Σε μπεζάκι, εις την Λαρισαϊκήν.

Ανήκει στην μεγάλη κατηγορία εκφράσεων που ξεκίνησαν ως ανέκδοτα αλλά τελικά σλανγκαυτονομήθηκαν.

Βλ. επίσης: Δεν μας χέζεις εσύ κι ο γρύλος σου, παιδιά να οργανωθούμε, μιλάς με γρίφους, γέροντα κ.α.

  1. Το ορίτζιναλ ανέκδοτο:

Ένας Λαρισαίος επισκέπτεται μια αντιπροσωπία τουτού στην Αθήνα:
- Χαίρετε, πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω; - Ψάχνου για αυτοκίνητο που να 'χει αερουσάκου, ΑΒS, MP3, και να 'ναι σιμπιζάκι. - Σιμπιζάκι; Δυστυχώς όχι, έχω όμως ένα εξαιρετικό Ibizaκι με τις προδιαγραφές αυτές…
- Τότε δεν μ’ καν....
Πάει σε άλλο μαγαζί. - Γεια σας, τι θα θέλατε;
- Ένα αυτοκίνητο που να 'χει αερουσάκου, ΑΒS, MP3, και να 'ναι σιμπιζάκι. - Ξέρετε, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Ό,τι βλέπετε
Τελικά επιστρέφει αποκαρδιωμένος στην Λάρσα και πάει στην μάντρα της γειτονιάς του.
- Ένα αυτοκίνητο που να 'χει αερουσάκου, ΑΒS, MP3, και να 'ναι σιμπιζάκι. - Μωρ’ κι σιμπιζάκι έχει και σι κοκκινάκι κι ότι τραβάει η ψυχούλα σ’ έχει!

2.- ιμίαιμα πανέμορφα κουταβάκια περίπου 40 ημερών χαρίζονται. Παράδοση κατ'οίκον στην περιοχή Θεσσαλονίκης. Ή ελάτε να διαλέξετε. Ένα από τα κουταβάκια, το μοναδικό σε σιμπιζάκι χρώμα, θα φιλοξενήσω εγώ στο σπίτι. Θαυμάστε το μετά από ένα μπανάκι...
(από εδώ)

  1. - Ο Λευκος Πύργος ναι είναι ακομαι σιμπιζάκι... κατι άκουσα ότι θα τον βάψουν μολις τελειώσει το μετρο...
    (από εδώ)

  2. - Μιλάμε γα πολύ γέλιο σε σχέση πάντα με το μύθο που κυκλοφορεί. Λες και ήταν σύναξη καθηγητών για σεμινάριο Δια Βίου Εκπαίδευσης. O κόσμος είχε πιά περάσει στον Βινγκεστάιν και αυτή ακόμα προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα προβλήματα με Καρτέσιο. Ηταν δε χαρτόδετα σε σιμπιζάκι. Ουτε καν δερματόδετα οι καρμίρηδες.
    (για συνάντα της λέσχης Bilderberg, από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Την εποχή του κ. Ζάκκη επικοινωνουσαν με ταχυδρομικά περιστέρια και όχι με CB βεβαίως βεβαίως!

#2
GATZMAN

Ναι την εποχή του Δεληγιάννη, έτσι είχαν τα πράγματα. Τώρα όμως μαθαίνω πως έχει εξελιχθεί σε ένα χαϊτεκ λυκόπουλο, που πιάνει το μικρόφωνο και ξεσηκώνει τις πίστες. Εχει βγάλει και χρυσό δίσκο και οδηγεί και γκλαμουράτο αμάξι (βλ. Ζακκιο αβατάρ). Αμε.. Ακούει ο Γεώργιος Μαζωνάκης;

#3
johnblack

Ε αυτό δεν υπάρχει κύρες και κύροι!! Βράστειο λήμμα και με βαθμολογία κάτω από 98%!
Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας νικόλα τσιαμτσίκα, όταν όλες οι βεβαιότητες καταρρέουν;

#4
Vrastaman

Ομιτζίζας! Είμαι πολύ συγκινημένος. Αφιερώνω της μοναδική αυτή διάκριση στους συσλαγκιστές μου, στην μητέρα μου, στον περιπτερά μου, στον Pere Ubu και στον Θεό μου - δεν θα τα κατάφερνα χωρίς την υποστήριξή σας!

