Ο άνθρωπος, κυρίως ο άνδρας, που δεν ξεκολλάει από την μάνα του.

Είναι αυτός που δεν απογαλακτίστηκε πότε με κύριο ένοχο τη μητέρα του, που, με τον τρόπο της, επηρέασε την ανατροφή του με την μέθοδο της εξάρτησης από αυτήν κάνοντας τον ανίκανο να δομήσει μια άλλη σχέση με κάποια άλλη γυναίκα.

Και, εν κατακλείδι, τον ευνουχίζει (θεωρητικά) για να τον έχει πάντα κοντά της.

(Μαμά:) - Έλα Δημητράκη, έχω τον χυμό σου έτοιμο, έλα να τον ρουφήξεις μωρό μου...
(Δημητράκης, 42 ετώνε:) - Ναι μανούλα, ΕΡΧΟΜΑΙ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
ΛυσίζωνΛαισποδίας

Η αλήθεια είναι οτι μαμόθρευτο αποκαλειται μονο ο άντρας και ποτέ η γυναίκα.
Ο χαρακτηρισμός μαμοθρευτη δεν έχει ακουστει σχεδόν ποτε, ενώ αν κατα τύχη ακουστει θα κανει να γυρίσουν πολλά παραξενεμένα αντρικά και γυναικεία κεφάλια.

Επιστημονική προσέγγιση του φαινομένου του μαμοθρεφτου
Η πρακτικά αποκλειστική του χρήση προς το αντρικο φύλο δεν ειναι τυχαία: υποννοεί εμμέσως πλην σαφώς την Οιδιπόδεια εξάρτηση μητέρας-γιου, που κι αυτη έχει διασταση α) ψυχαναλυτική (ναρκιρσσιστική μετάθεση και προβολή ματαιώσεων - με τη μορφή λιβιδινικής επένδυσης - της συζυγικής σχέσης με τον άντρα στη σχέση με το γιό) και β) εξελικτική ( η γυναικα δεν μπορει να διασπειρει το γενετικό της υλικο τριγυρω μεσω του σεξ οπως ο άντρας, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις πιθανοτητες διαιώνισής του, γιατι με οσους και να παει με εναν θα μεινει έγγυος. Το γενετικό της υλικό ομως μπορει να το διασπειρει τριγύρω και να αυξησει έτσι τις πιθανοτητες διαιώνισής του ο γιός της. Γι αυτο και ο βιολογικός αυτος προγραμματισμός τη σπρώχνει υποσυνειδητα να τον προσέχει περισσότερο απο την κορη, συναινωντας σιωπηρα στη μεγαλύτερη σεξουαλική του ελευθερία σε σχέση με την κορη. Ταυτοχρονα όμως υποσυνειδητα θελει να τον ελέγχει συνεχώς, μην κανει λαθος επιλογή κι αφοσιωθεί μονογαμικά στη λάθος γυναικα, με ακαταλληλο γενετικό υλικό ή με μειωμενα προσόντα ανατροφής παιδιών και μειώσει έτσι την πιθανοτητα διαιώνισης του γενετικου υλικου της μητερας. Γι αυτό παντα θα τρωγονται νυφη με πεθερά...).

#2
jesus

καλωσήρθες!
(κακό μπελά βάλαμε στο κεφάλι μας, έχω να διαβάσω φρόυντ από ενίοτε κ άντε να το παίξεις έξυπνος μετά...)

#3
HODJAS

καλώστονα!

#4
ΛυσίζωνΛαισποδίας

Θένξ καργα για το γουελκαμ και καλως σας σας εύρηκα. Σταυροπροσκυνώ και εισέρχομαι.
Αστα λουέγο.

#5
ο αυτοκτονημενος

πο πο ρε παιδη μου αρηστη προσεγκυση φιλε / λη μπραβο και σηδεροκεφαλος /λη

#6
allivegp

Πω ρε μάγκα ανάλυση...

