον και να μπω σαν στάβρωνας. Μη βιάζεσαι, είμαι και slowpoke.

#16
Επισκέπτης

Πρέπει να είσαι κομμάτι e-λληνάρας πάντως, αν κρίνω απο τα nick που χρησιμοποιείς... Νταξ, it's ok with me, εγώ καρατζαφέρη θα ρίξω btw, να ξέρεις όμως πως το σάιτ γενικά διαθέτει περγαμηνές αριστεροσύνης και κοινωνικών ευαισθησιών (ξέρεις τώρα, γενιά του Πολυτεχνείου, καταλήψεις του '79, γεγονότα του '85, μαθητικές καταλήψεις του '90-'91, Πολυτεχνείο του '95, καταλήψεις του '99 και πάει λέγοντας..)

#17
electron

Αληθεύει, την 21η Απριλίου, εγώ βγάζω σημαία στο μπαλκόνι, και βάζω ντεσκτοπ τη γαλανόλευκη. Σαν τον Νότη ένα πράμα.

#18
patsis

Ουχ! Δεν νομίζω ότι το σάιτ είναι απαραίτητα τόσο συγκεκριμένο πολιτικά. Και, αν πρόκειται να μάθουμε καμιά σλανγκια, ας έρθουν και φασισταριά, αρκεί να μην ασκούν φασιστικές πρακτικές εδώ. Όσο μένουμε σε ένα καλό επίπεδο συζήτησης (που ο ορισμός του διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο), δεν πα να είναι και ακραίος ο άλλος στη ζωή του, η αλήθεια δεν έχει χρώμα (τι λέω ο άνθρωπας, ψηφίστε με όλοι στις εκλογές!).

#19
Galadriel

Εγώ το αποφάσισα σε ψηφίζω.

#20
electron

το πατσις πρέπει να είναι σύντμηση του πατσιφιστής! πάντα λειτουργείς πυροσβεστικά! Μεγάλο προσόν για διπλωμάτη και πολιτικό. Τσάκω άλλον ένα ψήφο.

#21
Galadriel

Άσχετο: Raxevski ήταν το όνομα της ιδιοκτήτριας και σχεδιάστριας του οίκου, Ελένης Ραξέβσκυ, η οποία ήταν ιδιαιτέρως καλλιτεχνική φύση, εμπνευσμένη και τσαούσα και σχεδίαζε τα ρούχα με μεγάλη επιτυχία. Επί των ημερών της η εταιρία είχε μεγάλο όγκο εξαγωγών εκτός της κάλυψης της εσωτερικής αγοράς των μπουτίκ, και μάλιστα από ό,τι θυμάμαι, σκάγανε μύτη στην αρχή της σεζόν τα ταμπελάκια του μανουκιάν και φεύγανε για Γαλλία πάνω στα πλεκτά της ραξέβσκυ (και μετά τα ίδια ρούχα έρχονταν φαντάζομαι ελλάδα ως εισαγωγής στις μπουτίκ του μανουκιάν κοστίζοντας πάνω από τα διπλά). Μετά έμαθα ότι η Ελένη πέθανε, σχωρέστην αλλά η εταιρία παρέμεινε γερή και δυνατή μη σου πω και αναπτύχθηκε κιόλας και μ' αρέσουν και τα ρούχα της και τί σας νοιάζει εσάς στα παπάρια σας και χέστηκα και γω μου ρθε και το λέω σιχτίρι ο γρύλος.

Την ψηφίζω κι αυτήνα.

#22
electron

Πάθαμε μόρφωση και σήμερα...

#23
Vrastaman

Μες, συνήθως οι νεκροί (και τα δέντρα) ψηφίζουν ζωντανούς, μερικοί ζωντανοί ενίοτε ψηφίζουν ζωντανούς-νεκρούς, αλλά είναι η πρώτη φορά που μια ζωντανή ψηφίζει μια νεκρή!

Για όσους δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν, άκουσα ότι στις εκλογές αυτές θα κατέβουν και τα νέα κόμματα Κότες, Που' σαι Παπαδόπουλε, και Χαρίζω Οικόπεδα!

