Κλασική φράση νεανιών, που γενικά λόγω ηλικίας τρώνε κολλήματα. Και οι φίλοι με αυτή τη φράση τους λένε «καλά είναι». Είναι το ξεκόλλα με τις θεωρίες, αλλά για τους κάτω από 20.

Ολίγη ανάπτυξη δεν βλάπτει. Όλοι μας, γύρω στα 20 ή και πιο πριν τρώγαμε κολλήματα με πράγματα. Συγκροτήματα, γκόμενες, ιδεολογίες κλπ. Αυτά βέβαια όσο περνάει ο χρόνος αμβλύνονται και η απολυτότητα της νιότης, δίνει θέση στη νοσταλγία της εμπειρίας και την κριτική σκέψη που ακολουθεί τα πρώτα άντα. Πολλές φορές, σου 'ρχεται να σφαλιαρίσεις (με την καλή έννοια) κάποιον που με στόμφο υποστηρίζει πράγματα, που τον κάνουν να φαίνεται σοφότερος (χωρίς είτε να τα ξέρει καλά, ή να είναι «μεταφορές»), ή να θεοποιεί διάφορα, αλλά από την άλλη θυμάσαι τον εαυτό σου στην ηλικία του και απλά χαμογελάς, ή τον τσιγκλίζεις.

Παράδειγμα της φράσης. Πάρτυ με frondάκια καμιά δεκαριά χρόνια πριν. Κατά τις 3 η ώρα, όλοι πιωμένοι, και είναι ένας που φωνασκεί, ενώ αυτοχαστουκίζεται. Ξαφνικά, την κάνει, κραυγάζει «ξεκόλλα με το μυαλό σου» στον εαυτό του, και ρίχνει μια βουτιά από έναν βατήρα πεντάμετρο στην πισίνα, που μέσα βρίσκονταν οι υπόλοιποι!! Η φράση πριν δέκα χρόνια ακουγόταν πολύ.

— Αεκάρα ρε, και τα μυαλά στα κάγκελα ρεεε. Θα τον γαμήσω αυτόν που πέρασε με την μπλούζα του ολυμπιακού. Πάω.
Ξεκόλλα με το μυαλό σου ρε ψυχάκια. Θα σε μαζεύουμε πάλι από το πεζοδρόμιο αιμόφυρτο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus