Κλασική ακραία απειλητική έκφραση του στυλ «θα σε κλάψει η μάνα σου στο μνήμα», η οποία προσβάλει καθαρά την ίδια τη ζωή του παραλήπτη. Αναφέρεται στον αριθμό (τέσσερις) των κορακιών κασοφόρων, των οποίων αποστολή είναι η μεταφορά του φέρετρου στην ύστατη κατοικία του.

Χρησιμοποιείται συνήθως από ακίνδυνους μαχαλόμαγκες - κουραδόμαγκες που πουλάνε μαγκιά από χόμπι, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν κάνουν πράξη τις απειλές τους, γιατί όπως ορίζει η λαϊκή σοφία: «σκυλί που γαβγίζει δε δαγκάνει» (και τούμπαλιν).

- Τι κοιτάς ρε; Την κοπέλα μου κοιτάς; Θα πεθάνεις ρε! Θα σε πάνε τέσσερις! Θα σου πιω το αίμα! Θα...θα...

κλπ, κλπ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Jonas

@ Βραστο-μηδο: Τον επήγαν τέσσερεις τον ψάρακα!

#2
Vrastaman

He is sleeping with the fishes για όσους ξέρουν από Godfather.

#3
GATZMAN

Σπέκια προφήτα

Α.... και χαιρετίσματα από το Κητος

#4
GATZMAN

Πάντως τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας θαρρώ πως ο όρος πρέπει να λέγεται: Θα σε πάνε 5 και ο πάπας (5.1), θα σε πάνε 7 και ο παπάς (7.1) και δε συμμαζεύεται. Ο παπάς σταθερά στο ρόλο του μπάσου. Ντόλμπι σαράσουντ καταστάσεις.

#5
johnblack

Εγώ πάντως σε πήγα με 5 και 5

#6
Khan

Βρε Πάτση, βρες μας, πληζ, το σκιτσάκι του Αρκά με την προφητεία για το τέρας της αποκαλύψεως που ήταν τελικά 4 άγγελοι που έκαναν μετακόμιση...

#7
patsis

Έψαξα πολύ, αλλά τα μόνα που βρήκα είναι τα δύο που αναρτώ, εκ των οποίων μόνο το ένα είναι σχετικό με το λήμμα (για το άλλο ζητώ την κατανόηση του Jonas). Μήπως δεν είναι στο «Η ζωή μετά», αλλά σε άλλη σειρά του;

#8
Khan

Στω Πάτση, είναι σε μια φάση που αναφέρεται ότι στην Αποκάλυψη προφητεύεται ένα θηρίο που θα έχει δώδεκα πόδια, και οκτώ φτερά, το οποίο εντέλει είναι τέσσερεις άγγελοι που μετακομίζουν ένα τραπέζι.

#9
patsis

Εντάξει Khan, το βρήκα. (Πού χάθηκες εσύ;)

#10
Mr. Cadmus

Κάποτε έπαιζε και σε βερσιόν «Θα σε πάνε τέσσερις κι ένας ο παπάς πέντε»...

#11
Khan

#12
Pasko13

Η εικονα τι φαση?