Το βιομηχανικό τσιγάρο, δηλαδή το έτοιμο από το πακέτο. Λόγω της υψηλής φορολογίας, που ολοένα αυξάνεται με τα νέα οικονομικά μέτρα. Εννοείται ότι όποιος το καπνίζει είναι νεροκουβαλητής στον μύλο της αντίδρασης, φάλτσος κανταδόρος στο πεντάγραμμο του Παπαστράτου και ουρά της Camel, καθώς συντελεί στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας, (που ψάχνει τα λεφτά του ελλείμματος από τα τσιγάρα), και ακυρώνει έτσι μια μοναδική στιγμή επαναστατικής δυναμικής. Αντιθέτως, αυτός που κάνει στριφτό, κατά προτίμηση με αφορολόγητο φου, διαβάζει σωστά το διαλεκτικό προτσές, γινόμενος όργανο της διαλεκτικής για τη νομοτελειακή έλευση την πανφουντικής κοινωνίας.

Πάσα: Mr Sad Cum.

Πάλι καπιταλιστικό κάνεις ρε θύμα;

υπάρχει και τρίτος δρόμος για τον καρκίνο! (από MXΣ, 26/01/10)(από Vrastaman, 26/01/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Mr. Cadmus

Khan, δεδομένου πως έχουμε ένα πρώτης τάξεως λήμμα και έναν εξαιρετικότατο ορισμό (τα καρασπέκια μου, δεν θα μπορούσα να το γράψβ καλύτερα), η απόρριψη δείχνει πως πέσαμε θύματα της συνωμοσίας των νεροκουβαλητών του σλανγκαρχιδισμού...

#2
Επισκέπτης

Συμφωνω και επαφξάνω! Αλλά, η λέξη αφτή είναι τοσο κοινή, που κανονικά θα επρεπε να μπει σε ολα τα λεξικα!

Ολοι οι Ελληνες την χρησιμοποιούν καθημερινά καθως και οι περιπτεραδες. Μάλιστα στα ξενο-ελληνικα λεξικά και ιδια΄τερα μαθηματα δεν το λενε πια τσιγαρο αλλα καπιταλιστικο!

(Kala Krasia Mr. Slang)

#3
Επισκέπτης

Χαίρομαι που το επιβεβαιώνετε, γιατί προς στιγμήν εκλονjίσθην. Είχα κι εγώ την εντύπωση ότι λέγεται.

Γενικά, έχω κάνει την αυτοκριτική μου ως φάλτσος κανταδόρος στο πεντάγραμμο του Καλοβυρνά και (ωσεκτουτού) νεροκουβαλητής στον μύλο του Μπαμπινιώτη. Προσπαθώ πλέον να βάζω μόνο λήμματα που λέγονται. Ορισμένα είναι σαχλά όπως τα τριώδια, διόδια, παιδιά κ.τ.λ. αλλά επικρατεί η καβουρική μου ευσυνειδησία. Εκεί που δεν είμαι σίγουρος είναι με τις αγγλιές, γιατί δεν είναι σίγουρος πότε κάποιος το λέει αναπαράγοντας ένα αγγλικό ευφυολόγημα, που μπορεί και να το άκουσε σε μια ταινία ή να το διάβασε στο ούρμπαν ντιξιονέρυ, και πότε μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά έχει περάσει στην ελληνική σλανγκ.

#4
Επισκέπτης

Το γεγονός της περιορισμένης αναφοράς δεν το αποκλείει από την ιδιόλεκτο. Εξάλλου, αυτή είναι και η ουσία του αδόκιμου. Πολλά από τα λήμματα ενδέχονται να είναι διάττοντες λεκτικοί αστέρες -όσον αφορά την χρήση τους, ή καλύτερα των συγχρονικών ή διαχρονικών τους σχέσεων- αλλά αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίζει ή να αποκλείει την καταγραφή, ou non;
Εξάλλου σαν λήμμα γαμάει και δέρνει, άρα τι το συζητάμε;

#5
Khan

Έτσι κι αλλιώς βάζω τα λήμματα στο Δημόσιο Πρόχειρο μήπως και τα αναλάβει κάποιος άλλος, κι αν δεν υπάρχει κανείς τα μηρυκάζω μέσω λημπούμερανγκ. Οπότε προτείνω ως λύση αν κάποιος θεωρεί ότι δεν αξίζει η καταγραφή κάποιου λήμματος να μου στέλνει πιμι.

Παρεμπιπτόντως, το διαλεκτικό προτσές έχει ως εξής: Όσο το κράτος θα αυξάνει τους φόρους στα τσιγάρα, οι πολίτες θα το ρίχνουν στο αφορολόγητο. Αυτό θα επιδεινώνει την οικονομική κρίση και το κράτος θα απαντά με επιπλέον φόρους στα καπιταλιστικά. Το οποίο θα οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη στροφή στο αφορολόγητο. Οπότε η έλευση της παμφουντικής κοινωνίας θα πραγματωθεί νομοτελειακά χάρη στις αντιφάσεις του καπιταλισμού.