#5
Galadriel

Βρε τζόνυ τώρα γιατί γίνεσαι κακεντρεχής... Οκ μωρό μου γλυκό, θα πας νούμερο ένα, αν όχι σε μια βδομάδα, πάντως σε κανα τρίμηνο με τον ρυθμό που γράφεις καλούς ορισμούς, θα πας. Τί του τη λες του #1 τώρα δηλαδή, τόσους ορισμούς σου έχει εγκρίνει (δεν λέω «μοντάρει» γιατί οι ορισμοί σου είναι αψογότεροι όλων);

Μπρο μην τον ακούς από την ζήλια του τα λέει :(

#6
Vrastaman

Σίστα τι θα έκανα χωρίς εσένα;

Πάντως, ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι θέλει να πει ο ποιητής του αστρικού αυτού μύθου; Κττμγ υπάρχουν τα εξής θεωρητικά τινά:

  • «Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ο τιτάνας Βράστα έγραψε κι αυτός μια παπαριά, με συνέπεια να βαθμολογηθεί χαμηλά!»(σ.σ. εάν εννοείς αυτό, ευχαριστώ φίλε!)
  • «Είμαι κακεντρεχής και ζηλιάρης» (σ.σ.: συνήθως εμπιστεύομαι το αλάθητο της οξυδερκούς διαίσθησης της Σίστα, αλλά καλοπροαίρετα απορρίπτω αυτό το ενδεχόμενο. Σλανγκαρχίδης ναι, κομπλεξικος όχι!)
  • «Η γοητευτική αύρα του Βράστα κομπλάρει (δίκην Pablo Picasso) τους σλάνγκους, ενώ με το κάθε του λήμμα άφθονο αναβλύζει το μουνόγαλα των σλανγκομούνων. Ωσεκτουτού, κανείς δεν διανοείται ούτε τολμά να τον βαθμολογήσει χαμηλά. Πούστης άνδρας ο Βράστα!» (σ.σ. εάν εννοείς αυτό, θνξ για το κομπλιμάν αλλά μήπως υποτιμάς λιγάκι το σλανγκεπώνυμο πλήθος Έχει κάτι από Βασίλη Λεβέντη που αποκαλεί τους ψηφοφόρους ζώα).
  • «Ό Βράστα είναι μπαγαποντοδότης, έχει εξαπολύσει κλώνους και σπαστήρες να τον πανοποντοδοτούν. Κααακός σλάνγκος!» (σ.σ. ξέρω ότι δεν το εννοείς έτσι αλλά, φορδεσεϊκοβάργκιουμεντ, εάν το εννοείς έτσι, va te faire enculer chez les grecs!)
#7
electron

δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα...

#8
Γιώργος Ζάκκης

Μα αγανακτώ και εξίσταμαι πλέον! Ταχυδρομικόν περιστέρι αντί CB; Ούτο θα ήτο το λάθος μου το τελευταίοοοο, όλα έληξαν τετέλεσται λέγω σε... Χρησιμοποιώ πτηνάν μόνον δια την αποστολήν SMS (ή hesemes*). Τα διαγγέλματά μου εμεταδίδονται πλέον ραδιοφονικώς τε και τραγουδιστικώς.

*no pun intended, για σένα το λέω !!! Μουάατς!

#9
GATZMAN

Πάντως κάτι πρέπει να κάνεις με τους κομιστές των χεσεμές σου. Μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους έχουν μοιράσει τα... αυτόγραφα.

