Αηδιαστική μυρωδιά που σε χτυπάει στην μούρη και κάνει τα μάτια σου να τσούζουν με το που μπαίνεις σε ένα κλειστό δωμάτιο. Μυρίζεται συνήθως σε δωμάτια φτηνών ξενοδοχείων αλλά και φοιτητών.

Στα ξενοδοχεία είναι προϊόν πλημμελούς καθαριότητας και στα δωμάτια φοιτητών επίσης λόγω παρατεταμένης κλεισούρας. Στα ξενοδοχεία και αλλού επικαλύπτεται με αποσμητικό σπρέι και στα φοιτητο-δωμάτια ενίοτε με μπάφους.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει με σιγουριά τις διάφορες μυρωδιές που εμπεριέχονται αλλά σίγουρα περιλαμβανουν: αρχιδίλα, κωλίλα, μουνίλα, κλανίλα, αυνανίλα, πουτσίλα, μπεκρίλα και άλλες σωματικές οσμές του προηγούμενου ένοικου. Ενίοτε δε ο προηγούμενος αφήνει την σκιά του σαν τον εσταυρωμένο στο σεντόνι...

Σημείωση συντάκτη: ό,τι κάνετε εσείς σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου, το έχουν κάνει πολλοί άλλοι πριν από σας! (πολλές φορές στα ίδια σεντόνια!)

Urban legend: όχι, οι τρίχες στα ρουθούνια δεν καψαλίζονται από την δωματίλα. Από μπάφους, ίσως.

Λήμμα αφιερωμένο στην ironick.

- Πωπω, ρε μωρό! Βρωμάει δωματίλα εδω μέσα! Ποιός μπίχλας λες να 'μενε εδώ πριν απο μάς; - Και τι περίμενες ρε ΜΧΣ, με 40 γιούρο στο Ναύπλιο, σουίτα; Άσε που μυρίζει σαν το σπίτι σου... Σκάσε ένα μπάφο, κι όλα καλά!
- Κι αυτό σωστό!

(αληθινή ιστορία)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
MXΣ

Είναι - δεν είναι slangue, το είπε το ΜΧΣgirl*, όποτε, τι να κάνω ο έρμος, το καταχωρώ...

Και της είπα ότι αν το βάλω σαν λήμμα θα με φιλήσουν βαθμολογικώς στο site... Kαι αυτή ρε μάγκες γυρνάει και μου λέει: μην μασάς μωρό μου, εσύ *αγαπάς εμένα!

#2
Galadriel

Απόλυτο σπεκ στο μηχεσογκέρλ, κοπέλα μου τα αστέρια τα πήρε για πάρτη σου. Μηχέσε μαζέψου με τις φου θα σε πάνε μέσα λέμετεεεε. :P

#3
Επισκέπτης

ε, ναι, Μes, χμ, εχμ, «...που λέν κι οι Locomondo...» ήθελα να πω, γκουχ, γκούχ...

#4
MXΣ

Να προσθέσω και την κατρουλίλα, η οποία συνήθως «ποτίζει» για τα καλά τα στρώματα (ακράτεια) αλλά και τον χώρο γύρω από την χέστρα σε εμβαδό τουλάχιστον ενός μέτρου (άντρες - άστοχοι ή αγγουροξυπνημένοι).

#5
HODJAS

Πολύ καλό!

Οι αρεσκόμενοι σε ρηάλιτυ καταστάσεις Εγκλέζοι, έχουν αναπαραστήσει με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια, την μυρωδιά των καταλυμάτων του χαρακώματος (αίμα, σπέρμα, δάκρυα, κάτουρα, σκατά, ιδρώτας, χώμα, μπαρουτόσκονη κλπ) του ΒΒ Ι (London / Manchester Imperial War Museum).

Μάλιστα υπάρχει και ειδική υποδοχή με σχετική ένδειξη, για να χώσεις τη μύτη σου σε μια ειδική σχάρα που αναπαράγει την μπόχα των ενδιαιτημάτων των ναυτών σε υποβρύχιο!

#6
xeskist

Υπάρχει και η σπιτίλα, δηλαδή η μυρωδιά του σπιτιού του καθενός απο εμάς, μόνο που αυτή φυσικά είναι ευχάριστη. Βέβαια με το -ίλα στο τέλος δεν ξέρω αν φέρνει σε ευχάριστο, βρείτε εσείς καλύτερο.

Είναι αυτό, που λες στον εαυτό σου, μετά απο μια κουραστική μέρα ή ένα εξοντωτικό ταξιδάκι καθώς φτάνεις σπίτι σου:

«Αχ, το μόνο που θέλω τώρα είναι να πάω σπίτι να κάνω ένα μπάνιο, να αράξω και να μη μιλήσω σε άνθρωπο μέχρι αύριο...»

Και τότε ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού σου σκάει η μυρωδιά της «ζεστασιάς» της «φιλοξενίας» του δικού σου χώρου και αναφωνείς «Αααααχ σπιτίλα!!! Έφτασα, επιτέλους!»

Σε άλλους μπορεί να βρωμάει, τσιγαρίλα, κλεισούρα, ό,τι θες, αλλά για τον κύρη του είναι το καλύτερο πράγμα. Αν αγαπάς το σπίτι φυσικά και σ' αρέσει.