#24
patsis

Στις αμερικανικές εκλογές του 2000 εξελέγη γερουσιαστής ο Mel Carnahan. Είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα δύο εβδομάδες νωρίτερα αλλά το όνομά του δεν μπορούσε, για νομικούς λόγους, να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια. Μπορεί κανείς να πει ότι οι πολίτες του Missouri ψήφισαν έναν νεκρό, με μια έστω ισχνή πλειοψηφία 51-49.

#25
Galadriel

η εταιρία παρέμεινε γερή και δυνατή μη σου πω και αναπτύχθηκε κιόλας και μ' αρέσουν και τα ρούχα της [...] Την ψηφίζω κι αυτήνα.

:P

ΥΓ την εταιρία ψήφιζα, ειδικά τώρα που έφυγε κι αυτός ο μαλάκας ο Ρένος.

#26
johnblack

Ραξέβσκι; Για εβραία μου κάνει...

#27
Galadriel

Που πα να πει να κάψουμε τα ρούχα που σχεδιάζει;

#28
HODJAS

Να τα κάψει μόνη της η καψοκαλύβω...

#29
Galadriel

Τώρα κάπως μου κανε αυτό βρε τζόνυ... αλλά φοβάμαι να ρωτήσω μην ανοίξω τα ασκιά με τους αέρηδες...

#30
HODJAS

Εξαέρωσις:
Παρακαλούνται οι κ.κ. εικονοκλάσται να εξέλθουν της αιθούσης, ίνα κάμωσιν την ανάγκην των :)

#31
HODJAS

να εξέλθωσιν (γαμώ το κέρατό μου)

#32
Vrastaman

Είναι επίσης ευρέως γνωστόν ότι ο Elvis αναγραμματίζεται σε Levi's, την γνωστή εβραϊκή μάρκα τζίν που εμίσησε τόσο ο Φύρερ.

#33
johnblack

@ μες. Αυτό ακριβώς προσπαθούσα να εξηγήσω του ηλέκτρονα πιο πάνω. Περί της φυσιογνωμίας και των ευαισθησιών του σάιτ. Που πά να πει οτι κάποιος ακούμπησε μια τζιζ απαγορευμένη λέξη κι αμέσως όλοι σοβάρεψαν... Που πα να πει πως κάνουμε φοβερή πλάκα εδωμέσα, υπάρχουν όμως κάποια στεγανά, κάποια όρια... Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε προσωπικού τύπου επιθέσεις. Το θέμα «Εβραίοι και Σλανγκ» κάποτε πρέπει να ανοίξει κττμγ. Μόνο και μόνο διότι είναι ταμπού και επειδής πρέπει να καταρρίπτουμε τα ταμπούς, να τους γαμάμε τα κουτάλια.

Το σχόλιο περί της εβραϊκής καταγωγής της Miss, δεν το διαβάζεις μεμονωμένο, αλλά σε συνάφεια με την προηγούμενη αναφορά μου στους ελληναράδες. Μυκτηρίζω, χλευάζω - αν έτσι θες, αν δε θες υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές αναγνώσεις - τη μανία των ελληναράδων να ανακαλύπτουν παντού εβραίους, να σηκώνουν κάθε πέτρα για να ξεσκεπάσουν σιωνιστικές συνωμοσίες. Π.χ. ο παππούς του Σημίτη ήταν εβραίος, Ααρών Αβουρής με τ' ονομα, ο Λευτεράκης ο Βενιζέλος ήταν εβραίος, Μπεν Ζελόν, δλδ ο γιος του Ζελόν, η Κούρτοβικ είναι εβραία και πάει λέγοντα. Ίσως κάποιος πρέπει να γράψει κανα λήμμα για τον Πλεύρη και τον Πλευρισμό και τα μανιτάρια Πλευρώτους, κχανκ ακούει;

#34
Vrastaman

Ρε συ, πως μου διέφυγαν θεμελιώδεις αυτοί αστικοί μύθοι; Τρέχω!

ΥΓ - Ο πόνος πάντα εξορκίζεται με το χιούμορ, και τα καλύτερα «αυτοαναφορικά» τα έχω ακούσει από Εβραίους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα , εκλεκτός φίλος που κάθε Μ. Πέμπτη λέει με νόημα «εμείς σήμερα καρφώνουμε» :-)

#35
Khan

Υπάρχουν κι άλλα αντισημιτικά λήμματα στο σάιτ!

#36
Khan

Αυτό που παίζει πολύ σαν θρύλος είναι ότι και ο Βενιζέλος και ο Κεμάλ ήταν εβραίοι και είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων την τελική έκβαση, οπότε όλα ήταν θέατρο.

#37
Khan

Υ.Γ. Σόρι, την (έστω ελλιπή) Πλευρίτιδα την έχεις δει;

#38
Galadriel

Τζόνυ να αυτό που έλεγα και αλλού - εγώ στην θέση σου θα απαντούσα κάτι σαν «όχι ρε δεν έχω τίποτα με τα ωβραιόπουλα, αλλά έχουν οι υπόλοιποι όμως και σπάω πλάκα» αλλά εσύ είσαι εσύ κι έγραψες και δυο παράγραφοι αμαλαχjναούμ.

#39
iron

τζόνι, συμφωνώ μαζί σου και το έχουμε ξαναπεί αυτό εδώ μέσα, ο τζίζας και γω είχαμε κάνει κάποια σχόλια, εγώ ευθέως στο τσιφούτης και εμμέσως πλην σαφώς στο σαπούνι, ο τζιζ κάπου αλλού, το έχω ξεχάσει, ίσως αυτός να το θυμάται. έχεις δίκιο απόλυτο, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή αυτό το θέμα, τόσο μεγάλη προσοχή που δεν νομίζω να μπορεί κανείς από μας να το κάνει χωρίς να ξεσπάσουν μηνύσεις ή, στην καλύτερη, άλλες ατελείωτες κουβέντες τύπου μουσταλευριά. Και 2 είναι οι λόγοι που δεν μπορούμε να προβούμε σε τέτοιο τόλμημα, α. επειδή δεν έχουμε τα φόντα για κάτι τέτοιο, έχουμε απλώς την άποψή μας, όπου και να στηρίζεται αυτή, β. δεν ξέρει κανείς μας εδώ μέσα για τον άλλον ποιος είναι στην πραγματικότητα και τι φρονεί, πράγμα που σημαίνει ότι η άποψη αυτή μπορεί και να είναι σκόπιμα «προοδευτική» ώστε να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να είναι κάποιος από αυτούς που την εκφέρουν πλευριδότερος του πλεύρη. Ζούμε κατά τη γνώμη μου στην εποχή της μεγαλύτερης καχυποψίας έβερ σε συνδυασμό με το άλλο κλισέ που λέει ότι δεν είναι πια καιρός για ήρωες. Συν του ότι μεγάλες αλήθειες έχουν κακοποιηθεί από τα στόματα όλων των εκάστοτε σωτήρων οι οποίοι υπήρξαν αρκετά έξυπνοι ώστε πρόλαβαν να τις ξεστομίσουν πρώτοι για να εξυπηρετήσουν τα δόλια τους συμφέροντα. αδιέξοδο. είναι, πχ (αντίστροφα) σα να θες να μιλήσεις για την αρχαία ελλάδα τη στιγμή που η απόπειρά σου και μόνο κάνει τον άλλον να σε βλέπει πλεύρη (πάλι).

Αν καταφέρουμε να τα σπάσουμε αυτά τα ταμπού (γιατί είναι κι άλλα, πχ το χρήμα) μέσα από ένα σάιτ, τι να σου πω, θα επέλθει η παγκόσμια συμφιλίωση και θα τό' χουμε καμάρι. Μόνο που φοβάμαι ότι δεν.

#41
electron

Περί δύο παραγράφων.
Καλή αρχή, επειδή είσαι μικρός (σόρυ για το πατερναλιστικό ύφος), είναι να πολεμήσεις το φασισμό στην καθημερινή ζωή, και τον φασισμό που βγαίνει σαν ένστικτο από την ανθρώπινη φύση. Που από ότι φαίνεται ακόμα το παλεύεις. Ο πραγματικός αγωνιστής (της ζωής, ανεξαρτήτως χώρου και ταμπελών), τα έχει λύσει αυτά. Οι περγαμηνές, όπως και οι βαθμοί αποκτούν τη σημασία που τους δίνει ο κάθε ένας από εμάς.