#10
Khan

Βράστα, το τρία νομίζω εννοείται. Τουλάστιχον συγκριτικά με τα άλλα σκέλη του μάλτιπλ τσόις. Με την καμμία ο Τζόνι δεν υπαινίχθηκε το 4. Εγώ θα το έθετα ότι η auctoritas του σλανγκικού πρωτείου του Βράστα με δεδομένη την αξία, εξασφαλίζεται και με έναν συνδυασμό μέτρου και διπλωματικότητας (με την καλή έννοια), τα οποία ελλείπουν από άλλους Σλάνγκους.

Παρεμπίπταμπλυ, εγώ με ρωμαιοκαθολική λογική θεωρούσα ότι ορισμένα «αξιόμισθα» λήμματα του Βράστα (λ.χ. αυτό) έχουν προκαλέσει «περίσσεια» σλανγκικής «χάριτος», κι έτσι βαθμολογούσα με 10στερα τα πάντα. Αυτό το λήμμα ήταν το πρώτο (αν εξαιρέσουμε το Σαββάτο, τον κινηματόγραφο και εκείνο το βαρκελονέζικο) που δεν έβαλα 10, αλλά τρία λήμμα, τέσσερα ορισμό, έτσι να έχει λίγο πιο σασπένς η κορυφή.

#11
Vrastaman

Μάλλον τότε και εγώ είμαι ρωμαιοκαθολικός χωρίς να το γνωρίζω . Το # 2 συνάδει με την ορθόδοξη λογική;

#12
Galadriel

Όχι ρε συ είναι καλό παιδί ο μπλάκης... Μην κοιτάς τί λέω επειδή είσαι μπρο μου. Και άξιος σλάνγκος είναι, τό χει λίγο το θέμα με τον βέλτσο και την βαθμολογία αλλά ένα θεματάκι όλοι το χουμε με κάτι.

Όσο για το τρία, που εννοείται σύμφωνα με τον Χανκ, καλά τα λες, τώρα κατάλαβα ότι αυτό που νόμιζα σύμπτωση (λερωνόταν η καρέκλα κάθε φορά που διάβαζα ορισμό σου) είναι τελικά πολύ καλά αιτιολογημένο. Νιε νιε νιε μπρο.

#13
johnblack

Λοιπόν.

Καταρχήν νταξ, ήταν λίγο πικρούλικο το σχόλιο, αλλά δεν περίμενα να ανοίξει τέτοια σοβαρή συζήτα. Και κυρίως να πετάγονται ορισμένοι με βεβαρυμένο παρελθόν και να ρίχνουν λάδι στην (ανύπαρκτη) φωτιά...

Εννοείται πως ο Κχαν με κάλυψε σχεδόν απόλυτα και έθεσε το όλο θέμα σε ορθή βάση. Να συμπληρώσω τα εξής.

Ο Βράστα είναι αναμφισβήτητα ο σλανγκομπαμπάς μας, όπως ακριβώς η Μες είναι η σλανγκομαμά μας (σκεφτόμουν να τα ανεβάσω ως αυτοτελή λήμματα τούτα τα δυο, αλλά η σλανγκομαμά σωστα με αποθάρρυνε, πως αν αρχίσω κι εγώ τα αυτοαναφορικά χαθήκαμε). Ένας λίαν φιλελεύθερος μπαμπάς, με το λεπτό εγγλέζικο χιουμοράκι του. Αυτός μας καλωσορίζει όταν γραφόμαστε (με το αναγραμμαντείο), αυτός σιάχνει τους ορισμούς μας ως μοδ, αυτός σπεύδει να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία μας. Όλα από γνήσιο ενδιαφέρον. Ένας γλυκούλης και αξιαγάπητος άνθρωπος, καταφανέστατα ευτυχής και γι' αυτό στο έπακρο δοτικός και με διάθεση προσφοράς προς τους σλανγκοφίλους του.