Το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται όταν πηγαίνεις μετά απο καιρό στο σπίτι της μαμάς, και σε περιμένουν... αυτή η σπιτίλα και αν είναι ωραία...

#7
Vrastaman

Μηχέσω και τους δυό σας :-)

#8
MXΣ

Αγαπητοί σύσλανγκοι, μήπως θα μπορούσατε να βοηθήσετε αυτόν τον ορισμό με μια καλύτερη «λέξη» από το «δωματίλα», ιδίως από προσωπικές σας εμπειρίες;

Πως θα μπορούσε να περιγραφεί αυτό το bouquet μυρωδιών καλύτερα;

Ευχαριστώ,
Νίκος

#9
HODJAS

Κλεισούρα, καμαρίλα, η άπλυτη κάλτσα μέσα στην κούπα του καφέ, η χτεσινή πίτσα δίπλα στο πορτατίφ, η μπόχα του ξεθυμασμένου καπνού στον αέρα, τ' αποτσίγαρα στο τασάκι, τα σάπια φρούτα στη φρουτιέρα, η σκόνη πάνω στα παλιά βιβλία, τα ξεχασμένα ρούχα στο καθαριστήριο κι η απουσία σου (οοοοοπ, μου ξέφυγε και κατέληξε δακρύβρεχτο ποίημα Γώγου)...

#10
Vrastaman

;-)

#11
patsis

Βλ. εδώ για το ραδόνιο, ένα ραδιενεργό αέριο που συγκεντρώνεται σε κλειστά σπίτια που εφάπτονται στο έδαφος.

#12
electron

η πιο δυνατή μπόχα είναι η βαπορίλα.... Θέλει βδομάδες και τόνους μαλακτικού για να φύγει. Και χειρότερη μορφή της βαπορίλας είναι η υποβρυχίλα (ναι, έχω κάνει και σε υποβρύχιο)...

Δυστυχώς αυτή η μπόχα τείνει να εκλείψει με τα καινούρια καθαρά πλοία... Που 'σαι ρε Αγούδημε, να βγεις να καταγγείλεις!

#13
HODJAS

We all live in a yellow submarine...

#14
iron

αγαπητέ ΜΧΣ, νιώθω απίστευτες τύψεις που, λόγω δυσμενών συνθηκών, προσπέρασα το λήμμα αυτό (όπως και πολλά άλλα) και δεν το είδα παρά μόνο τώρα...

Ευχαριστώ τα μάλα για την αφιέρωση, ρίγη συγκίνησης συνοδευόμενα από προυστικές αναμνήσεις -ίλων με συνόδευσαν στην ανάγνωση. Θα ήθελα τόσο πολλά να πω και γω, αλλά σήμερα δεν προφταίνω. Επιφυλάσσομαι όμως.

Α και έλεκτρα: υπάρχει και η αεροπλανίλα, ποοολύ χαρακτηριστική.

Οι -ίλες κλειστού χώρου οφείλονται επίσης στον κακό (ή μη) αερισμό του και εντείνονται άμα συνδυαστούν με κλιματισμό. Δεν είναι πάντα κακές -ίλες, αλλά... (ωχ, σταματάω εδώ, αλλιώς θα χάσω όλη μου τη μέρα, θα επανέλθω).

#15
MXΣ

Tα σέβη μου ξανά!

Άλλη χαρακτηριστική μυρωδιά είναι αυτή των εστιατορίων της Εθνικής Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ιδίως στην περιοχή της Λαμίας, περιοχή όπου πιάνει μεγάλη λόρδα (ιδίως αν κατεβαίνεις με ΚΤΕΛ από Θράκη). Ενώ σε ένα εργατικό μαγεριό, η μυρωδιά είναι ευχάριστη, σε αυτά, τι να πώ σου έφερνε αναγούλα.

#16
poniroskylo

Η δωματιίλα - δυο γιώτα - μου κάνει πιο βαριά.

#17
iron

υπάρχει και η υποκατηγορία της δωματ(ι)ίλας, η θυρωρίλα, με ξεκάθαρο συνδυασμό οσμών: χλωρινίλα, φαγητίλα (κρεμμυδίλα-λαδίλα-τοματίλα) και υπογίλα (μουχλίλα).

#18
iron

και μια παρατήρηση: μπορεί να μην είναι σλανγκ όλ' αυτά, αλλά πρέπει να είσαι σλανγκ για να αντέξεις 'η για να δώσεις την περιγραφή. Άρα καλώς βρίσκονται εδώ -γιατί πού αλλού να καταγράφονταν;

#19
MXΣ

Αγαπητέ poniroskylo έχετε δίκαιο για το βαρύτερο των δύο ιι, αλλά μ'ένα είναι πιό εύηχο και κάνει συνειρμούς με τα βοθρίλα, σαπίλα, σκατίλα, αλλά και τους λοιπούς χαρακτηρισμούς στον ορισμό.

#20
MXΣ

Αν υπήρχε δηλαδή τινά άσμα, το δωματιίλα δεν θα έκανε εύηχη ρίμα με τα ανωτέρω.

#21
poniroskylo

Έεετσι! Δεν μπορούμε να τάχουμε κι όλα...

#22
HODJAS

παππουδίλα = φαρμακίλα, κλεισούρα, σεσηπυία σωματίλα, ναφθαλίνη κλπ