Έκφραση από την σλανγκοηρωική δεκαετία των έιτιζ, μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως τα παρακάτω:

  1. Πιο κυριολεκτικά το είδος Techno-country, όπως αναπτύχθηκε από συγκροτήματα, καθώς οι Rednex. (Σ.ς.: Αξιοσημείωτο ότι η βλαχοντίσκο ανθεί στην Βαλτική).

  2. Κομμάτια-ποστίλες που συνδυάζουν ετεροκλήτως ρυθμούς της Εσπερίας, λ.χ. ραπ, με ρυθμούς της καθ' ημάς Εώας, λ.χ. μπουζουκάκι, τσιφτετελάκι κ.ο.κ.

  3. Συναφώς, η συνήθεια κέντρων να εναλλάσσουν ξενόφερτο ντάμπα ντούμπα με ελληνάδικη μουσική, συνήθως από κάποια προκεχωρημένη ώρα και πέρα.

  4. Η πλειοψηφία των τραγουδιών που παίζονται στην γιουροβύζιον συνδυάζοντας και καλούα παγκοσμιοποιημένη μονοτροπία με πολιτισμική ιδιαιτερότητα.

Εν κατακαυλείδι, τόσο ο όρος βλάχος όσο και ο όρος ντίσκο εννοούνται στην ευρύτατη δυνατή έννοια, σημαίνοντας ο μεν βλάχος τον τοπικισμό, η δε ντίσκο, κάποιο ξενόφερτο ή παγκοσμιοποιημένο άκουσμα. Συνεκδοχικά, η έκφραση περιγράφει και αντίστοιχη ετερόκλητη συμπεριφορά. Σύγκρινε με το βαλκανικό Turbofolk.

Ασίστ: Αυτό το βρήκα μόνος μου.

  1. Από το insomnia.gr:

Την εποχή εκείνη άρχισαν την μόδα με techno-country ('βλαχοντίσκο' με άλλα λόγια) οι Rednex κι ακολούθησαν κι άλλοι.

  1. Σπεκάτο παπαραλήρημα από δώθε:

Μπουζούκια, τραπέζια στην πίστα, κουστουμάκια με ρίγες, ζευγάρια βυζιών που φτάνουν σε οργασμό όταν ο σαλιάρης αοιδός στην πίστα αναφέρεται σε τραβεστί αγάπες με οδυνηρούς χωρισμούς και γελοίες υποσχέσεις ενώ το παίζει πληγωμένος, την ίδια στιγμή που σολάρει το μπουζούκι σε ρυθμούς βλαχοντίσκο με επιρροές απο Satriani. Και εκεί που εξελίσσεται αυτός ο πολλαπλός οργασμός του εκάστοτε σκυλιού και το δήθεν ύφος του εκάστοτε αοιδού, αρχίζει ο άσκοπος εκσφενδονισμός ακοτσάνιαστων, νεκροταφειακών ανθών, τύπου γαριφάλου.Και μέσα σε μια ατμόσφαιρα πλυμμηρισμένη από έναν ορυμαγδό γαριφάλων, αναδύεται ένα ζευγάρι βυζιών το οποίο μαγνητίζει την αντιληψή σου και σε ωθεί να το αποδέχεσαι ως υπαρκτή αυτόνομη προσωπικότητα...

  1. Από γουορντπρέσι:
    Και μούτρα! Μούτρα γιατί το ξενοδοχείο δεν ήταν σαν το σπίτι μας. Μούτρα γιατί το μπαρ έπαιζε βλαχοντίσκο, μούτρα γιατί σερβίρουν το ουϊσκυ σε ψηλό ποτήρι.

  2. α) Παπαουρολογία για τη γιουροβύζιον:

Ξεχάσαμε το Χατζηδάκη και το Θεοδωράκη … και πιάσαμε τη πιο κιτς βλαχοντίσκο. Όλοι οι άνθρωποι που άλλαξαν τα δεδομένα της Ελληνικής δισκογραφίας και έπνιξαν τα ποιοτικά ρεύματα έτσι ώστε να προβληθούν ακούσματα πιο δυτικά … και πιο μοντέρνα ..ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της δισκογραφίας.

β) Από το mad forumΝα ποιοι κερδίζουν στη γιουροβίζιον!
-σκυλομούρες ξυπόλητες τουρκάλες τουρκάλες που βγάζουν βάρβαρες ιαχές
-βλαχοβάρβαρες ουκρανέζες ντυμένες με δερμάτινα κουρέλια και αρκουδοτόμαρα που βγάζουν άναρθρες κραυγές και κρατάνε κέρατα και ρόπαλα
-τρανσέξουαλ απο το ισραήλ
-υπέρβαροι μεσήλικες εσθονοί με βλαχοντίσκο τραγούδια.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Khan

Παρακαλούνται οι γνωρίζοντες καλά τα μουσικά πράγματα να μου ανεβάσουν κανά μήδι.

#2
AN21

Πωω...στα πολωνικά το λένε «Discopolo» και παίζει να είναι το απαισιότερο πράγμα που έχω ακούσει...πάρε και το μήδι τώρα...

#3
AN21

Ξέχασα να πώ οτι στις μεγάλες πόλεις της Πολωνιας αυτή η μουσική έχει ταυτιστεί με βλάχικους γάμους, πάρτυ και τέτοια και θεωρείται «μπας κλας» (μα πως το μιλαώ έτσι)