#7
Khan

Σκιάχτηκα πρωινιάτικα...

#8
poniroskylo

Η συνηθέστερη σημασία είναι αυτή του άβουλου, του μαλθακού, του βουτυρομπεμπέ.

Ενδιαφέρον έχει ότι τόσο το Ιδρ. Τριανταφυλλίδη όσο και ο Μπαμπινιώτης ετυμολογούν τη λέξη από το μαμμόθρεπτος, δηλ. αυτός που ανατράφηκε από την μάμμη, την γιαγιά, και όχι την μαμά.

#9
ο αυτοκτονημενος

ερωτηση προς ναυτηλομενους της σελιδος ...........

πως μπορο να τσεκαρω τα λεξικα για αυτα που ανεβαζω μεσα απο τον ιστο ;;
που να κοιταω ;; οπος αναφερετε το πονυροσκυλο
καθε συμβουλη ευπροσδεκτη

#10
poniroskylo

Το λεξικό της Κοινής Νεολληνικής του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη μπορείς να το βρεις ηλεκτρονικά εδώ, στο www.komvos.edu.gr

Τα λεξικά του Μπαμπινιώτη, εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχουν στο Ίντερνετ - κυκλοφορούν μόνο ως παραδοσιακά βιβλία. Περισσότερα στο www.lexicon.gr εδώ

#11
gaidouragathos

Φιλαράγκουα πάτα τα λινγκια που δίνουν οι στρατηγοίκ όλο και θα βρίσκεις οτι λουλάρεις όλα τάχει ο μπακτσές.εδώκι εδώκαι παραπέραΠρέπει νατην πατάς όπου μπορείς. φιλικά [w=oMpampiseimaiepesa!7473#] Μήτσος Μπαταούνας[/w]

#12
gaidouragathos

@Λασπίζων Λυσιοδία καλό αυτό με το Φρόιδ αλλά είναι φρέσκες οι πάστες; Μέχρι και ο ίδιος θάχε βαρεθεί να μοιράζει το υλικό του τόσα χρόνια τώρα κ θάχε βρεί μια νέα θεωρία. «Ο Φρ. ανακατασκευάζει τον Φρ.» ο τίτλος του επόμενου βιβλίου του σοφού. Όσο για τη γυναίκα-νύφη τίποτα δεν την εμποδίζει να σπείρει το γενετικό της υλικό σε πολλούς μνηστήρες(ποιός ξέρει τίνος είναι τα παιδιά;) και να μείνει έγκυος πολλές φορές. Και να μη μείνει δλδ δε νομίζω να στεναχωρηθεί απο την θετική βιοενέργεια της επαφής. Και για τη γυναίκα μάνα παραπέμπωεδώγια μια επιφανειακή προσέγγιση, καθότι δεν μπορώ τώρα να απλώσω το σεντόνι. Κτ οχι και τόσο τμγ αυτή είναι η αιτία ύπαρξης της θανάσιμης πεθεράς.

#13
betatzis

- Κορίτσια, δεν ανεβαίνουμε στη γκαρσονιερούλα μου να σας πιτσιλίσω λίγο ;;;.
- Άντε να χαθείς κάφρε, γελοίε, μπάζο και σου΄χαμε και εκτίμηση.
- Μα γιατί ρε κορίτσια, απλώς θέλω να διασπείρω το γενετικό μου υλικό, ντιπ αδιάβαστες μου είσαστε.

#14
ο αυτοκτονημενος

ευχαριστώ τα μάλα

#15
ΛυσίζωνΛαισποδίας

Γαιδουραγκαθε, ατ φέρστ έγραψες το όνομά μου λαθος, ατ σεκοντ τα λινκς σου σημαδέουν λιγο λοξα και πεφτουν αλλού απο εκει που γραφουν.
Η γνωμη σου σεβαστη αν και δεν την έκανα αντιλαβού πλήρως.
Ωρεβουαρ