Το είδος γυναίκας που γεννάει τον πούστη. Για την ακρίβεια δεν τον γεννάει, καθότι είμαι της γνώμης ότι ο πούστης δεν γεννιέται αλλά γίνεται. Απλώς, το έρμο το αγοράκι της, που-στα χέρια της μεγάλωσε και πόνεσε και μάτωσε, ε, πούστεψε τελικά. Και τις περισσότερες φορές έγινε και παλιόπουστα, απεχθής ακόμα και (για να μην πω ιδίως) στον κύκλο των ομοφυλοφίλων.

Οι γυναίκες αυτές είναι γυναίκες-στρατηγοί, χοντρές και μετρίου αναστήματος, με φαρδιές πλάτες, θηριώδες βυζί, βαρύ βηματισμό, χέρια-κουπιά, κοντό μαλλί, εξαιρετικά βγαλμένο φρύδι, χρυσαφικό τίγκα, τσατσομπουρδελέ μακιγιάζ, σκιστό και ύπουλο μάτι. Οι γιοί τους είναι φτυστοί με τις μάνες τους (άμα δεις τη μάνα, ξέρεις πώς είναι ο γιος και τ' ανάποδο).

Η εικόνα αυτή αφορά κυρίως γυναίκες που σήμερα είναι περί τα εξήντα, με γιους σαραντάρηδες (τους κάναν και νέες, βλέπετε) ή τριαντάρηδες έστω. Η πουστομάνα του μέλλοντος πιθανόν να μην είναι τόσο διακριτή.

Μια τέτοια περίπτωση, αλλά όχι τόσο τσατσέ, ούτε τόσο αυταρχικέ, είναι η Συμπεθέρα των μικρών Μήτσων.

Να με συχωρήσουνε για άλλη μια φορά οι γκέι φίλοι μου, αλλά και όσες μαμάδες μοιάζουν με αυτά τα τέρατα αλλά δεν είναι.

- Πώς πάει με τον καινούργιο;
- Ξέρω και γω... γνώρισα τυχαία τη μάνα του... Πουστομάνα τελείως... Λες να έχω πέσει σε κανα γκέουλα που δεν του φαίνεται;

Ο Κραουνάκης για την σχέση με την πουστομάνα στις πρώτες στροφές, δυστυχώς δεν βρήκα το πρωτότυπο με Μαρίνο... (από Khan, 14/10/09)Άλλο ένα τραγούδι που περιγράφει συμπεριφορά πουστομάνας, διόλου τυχαία από τον Μέρκιουρι. (από Khan, 30/10/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Κορυφαίο!

Εξ ίσου καταλυτικός παράγοντας και ο απόμακρος πατέρας ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται από νωρίς ύποπτα κρούσματα (πχ εμμονές του κανακάρη με την Άννα Βίσση, την Μαντόνα, τον Τάκη Ζαχαράτο, κλπ).

#2
Galadriel

Όποιος μεγαλώνει αγόρια δεν είναι να μιλάει μέχρι να μεγαλώσουν. Μη σου πω και μετά. Μούμπλε μούμπλε τουλάχιστον δεν ταιριάζει η περιγραφή...

#3
BuBis

Στατιστικά (αν υπάρχουν τέτοιες στατιστικές...) πολλοί, ιδίως από τους γονιούς της δικής μου γενιάς και παλαιότεροι, θα πρέπει να ήταν είτε gay είτε λεσβίες, αλλά μην μπορώντας να βγουν από την ντουλάπα ή να απομονωθούν κοινωνικά κλπ, και παντρεύτηκαν και παιδιά κάναν, και ζήσαν φυσικά μια μίζερη ζωή... Πολλοί ίσως χώρισαν, αυτοκτόνησαν, κάναν κρυφή ζωή κλπ... Πολλές δηλαδή, ίσως, τέτοιες Πουστομάνες και Πουστοπατέρες του παρελθόντος... Σήμερα, καταντά φυσιολογικό, καμάτς - καματς, ένα gay ζευγάρι να αποκτήσει ή να υιοθετήσει παιδιά...

#4
Vrastaman

Όπως τις περιγράφεις, οι πουστομάνες φέρουν και δευτερογενή ανδρικά χαρακτηριστικα.

#5
iron

ο γιες!

να διευκρινίσω ότι πρόκειται σαφώς περί «αρρενωπών» γυναικών στην εμφάνιση (χαρακτηριστικά που δεν ανήκουν στην σεξουαλική σφαίρα αλλά 100% εκ της σκληράδας της ζωής εκπορευόμενα), κατίνων στην ψυχή, καταπιεσμένων στον γάμο τους, καταπιεστικών στην ανατροφή των παιδιών τους. Πρόκειται για παλαιάς κοπής μάνες ακριβώς όπως και οι γιοί αυτοί είναι παλαιάς κοπής πούστηδες.

Σήμερα πια δεν ισχύει εύκολα ένας τέτοιος όρος γιατί, όπως σωστά είπε ο Μπούμπης, η αντίληψή μας περί ομοφυλοφιλίας έχει ξαναγίνει ελαστική (όπως ήταν και προ χριστιανικών χρόνων) και η ίδια η ομοφυλοφιλία δεν χρειάζεται να κρύβεται όσο παλιά, άρα όσο περνά ο καιρός τόσο θα αχρηστεύεται ένας τέτοιος όρος, ο οποίος εκφράζει την ρατσιστική στάση απέναντι στο όλο ζήτημαν, αατα.

#6
Desperado

Σε έμπνευση σε βλέπω iron ;-)
Παρεμπιπτόντως (άσχετα!) είδα στα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας τις γιορτές με τα φυστίκια και σε θυμήθηκα με ένα πικρό χαμόγελο και κούνημα κεφαλιού αλά Αυλωνίτης (ρε που πάαααμε)...

#7
iron

α ήταν πολύ ωραία.........

#8
Vrastaman

#9
BuBis

Καλά μην ξηγιέσαι έτσι ρε Vrastaman, το θέμα των σχολίων είναι αρκετά σοβαρό και συ έρχεσαι και μας μπερδεύεις...

#10
Vrastaman

Το σχόλιο ήταν καλοπροαίρετο, δεν είναι αυτό που νομίζεις! Επιστρέφουμε στην δουλειά τώρα...