#6
HODJAS

Δεν θα περάσει ο χασισμός!

#7
poniroskylo

Μια χαρά λήμμα είναι, ήμαρτον πια με τις αυτοκριτικές! Σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία, νταξ, εκεί είναι γνωστό ότι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν - και κάποιοι, βέβαια, ούτε λαλούν ούτε χορεύουν διότι απαξιούν να βαθμολογήσουν με συνέπεια να παρατηρούνται φαινόμενα στρέβλωσης καθώς δεν λειτουργεί ο νόμος των μεγάλων αριθμών - δείτε το σχετικό βρασταμάνιο σχόλιο εδώ.

Άλλο ήθελα να πω. Νομίζω ότι η χρήση του καπιταλιστικό με αυτή την έννοια είναι παλιά. Δεν παίρνω και όρκο αλλά με φαίνεται ότι λεγόταν έτσι το τσιγάρο του πακέτου σε αντιδιαστολή με το στούκας.

#8
Mr. Cadmus

Εγώ δεν καταλαβαίνω την ίδια την ανάγκη βαθμολογίας, όσο και τελικά τι σηματοδοτεί αυτή η βαθμολογία. Το κάθε λήμμα ως προς τι κρίνεται; Ως προς την ευφυία του; Ως προς την χρήση του; Ως προς την εφευρετικότητα του;Ως προς το πολιτιστικό του στοιχείο; Όχι τίποτε άλλο, αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι, η ίδια η γλώσσα ξεφεύγει ενίοτε από τα όποια στεγανά των ομιλητών της. Αυτό σημαίνει πως ένας τύπος μπορεί να υπάρχει, να χρησιμοποιείται ή να επιβιώσει σε πείσμα των χρηστών μίας γενικότερης μορφής της γλώσσας.
Υπόψην, δεν κάνω αυτοκριτική τώρα. Αλλά, αν εκλάβω το σλανγκρρ ως ένα διαδικτυακό φόρουμ για λεξιλογικές πλάκες δεν μπορώ παρά να βαθμολογήσω ανάλογα. Αν όμως εκλάβω πως πέρα από την πλάκα γίνετα και επιστημονικότατη λεξικογραφική εργασία, τότε ως προς τι πρέπει εγώ -ή ο καθένας από εμάς- να βαθμολογήσει;

#9
poniroskylo

Ε, ναι, πολύ σωστή ερώτηση. Να σου πω την προσωπική μου γνώμη για την βαθμολογία των λημμάτων, τι παίρνω υπόψη και τι θεωρώ συν και τι πλην.

+++++ > αργκό, περιθωριακό, φρέσκο, κλασικό, λέγεται/κυκλοφορεί, ψαγμένο, ευρηματικό κλπ.

- - - - - > της καθομιλουμένης, πασίγνωστο, παλιό αλλά όχι κλασικό, παροιμίες κλπ, ατυχείς λεξιπλασίες και νεολογισμοί, μη κατανοητό, ξενικά που δεν έχουν μπει στη γλώσσα, τραβηγμένα απ' τα μαλλιά κλπ.

Νομίζω ότι η γενική ιδέα της βαθμολογίας των λημμάτων είναι πώς ό,τι έχει από 3 και πάνω είναι σλανγκ αναγνωρισμένη και αυτά που έχουν 4 και 5 είναι και σλανγκ ζόρικη, κλασική ή προχώ. Θεωρητικά αυτά... αν βαθμολογούσανε πολλοί και με κάποια κοινά κριτήρια σαν κι αυτά... αν και, ακόμα κι όπως έχουν τα πράματα τώρα, μια άκρη βγαίνει: αν δεις την κατάταξη των λημμάτων, το βρώμικο π.χ. είναι στο 97% και το πενταράς π.χ. πάλι είναι στο 7%.

Με τους ορισμούς, νομίζω, ότι τα πράματα είναι πιο εύκολα. Ό,τι μου δίνει να καταλάβω τι σημαίνει το λήμμα απλά και σωστά το 3 το 'χει σίγουρο. Αν δώσει και μια-δυο πληροφορίες παραπάνω (προέλευση, χρήση κλπ) πήρε και το 4 και άμα είναι συν όλα αυτά και καλογραμμένο πήρε και το 5. Άσους και δυάρια βάζω μόνον αν όντως υπάρχουν χοντρά λάθη ή/και ελλείψεις και μου τη σπάει και το στυλ καπάκι και Χ μόνο σε κάτι απίστευτα ακατανόητα κλπ που συχνά μετά διαγράφονται κιόλας.