Σε ποιον πάει καρδιά να μαυρίσει το μπαμπά του σάιτ; Εννοείται σε κανέναν, και δικαίως. Και εξηγούμαι ευθύς πως άλλο πράμα η προσηνής μπαμπαδοσύνη του βράστα και άλλο ο πατερναλισμός, στον οποίο υπέκυπτε ορισμένες φορές πχ. το πονηρόσκυλο. Η πρωτιά του κττμγ οφείλεται στην όλη φωτεινή παρουσία και προσωπικότητά του, και όχι στο σλανγκικό του γονίδιο τόσο. Όχι πως δεν είναι σλανγκιάρης τύπος, κάθε άλλο. Και μόνο το υποκειμενικο στοιχείο της εδώ ευεργετικής παρουσίας του αρκεί. Δεν είναι όμως η αλήτρα εκείνη που στις φλέβες τις κυλάει η «αυθεντική» (εντός δεκάδων εισαγωγικών) σλανγκ. Αλητεία που έχω διακρίνει π.χ. σε acg, poniroskylo, cunning, leouras κ.α. Στην αρχή το εκλάμβανα ως αδυναμία. Κατόπιν όμως υποψιάστηκα πως πρόκειται ενδεχομένως για ενσυνείδητη επιλογή. Όχι δλδ οτι δεν δύναται, απλά θέτει διαφορετικές προτεραιότητες. Ο Βράστα ίσως θεωρεί πως η πρόκληση έγκειται περισσότερο στην επιτυχημένη εισαγωγή μιας λεξιπλασίας/νεολογισμού του τύπου τρωκτικό σεξ και λιγότερο στην καταγραφή τετριμμένων και κοινότυπων εκφράσεων όπως (λέμε τώρα) η «μάνα» στο τάβλι.

Αν ήταν να δώσω κάποιο Όσκαρ Σλανγκοσύνης στο Βράστα, θα του έδινα το τιμητικό Όσκαρ Συνολικής Προσφοράς στο σλανγκοσάιτ. Όχι όμως Όσκαρ για κάποια συγκεκριμένη ταινία (δλδ λήμμα). Ο Βράστα είναι ο αρχηγός της σλανγκομάδας. Όπως όμως ειθισται, ο αρχηγός σχεδόν ποτέ δεν είναι ο ικανότερος παίχτης μιας ομάδας, αλλά ο πιο έμπειρος, ο πιο ψυχάρας, ο πυροσβέστης μεσολαβητής στις διενέξεις. Π.χ. ο Γιαννάκης στην εθνική μπάσκετ.

Να το θέσουμε σε ψυχαναλυτική βάση; Ο σλανγκογιός πρέπει να διαπράξει τη συμβολική πατροκτονία, να «σκοτώσει» τον σλανγκομπαμπά, όπως ο Δίας έφαγε τον Κρόνο, ο Κρόνος έκοψε τ' αρχίδια του Ουρανού κ.ο.κ. Όπως ακριβώς πρέπει να ξεπεράσει το στάδιο του σλανγκοοιδιπόδειου, που περνούν οι περισσότεροι νιούμπηδες (όσοι τουλάστιχον ήρθαν για να μείνουν) και να γίνει και λίγο κακούλης με τη σλανγκομαμά του, αγνοώντας τις συμβουλές και υποδείξεις τις, αυθαδιάζοντας ενίοτε. Κι αφού διέλθει τα στάδια αυτά, θα τους αγαπάει και τους δύο περισσότερο!

ΧΧΧΧ

#14
Khan

Αυτά είναι θέματα για την επόμενη Φραπέ!

Πόσο κινδυνεύουν τα ούμπαλα του Βράστα; Θα αναζητήσει τις υπηρεσίες του Μποντριγκάρ;

Σοβαρά τώρα, Τζόνι, ο Βράστα διήνυσε μεγάλο δρόμο προς την καθιέρωση. Όταν μπήκα εγώ στο σάιτ, και δεν είμαι καθόλου παλιός, δεν είχε καθόλου αυτή την θέση. Μοντ έγινε πρόσφατα. Και για πολύ καιρό ήταν μια μάλλον αιρετική φωνή, με την έννοια των λεξιπλασιών κτλ.

Κττμγ, ο απόλυτος σλανγκόλας έτσι όπως το θέτεις είναι το Πονηρόσκυλο. Αλλά τα λήμματα του Βράστα δημιουργούν πραγματική έκπληξη με την πρωτοτυπία και το πνεύμα τους, άντε να μην πω κι άλλα...

#15
johnblack

Ναι. Να καταλάβεις μου έρχονται φλασάκια από ατάκες/λογοπαίγνια του βράστα, σε άσχετες ώρες, και γελάω μόνος μου! Κι αν τον ζηλεύω για κάτι, είναι γι' αυτή την επινοητικότητα και την ευρηματικότητά του, και όχι φυσικά επειδή είναι #1.

Είμαστε πάντως ωραία ομάδα, ο καθείς με το καλό του σημειο, π.χ. εσύ με τη φιλοσοφική σου παιδεία, ο πάτσις με το αφηγηματικό ταλέντο, ο χότζας με τη λαογραφική φλέβα και τον συνειρμικό λόγο κ.ο.κ.

#16
electron

ουπς! βεβαρυμένο παρελθόν (Για αναπτύξτε το, αφέντη του σκότους, διότι γίνατε και δικαστής, εκτός από αποτυχημένη Μις Τουρισμός)
Επαγωγικά πήγαινε σε μένα!
Οπότε απαντώ :
Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Όπως έχει ξαναπειπωθεί, εδώ παρουσιάζουμε δείγματα γραφής που δυστυχώς ή ευτυχώς φανερώνουν κατά πολύ τον χαρακτήρα μας.

#17
electron

σλουρπ, γαβ γαβ, σλουρπ

(σχόλιο στο προτελευταίο από αυτό σχόλιο, 37 38 γεωγραφικό μήκος και πλάτος)

#18
johnblack

Μις Γιανγκ περικαλώ, 23 είμαι χώρια τα καλόκαιρα

#19
Galadriel

Επ! Τί έγινε ρε παιδιά; Λείπω μια μέρα κι έσκασε μύτη ο Οιδίποδας «μανούλα πάρε με αγκαλίτσα»; Δηλαδή αμ εγκρίνω τους ορισμούς τους αμ θα με κιόλας! Αυτά είναι ρε φίλο, ουδείς ασφαλέστερος εχθρος... Τζονάκηηη! Όχι στα βαθιά, παιδί μου...

#20
Vrastaman

Δεν αισθάνομαι άνετα να σχολιάσω όλα αυτά. Δεν ξέρω αν θα πρέπει συγκινημένα να ευχαριστήσω τον Τζόνυ για το ανάγνωσμά του ή να διαολοστείλω τον πούστη ;-)

Πάντως εάν ήμουν παλαιότερος στο σάιτ και οι πρώτες μου βαθμολογίες είχαν αναπροσαρμοστεί (όπως συνέβη με acg, Πονηρό, κλπ), τότε το θεωρώ απίθανο να ήμουν στην πρώτη θέση.

Κττμγ ο Ρουμάνος (που είναι ο πραγματικός αρχηγός) θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την πρόταση σλάνγκου (του οποίου η ταυτότητα μου διαφεύγει) να μη εμφανίζεται το όνομα του λημματοδότη μέχρι να ψηφιστεί από ικανό αριθμό σλάνγκων. Εναλλακτικά, το όνομα να εμφανίζεται μόνο αφού κάποιος έχει ήδη ψηφίσει το συγκεκριμένο λήμμα. Έτσι ίσως περιοριστεί το στρεβλό φαινόμενο να ψηφίζονται «προσωπικότητες» και όχι λήμματα.

@ Μες αν δε το έχει ήδη καταλάβει μας «έκατσε» εμένα όλοι να θέλουν να με πνίξουν και εσένα να σε πηδήσουν :Ρ

#21
electron

ιππότης. το ανάποδο θα ήταν οξύμωρο.

#22
Galadriel

Το ξεπερνάνε γρήγορα Βράστα, μόλις τους αρχίσω στις γκρίνιες, θέλουν να με βάλουν να κάτσω σε παγιδευμένες καρέκλες με δυναμίτη ώστε να διαμελιστώ για να με έχουν δική τους για πάντα. Κάποιος το 'γραψε σε κάποιο λήμμα ως σχόλιο.

