Πριόνι λέγεται η μηχανή κάποιου κυβισμού (όχι παπάκι δηλαδή, από 450 και πάνω), το οποίο ακόμα και σταματημένο, έχει πάνω του όλες τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Σε περίπτωση που πάρει μπρος, και στα χέρια ενός «τεχνίτη» περνάει και σε παραβάσεις αστικού και ποινικού κώδικα.

Πριόνι ονομάστηκε:

  • διότι κάνει πιο πολύ θόρυβο από αλυσοπρίονο
  • είναι ανεξέλεγκτο στα χέρια κάποιου που δεν το έχει το σπορ, όπως το αλυσοπρίονο
  • αν δεν προσέξεις σε σκοτώνει, όπως το πριόνι
  • κόβει στα δύο ό,τι άλλο μηχανοκίνητο βρει μπροστά του, σαν κορμό, όπως το αλυσοπρίονο
  • όπως και το αλυσοπρίονο, έχει μόνο τα βασικά, δηλαδή έναν κινητήρα νευρώδη και καλά φρένα (για endo και burnout βέβαια, όχι για φρενάρισμα).

    Πράγματα που δεν πρέπει να έχει ένα πριόνι:

  • φλας (τι είναι αυτό που αναβοσβήνει στα άλλα μηχανάκια;)

  • εργοστασιακή εξάτμιση (απορώ με τα εργοστάσια!)
  • καθρέφτες (για κούρεμα πας και θέλεις και καθρέφτες;)
  • κοντέρ (αν ξεκίναγαν τα κοντέρ από τα 100, θα είχα βάλει ένα)
  • πινακίδα (λεπτομέρειες...)

- Γεια σας, ωραίο το ΚΤΜ, πόσο πάει;
- 7200, και είναι «καθαρό».
- Άλλο όμως μπήκα να ρωτήσω. Το crf to 450, πόσο πάει;
- Καινούριο το 450 του 2009, από 8970, βγαίνει σε προσφορά 7980. Καθαρόαιμο βέβαια.
- Σε μοτάρ έχεις τίποτα άλλο;
- Ένα ΧΤ660, ένα ΤΤ600 και το ΚΤΜ στην είσοδο. Αλλά το crf, δεν βγαίνει πια μοτάρ.
- Μπα, αυτά δεν λένε τίποτα. Βέβαια το ΚΤΜ κάνει την δουλειά μου, αλλά πολλά για μεταχειρισμένο. Το crf σκεφτόμουν.
- Δυστυχώς, δεν βγαίνει πια. Αυτά ήταν τα κρος τα τεσσεραμισάρια, που τα πείραζαν στην Ιταλία, αλλά διεκόπη η συνεργασία. Τώρα αν θες, παίζει κάτι από Κομοτηνή μεριά, κάτι παλουκάρια τα πειράζουν, σου κάνουν ρυθμίσεις, κομπλέ. Αλλά πάλι θα τα στάξεις. Και αν στάξεις κι αρκετά σου βγάζουν και πινακίδες ακόμα....
- Τι να τις κάνω τις πινακίδες; Για πριόνι ψάχνω...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

άρχων.

#2
johnblack

To λήμμα το είχα καιρό στο πρόχειρο και είν' αλήθεια ψιλοχαλάστηκα που μου το πρόλαβε άλλος. Η πραγμάτευση ωστόσο απ' τον έλεκτρα - που σίγουρα δεν είναι ο αγαπημένος μου λημματογράφος - είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλή. Όσο για το ίδιο το λήμμα, είναι απλά ο ορισμός του τι εστί slang, κι είναι πέρα για πέρα αδιανόητο να βρίσκεται στο 60%... Είναι λυπηρό που ορισμένοι από μας επιμένουν να βαθμολογούν σαν τα παιδάκια, με προσωπικά κριτήρια. Νταξ, ο ελέκτρας κι εγώ και κανα δυο άλλοι, π.χ. τζίζας, έχουμε εγείρει απ' ότι φαίνεται κάποιες αντιπάθειες, κι αυτό αντανακλάται στη βαθμολογία μας. Εγώ δε, παίζει να είμαι και ο μοναδικός που όσο περνάει καινούρια λήμματα, τόσο η θέση του στη βαθμολογία επιδεινώνεται! Νισάφι πλέον.

#3
Vrastaman

Νταξ, ο ελέκτρας κι εγώ και κανα δυο άλλοι, π.χ. τζίζας, έχουμε εγείρει απ' ότι φαίνεται κάποιες αντιπάθειες Εξάπακος Και όχι μόνον, βλ.περιπτώσεις ΡΤΠ, Μες, Iron, και πολλών άλλων ... κττμγ ένας από τα πιο εξοφθάλμως πληγέντες στο παρελθόν σλάνγκους είναι ο knasos, ο οποίος μετά την σλανγκοκάθαρση του καλοκαιριού βρέθηκε από την πουτσοσιοστή ένατη θέση στην δεύτερη. Αλλά ο ίδιος δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ όπως κ(λ)άνουμε οι υπόλοιποι, γι αυτό και πρωτοδιαβάζετε για την περίπτωσή του εδώ.

#4
Fotis Nitsiopoulos

Συμφωνώ με Βράστα, αλλά κι η κλάψα στο πρόγραμμα είναι. Ή για να το βγάλει από μέσα του (υγειινότερη της καταπιεσμένης μιζέριας) ή για να εγείρει το έλεος, του αναγνώστη (πάρε 10 αδικημένε μου)

#5
dpresv

πρώτο ποστ μου! πριόνι επίσης είναι προσφώνηση σε κολλητό στην «μινάρικη» διάλεκτο!

π.χ. (στο τηλέφωνο) Που 'σαι ρε πριόΝΝι;;;;

(το Νι είναι με προφορά-αξάν καθώς είναι τόσο μινάρικη προσφώνηση που δε παίζει να λέγεται από κάποιον που δεν έχει την προφορά)

#6
PUNKELISD

Ακούγετε καλύτερα ως «πριγιόνjι» :P

#7
dryhammer

Συνήθως (ιδώς παλιότερα) τα πριόνια ήταν δίχρονα λόγω μεγαλύτερης «αγριάδας», γεγονός που παράπεμπε περισσότερο σε αλυσοπρίονο τόσο ηχητικά όσο και οπτικοοσφρητικά (κάπνα, μυρωδιά).