Ο ασουλούπωτος κουασιμόδος, το μπάζο που δεν βλέπεται και για πάρτη του τα τρένα εκτροχιάζονται και τιγκανά στο πρώτο χωματόδρομο.

Εναλλακτικά, αυτός που χύνεται ατσούμπαλα για οποιονδήποτε δικό του λόγο.

Συνδέεται με την έκφραση «σαν κακοχυμένος λουκουμάς», παραπέμπει όμως και σε όποιον συνελήφθη από ελαττωματική / λειψή ριξιά, κατά το Γαλλικό mal foutu.

- Ο απόλυτος πόλος του κακοφορμισμένου κακού, δραπέτης από το αναμορφωτήριο, βάζει μπροστά την αλεστική μηχανή. Φτυστός, ολόιδιος σίριαλ κίλερ. Στραμπουλιγμένος, κακοχυμένος, σκοτεινός. Προφανώς, στη φυλακή έκανε παρέα με τον Εωσφόρο.
(εδώ)

- … ποιον ειπες βουρλο μωρη κακοχυμενη χλαπατσα; (εδώ)

- Πήγα να κάνω ένα μπλούμ στο ντους και με το που πάτησα στο βρεμένο πάτωμα του μπάνιου γλίστρησα. Το αριστερό πόδι πήγε μπροστά και το δεξί πίσω. Για να αποφύγω το σπαγκάτο πιάστηκα από το χερούλι της πόρτας η οποία άνοιξε (προς τα έξω). Κουτρουβάλιασα στο χαλί του δωματίου σαν κακοχυμένος λουκουμάς και αποφάσισα να μείνω εκεί ένα 5-λεπτο για να αναλογιστώ την κατάστασή μου. Αν ήθελα ας έκανα κι αλλιώς...
(εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
ο αυτοκτονημενος

η και στραβοχυμένος λουκουμας (καθος θελει τεχνη η αποθεση ζημης στο καυτο λαδι )
κοψε κορμαρα ρε σαν στραβοχυμενος λουκουμας ειναι ρε
ενι γουαιει 5 5

#2
Vrastaman

Σωστός ο Νούλης, το στραβοχυμένος ξεπερνάει το κακοχυμένος σε σλανγκοπρέπεια!

#3
ο αυτοκτονημενος

χα χο χα

#4
jesus

κ η ταινία του 3ου παραδείγματος απλά θεϊκή. νομίζω δεν αναφέρει το γκεσταριλίκι του θεού φερνάντο ρέι που, εκτός κ μπερδεύω τις ταινίες, εμφανίζεται μπροστά σε μια βιτρίνα κ προσπαθεί να ψωνίσει ένα παιδάκι, που σώζεται στο τσακ καθώς σκάνε μύτη οι μπάτσοι.
ο ρέι προσωπικά με έχει πείσει ότι κ στην προσωπική του ζωη ήταν ανώμαλος. δεν μπορεί να τον παίζει τόσο θεϊκά κ τόσο συχνά χωρίς να είναι. ε;

η υπαγορευμένη αυτοβιογραφία του μπουνιουέλ, le dernier soupir, είναι πολύ ωραίο βιβλίο για κάποιον που ξέρει το σινεμά του κ η μετάφραση στα ελληνικά πολύ καλή, αν θυμάμαι καλά.

#5
Vrastaman

Όσοι διανύουν περίοδο μισογυνισμού ας τον απολαύσουν στο Cet obscur objet du désir για να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν και χειρότερα!

Ο Fernando ήταν σαφώς τρισμέγιστος και διαταραγμένος, όχι όμως επικίνδυνος όπως ο Κλάους Κίνσκι που πήγε να πυροβολήσει το Χέρτσογκ όταν γυριζόταν ο Αγκίρε (αν θυμάμαι καλά).