Το κυρίαρχο κόμμα της Ελληνικής δεξιάς, διάδοχος της Καραμανλικής ΕΡΕ (σ.ς. «Ε, ρε!» στην προδικτατορική σλανγκ).

Πανούσειας έμπνευσης λήμμα, αντικατοπτρίζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησε το κόμμα κατά την περίοδο 2004 -2009, ορμώμενο από τις προγενέστερες μετοχοποιήσεις (σ.ς. «ιδιωτικοποιήσεις» στην σλανγκ του ΘΑΣΟΚ) των ΟΤΕ, ΟΛΠ, κ.α., επί Σημίτη.

Παρά το νεοφιλελεύθερο προσωπείο, η Νέα Δημοπρασία παραμένει άκρως κρατικοδίαιτη, έχοντας εκτινάξει τους δημόσιους υπαλλήλους σε 833.000 (το ένα πέμπτο του ενεργού πληθυσμού) και το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, πριν ο Δον Μπουχέ παραχωρήσει το δαχτυλίδι στον ΓΑΠ για να αποσυρθεί στην Ραφήνα όπου απερίσπαστα πλέον πίνει μπάφους και παίζει Pro.

Βλ. επίσης: ΘΑΣΟΚ, μΠΑτΣΟΚ, ΣφΥΡΙΖΑ, Χρυσά Αυγά, Καμένοι Έλληνες.

Ασίστ: Χαλικού, εδώ.

- ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ;;;;
(εδώ)

- Στα στατιστικά το ΘΑΣΟΚ καταλαμβάνει 5 έδρες, η Νεα Δημοπρασία 4 και ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλιζουν από μια έδρα.
(εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

>πίνει μπάφους και παίζει Pro
χα χα χα χα!

#2
HODJAS

Βράστα, (αν μπορείς να τη βρείς) υπήρχε μια μελάτη αφίσα στα 90'ς, της Ζωής Λάσκαρη, που κατέβαινε υποψήφια δημοτική σύμβουλος Α΄ Αθηνών στις δημοτικές εκλογές, με τίτλο «Η Αθήνα Ζωη-ρεύει» (sic).
Κάποιος ευφυής την παρήλλαξε στο «Η Αθήνα παίρνει τον Κατήφορο»...

#3
xalikoutis

Το λογοπαίγνιο της αφίσας είναι δαπέδου Καρατζαφέρη... Δεξιό και proud δηλαδής...

#4
johnblack

χαχα, και η άλλη σιχαμένη διαφήμιση με τη βουγιούκλω, εκεί γύρω στο 1990, «154 και έφτασε», που και καλά στο άφηνε φλου σε τι πραγματικά αναφέρεται για να ιντριγκάρει.. Κι όλοι νόμιζαν πως είναι της ΝουΔου και λέει για την αυτοδυναμία που θα εξασφαλίσει στις τότε επικείμενες εκλογές... και τελικά ήταν διαφήμιση της express service..