1. Η γκόμενα με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένης και της συνομοταξίας μουνάρα. Βλ. και τα πολλά παράγωγα του συνθετικού -μούνα.

  2. Κάποιο αντικείμενο θαυμασμού, πόθου ή φετιχισμού.

  3. Σε σεσινεπασλάνγκ, γυναικείο Αραβικό όνομα (منى ) που σημαίνει «επιθυμίες».

  1. - Κάποια στιγμή διαπίστωσα ένα γυνακείο βλέμμα να έχει καρφωθεί πάνω μου, ήταν μια σαραντάρα περίπου, μούνα με ενα εξώπλατο φόρεμα που το σκίσιμό του άφηνε ακάλυπτο όλο το μπούτι, το έκφυλο βλέμμα της με είχε κυριολεκτικά αναστατώσει.
    (από εδώ)

  2. - Εγω σου λεω να βαψεις μαυρο (αλλα οχι ματ) ζαντες, σασι και καπακια μοτερ πορτοκαλι τα πλαστικα και αμα εχεις λευτα κανε ενα νικελ το πιρουνι και το ψαλιδι. Πιστεω πως θα ειναι πολυ μουνα αμα θες κανε τις ζαντες διχρομια οπως λες!!!
    (από εδώ)

  3. - Εδώ στο πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ιορδανία, η Μούνα συνεχίζει τον αγώνα της να ξαναπερπατήσει. Σήμερα, η Μούνα θα βάλει ξανά τα τεχνητά της μέλη... (από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
panos1962

Παραθέτω σχετικό εξώφυλο του «30 Ημέρες Υγεία» το οποίο μπορεί να συνοδευτεί και με αρκετό homework.

#2
GATZMAN

#3
BuBis

Σας βεβαιώ, ότι κάθε αραβίς με το όνομα Μούνα, αν συγχρωτίζεται με Έλληνες (δουλειά, πανεπιστήμιο, γειτονεία, κλπ) πολύ γρήγορα το αλλάζει σε Μόνα, regardless του αν είναι μουρντάρηδες οr not...

#4
GATZMAN

Τη Μόνα Λίζα μου...μέσα

#5
GATZMAN

Βράστα θα φάω τις κάλτσες μου με τα μήδια που βλέπω. Εύγε και πάλι εύγε. Μου φυγε η κάτω γνάθος από το γέλιο στο α μήδι. Θέλω καλιμπράρισμα...χεχεχε. Οσο για το β μήδι...

#6
poniroskylo

Ας σημειώσουμε και το επίσης αραβικό Μουνίρα (منيرة) το οποίο σημαίνει «φωτεινή» και το οποίο είναι, βεβαίως, η θηλυκή έκδοση του Μουνίρ (منير) που θα πει «φωτεινός, λαμπρός». Με άλλα λόγια, ο Μουνίρ και η Μουνίρα = ο Λάμπρος και η Φωτεινή.

#7
Vrastaman

Έτς, ΡΤΠ! Για να δέσει η σούπα, το σλαβικό Σβετλάνα (Светлана) – που σαφώς παραπέμπει σε μούνα – επίσης σημαίνει «φωτεινή». Ἴσως τὸ φῶς θἆναι μιὰ νέα τυραννία. Ποιὸς ξέρει τί καινούργια πράγματα θὰ δείξει...

Λάμπρος και η Φωτεινή...ακόμα γελάω!

#8
GATZMAN

Και το μενίρ που κουβαλάει ο Οβελίξ; φωτογραφική μηχανή;

#9
Khan

Στην ταινία «ο Επισκέπτης» παίζει νομίζω μια Παλαιστίνια ηθοποιός φτυστή η Ειρήνη Παππά, η οποία είναι ο ιδεώδης τύπος λεβεντομούνας, και πάνω που ήμουν έτοιμος να το παρατηρήσω στη Λυσισλάνγκη (με κόλλησε ο Βράστα) την αποκαλέσανε και Μούνα, το όνομά της.

#10
beth

μούνες και πίθηκες

#11
Khan

Αστεράτη, στην Τύνιδα

#12
Khan

Στη Μαυριτανία

#13
soulto

Στα νορβηγικά το όνομα Mona προφέρεται μούνα, αν υπολογίσετε δε πόσες νορβηγίδες μούνες -απ' τα ερλι σέβεντιζ και δω- έχουν έρθει καλοκαίρι στην ελλάδα ....

#14
Khan

Γυναικολογικό ιατρείο Μούνα στο Μογκαντίσου, ινσέψιο