#23
Vrastaman

Το είδα Μες, έρως = θάνατος, είμαστε τον ίδιο παρανομαστή..

#24
Galadriel

Αν σου πω πιο πολύ βράστα μου, με ζόρισε άλλο πράγμα και πάω να το καταπιώ αλλά δεν αντέχεται και πιο πολύ δεν αντέχεται ότι το 'κανε επίτηδες.

Δηλαδή γκατάλαβα ρε πστ μου, μπορώ εγώ να τον έχω γιο τον έναν και τον άλλον εδώ μέσα; Ούτε με το κνασόπουλο δεν μου βγαίνουν τα κουκιά δηλαδή, αλλά αυτό ήθελε να κάνει, να με πατήσει στον κάλο με αυτό το καυστικό, απόμακρο, θεϊκό υπεράνω και καλούα ύφος γραφής, να με πληγώσει, λες και δεν θα το πιάναμε το υπονοούμενο, λες και δεν πρόλαβαν άλλοι πριν από αυτόν.

Νταξ μωρέ, δεν είμαστε πιπίνια, σοφακινγουότ θα μας το χτυπάτε δηλαδής; Έλεορ τζόνυ πια, οκ, είσαι και μεγάλος είσαι και ο πρώτος συγχαρητήρια. Κι όλα αυτά γιατί υποστήριξα κάποιον, πού να υποστήριζα και την πάρτη μου. Και μετά είπα και καλά λόγια τρομάρα μου. Ε μα πια εδώ μέσα ο καθένας με το μακρύ και το κοντό του.

#25
electron

που είναι ο παστις ο πυροσβέστης!!! να τη λήξει τη φωτιά;

#26
Khan

καλά βρε βράστα σωβρακολογείς, δεν θα κάνει μπαμ από τα 10 χιλιόμετρα ποιο είναι το λήμμα του τζόνι, το δικό σου, της μες, της ιρονίκ, το δικό μου κ.ο.κ.; Αφού σχεδόν όλοι μας έχουμε πολύ χαρακτηριστικό στυλ.

Μες, δες το σλανγκομαμά, με την καλή έννοια, ήγουν σλανγκομανούλι, μανάρι, σλανγκομανουλομάνουλο κ.ο.κ. Ή ότι είσαι μανούλα στην σλανγκ!

#27
Galadriel

Αφήστε με να κλάψω. Μπουχουχού. :P

ΥΓ το παρόν σχόλιο-διευκρίνηση κυρίως για το σλαγκομωρό που ανησύχησε ότι πραγματικά τα πήρα κατάκαρδα τα υπονοούμενα. Μουάτς.

#28
johnblack

Ερχόμουνα καυλωμένος για σεντόνι τώρα (όπου θα αναλύαμε τη βράστειο πρόταση και άλλα θεωρητικά και βαθυστόχαστα) αλλά μετά από αυτό το Μουάτς με Τελεία στο Τέλος και Χωρίς Θαυμαστικό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω..

#29
iron

βράσταμ εγώ το είχα προτείνει αυτό, αλλά τώρα πια πού τσάρος..., έχει δίκιο ο κχαν, είμαστε αναγνωρίσιμοι. άρα άκυρο.

αν θυμάμαι όμως καλά είχα προτείνει και κάτι άλλο, να καθυστερεί η βαθμολόγηση, να γίνεται εμφανής μόνο μετά από ένα χρονικό διάστημα, πχ μια βδομάδα, μήνα, έτος, δεκαετία, ζωή.

μετά μου την έδωσε όλο αυτό το κόλπο με τους βαθμοί και το τι δείχνουν για μας (ότι, απλώς, είμαστε κοινοί θνητοί, ματαιόδοξοι, εκδικητικοί, σπασίκλες, μωρά που αποζητούν επιβεβαίωση κλπ, εξαρτημένοι δηλαδή από τον Άλλον, λειτουργούν ως όπλο για καταστολή, υποδειγματισμό, δωράκι κλπ) και πλέον είμαι της άποψης να καταργηθούν εντελώς τελείως, πράγμα με το οποίο ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσετε, απλώς σας λέω τι νιώθω.