Το να είσαι ανοιχτός σε όλα, και να σέβεσαι και την πιο αδύναμη ανθρώπινη ψυχή, και τη γνώμη της, εξ' ορισμού ανήκει στη ουτοπία που δυσκολεύεται να αναπνεύσει μέσα σε φανφαρισμούς αυτοπροσδιορισμού.

Ειπα, μια και κάνω ένα διάλειμμα σοβαροφάνειας, να χρησιμοποιήσω πιο φτιασιδωμένο λόγο.

Το έλα αιδίο στον τόπο σου, ήταν ο τίτλος.

#42
jesus

καλό είναι να μην συγχέουμε το φασισμό με την καταπίεση. καταπίεση προϋπήρξε του φασισμού, που είναι γέννημα του αιώνα μας.

#43
electron

Φασισμός σαν «πολιτικός όρος» είναι γέννημα του αιώνα μας. Σαν πρακτική, υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος.

#44
jesus

φασισμός χωρίς καπιταλισμό είναι αδύνατον να υπάρξει, για λόγους κοινωνικών δομών, ιστορικής «αποστολής» και πολλά άλλα.

η καταπίεση, η καταστολή, ο χαφιεδισμός, η λογοκρισία, ο ρατσισμός, η μισαλλοδία, ο μισογυνισμός κ οι άλλες συναφείς έννοιες που είχαν όνομα προϋπήρχαν, και γι αυτό και είχαν όνομα πριν το φασισμό.

#45
electron

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!

ΟΡΚΊΖΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ.
ολες οι έννοιες που λες γεννήθηκαν από τη στιγμή που κάποιος παρατηρητης τις καταγράφει. Αρα οι πρακτικές προϋπηρχαν των όρων.

#46
electron

μια και το 'φερε η κουβέντα και με έχεις πρήξει με τα διαλυτικά και τον τόνο, να σου πω ότι στο πληκτρολόγιο μου ctrl+shift αλλάζει τη γλώσσα. Και μετά από το φασισμό, δεν θα το αλλάξω!!!

#47
Galadriel

Δεν το κατάλαβα το ανωτέρω, αλλά μου ήρθε συνειρμικά να σου πω μωρέ ελέκτρε και ξέρεις την συμπάθεια που σου έχω, βάλε κανα φάκεν τόνο στα αρχικά κεφαλαία όπως λέμε «Έλα» θεγκζ μαν.

#48
electron

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο mess μου, σαν να θυμάμαι ότι στα κεφαλαία δεν βάζαμε τόνους. Μάλλον λάθος θα θυμούμαι εεεε;

#49
electron

@μεςς μου αρέσουν οι παραινέσεις σου. Εχεις βρει το το κουμπί μου

#50
GATZMAN

Εχεις δίκιο ελεκτρονα, δε βάζαμε. Δε θέλουμε τόνους ρε παιδί μου. Μόνο σολωμούς

#51
BuBis

μιλώντας για σολομούς, θυμάμαι κάτι ναζιάρηδεςς που βγάζαν αφρούς στους 'μύθους' που θέλαν τον εθνικό μας ποιητή για Εβραίο, λες και ένας Εβραίος δεν θα μπορούσε, ούτε θα άξιζε αυτή την τιμή για το έργο του...

Όντως, οι Εβραίοι, ανεξαρτήτου εθνικότητας, έχουν ένα φοβερό χιούμορ, όταν αναφέρονται στα παθήματα τους στο παρελθόν... όσοι όμως, εξ απαλών ονύχων, κάνουν χιούμορ για τα όσα τράβηξε αυτός ο πολύπαθος λαός, είναι σαν να αστειεύονται μ'αυτά που τραβάει ο κάθε εις λαός, όπως και οι Παλαιστίνιοι...

Όσο για τον Πλεύρη, απ'όσο ξέρω, δεν είναι υμνητής αυτού 'του κομπλεξικού, με το στραβό μουστάκι' που έλεγε και ο Βέγγος, που σκότωνε Εβραίους, Έλληνες, Σέρβους, Τσιγγάνους, κλπ, χωρίς φυλετικές διακρίσεις;