Μπορεί να μη χωράνε δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, αλλά από ένα σε κάθε μία για μερικούς, χωράει και περισσεύει. Χωρίς να έχει σχέση με την προαναφερόμενη λαϊκή σοφία, η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου: του ψευτόμαγκα.

Προκύπτει από την στάση με την οποία συνήθως προχωράει, με ανοιχτά τα χέρια (θέλοντας να τονίσει προφανώς τις πλάτες του), σα να φέρει τα συγκεκριμένα ζαρζαβατικά υπό μάλης. Το γεγονός ότι, σε πολλές περιπτώσεις, ανήκει στη κατηγορία φτερού, δεν έχει καμία, μα καμία σημασία γι αυτόν.

Η φράση βρίσκει εφαρμογή και στη (συμπαθή κατά τα άλλα) συνομοταξία των μεταλλάδων. Απαραίτητα συνοδευτικά αξεσουάρ των καρπουζιών: χαίτη, καρφιά στα χέρια, μπλουζάκι με ανάλογο περιεχόμενο, μενταγιόν σε σχήμα πέλεκυ κ.α.

- Για έλα εδώ νέος... Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι και βολτάρεις με τα καρπούζια στις μασχάλες; Άιντε μη σε στείλω να σκοτώσεις το δράκο πρωινιάτικα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Jonas

100ο λήμμα! Ουάου! :)

#2
betatzis

Μπράβο φίλε. Ποιότητα, συνέπεια, σταθερότητα, διάρκεια. Αυτά είναι. (Χάρηκα και εγώ πολύ το 20ο μου τις προάλλες και σε καταλαβαίνω). Θα παίξει παρτάκι ;;

#3
Vrastaman

Να τα κατοστήσεις!!! Μπράβο και εις ανώτερα ;-)

#4
Jonas

Πω πω... και Kavli Prize... κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε....

#5
HODJAS

Συγχαρητήρια για την κατοστάρα!
Άξιος!

#6
johnblack

Πολύ καλό! Στο τσακ είμαι τωρα να αναφέρω και συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιων καρπουζάδων από γυμναστήρια, κομματικές νεολαίες κλπ αλλά δε γαμιέ.

Συνώνυμο: κρεμάστρας. Αυτός δλδ που σαν τον καρπουζά, περπατάει με τα χέρια απλωμένα και μπορείς να κρεμάσεις πάνω το παλτουδάκι σου, την πετσέτα σου (στο gym ασπούμε) κλπ

#7
johnblack

Και για τον Καραμανλή τζούνιορ είχανε γράψει κάτι σχετικά, νομίζω ο Πανούτσος. Κλανομαγκιά, στυλάκι χτυπάω-χέρι-στο-έδρανο-γιατί-δε-σηκώνω-και-πολλά-πολλά, περπάτημα τσαμπουκαλεμένου ταξιτζή, ύφος βαρύ κι ασήκωτο και μανουριάρικο, ΟΛΑ κατασκεύασμα του πολιτικού μάρκετινγκ και των εικονοφτιαχτών (ιματζ-μέικερς)...

#8
betatzis

Χώσε, χώσε ρε Τζονμπλακ. Θεωρώ απόλυτα τρομακτικό ότι ο άνθρωπος αυτός ξαναβγήκε 15 μέρες από τις πυρκαγιές που κάψανε όλη την Ελλάδα, απλώς και μόνον χρησιμοποιώντας τις κινήσεις που λες, που κάνανε μπαμ από μακριά πόσο κατασκευασμένες ήτανε, (ειδικά που ακουμπούσε το μέρος της καρδιάς όποτε έλεγε την λέξη ευθύνη).

Τρομακτικό από την άποψη τι μπορεί να καταφέρουνε οι επικοινωνιολόγοι εικονοφτιάχτες, και πως ψηφίζει το πόπολο, όχι από την άποψη ότι κάποιοι ψηφίζουνε και πιστεύουνε δεξιά, με γεια τους με χαρά τους, για να εξηγούμαι. Άμα είναι να ανοιχθεί συζήτηση, να ανοιχτεί στη βάση της εικονοφτιάξης (επικοινωνιολογίας, ίματζ μέικερ κλπ), όχι σε πολιτική βάση παρακαλώ.

#9
HODJAS

Στα λίγα εναπομείναντα κουτσαβάκια, προ 50ετίας φώναζαν σκωπτικά οι νέοι μάγκες, (απορώντας για το μονόμπαντο βάδισμά τους που είχε ήδη εκλείψει): «Σιγά τα βαρίδια»!
Δηλαδή οτι και καλά είχανε βάλει βαρίδια στη μια τσέπη του σακακιού και γέρνανε...
Βλ. επίσης την έκφραση «τον παίρνεις και γέρνεις/απο κεί που γέρνεις» και τη σκηνή με το Μουστάκα-κουτσαβάκη στην ταινία «Μήτσος ο Ρεζίλης» (1984).

#10
jesus

ε ρε βράστα, κάνε τη φωτοσοπιά κ κάν'το ASTROFISHSTICKS το βραβείο να γουστάρουμε κ μεις οι μαλάκες...

#11
knasos

Βράστα κάντο εσύ και ξεκινάω εγώ την καμπάνια για βαθμολογία των μυδιών τώρα!

#12
jesus

κ μετά θα βγάλει κ σπέης κέηκ ο κάπτεν ήγκλο.

#13
knasos

Εγώ Βράστα βολεύομαι και με την πρώτη φωτοσοπιά. Η δεύτερη προαιρετική.