Είναι μεν στάση λιποταξίας αυτή, το ξέρω, αλλά ουφ, ας είναι.

#30
Galadriel

johnblack δεν είχα καταλάβει ότι και εσύ ανησύχησες. Μουάτς και σένα οφ κόρς γιατί το άλλο σε πήρε ξώφαλτσα. Κι έτσι είμαστε μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα.

Και μένα μ' αρέσει η πρόταση του Βράστα - δεν ξέρω ποιανού είναι ο ορισμός. Ε οκ όλοι ξέρετε ότι εγώ είμαι που γράφω «μάκια μάκια όπα όπα» και «μουάτς», σο, όταν δεν θα βλέπετε ποια είμαι, να ξέρετε να μου βάζετε πεντάστερα.

Ιρον ομολογώ με μεγάλο πόνο και αναγνωρίζοντας την αμαρτία μου ότι, εμένα μ' αρέσουν τα αστεράκια ως θεσμός, αν δεν είχαμε την βαθμολογία με τί θα πλακωνόμασταν; Θα γυρνούσαν όλοι κατά των μοντς για να εκτονώσουν την ζωή που κρύβουν μέσα τους, ξέρεις νιε νιε νιε εξουσία νιε νιε νιε καταπίεση κλπ, σο, καλύτερα με βαθμολογία τώρα τσακώνονται και μεταξύ τους. Άμα είναι να καταργήσουμε την βαθμολογία ας τους κάνουμε όλους μοντς να δούνε τί θα πάθουνε.

#31
Khan

Θά 'χε πάντως χαβαλέ να μην φαινόταν το όνομα, γιατί τότε θα προσπαθούσα να υποδυθώ το στυλ λ.χ. του τζόνι, του Βράστα, του Χότζα, να δω αν θα τα κατάφερνα...

#32
GATZMAN

Εχεις το Μητσικώστα του slang μέσα σου....χεχεχε

#33
Galadriel

Ναι. Να καταλάβεις μου έρχονται φλασάκια από ατάκες/λογοπαίγνια του βράστα, σε άσχετες ώρες, και γελάω μόνος μου!

Μια και μας μετέφερε η λινκιά του χαν από δω πάλι, είδα τα σχόλια και χαμογέλασα, δεν τα θυμόμουν χρυσόψαρο ούσα. Το ανωτέρω ιτάλικ μου θύμισε ένα σκηνικό όπου ο βράστα παρενέβη ερήμην (πού να ξερες μπρο αααχαχα). Όταν μετά από ελαφρύ ποτάκι, μέσα στη γλυκειά ζαλούρα, με έχει πιάσει ένα νευρικό γέλιο να λέω συνεχώς «σεσινεπά ξαπλώστρρρρ» και να σκάω στα γέλια χικ - ατάκα από φωτοσοπ του βράσταμαν που έχει ανεβάζει ως μήδι στο καυλώστρα νομίζω - και δώστου να σκάω στα γέλια χικ χικ σεσινεπαουνξαπλώστρρρρρ και να μη σταματώ με τίποτα (τι ρομαντικό). Ευτυχώς που ο παρέας μου ήταν γλυκός και υπέροχος και μου δικαιολόγησε την αφασία γελώντας (αν και νομίζω ότι κάπου άκουσα να λέει «ε ρε αυτό τον πωστονείπαμε τον βράσταμαν δε θα τον πετύχω...;») ααααααχαχαχαχ Ορίστε το πα αμαρτία εξομολογουμένη αμαρτία δεν είναι αατα.

#34
Galadriel

Ναι και μόλις διαπίστωσα ότι την έχω ξαναπεί την ιστορία ααααααααχαχαχαχ το εμεντάλ μου μέσααα

#35
Zazula

Σχετικά με την προέλευση του όρου (δηλ. για το πώς γεννήθηκε το σχετικό ανέκδοτο): σιμπιτάκ.